Σαμοθράκη: Περισσότερα από 1500 άτομα αναχώρησαν από το νησί - Μεγάλη ζημιά από τις ακυρώσεις

Σαμοθράκη: Περισσότερα από 1500 άτομα αναχώρησαν από το νησί - Μεγάλη ζημιά από τις ακυρώσεις Facebook Twitter
Φωτογραφία: Αθανάσιος Βίτσας, δήμαρχος Σαμοθράκης/Facebook
1

Περισσότερα από 1.500 άτομα αναχώρησαν από τη Σαμοθράκη από χθες με την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού, ενώ μεγάλη είναι η ζημιά στον τουρισμό από τις ακυρώσεις. 

«Ο εγκλωβισμός των επισκεπτών έχει τελειώσει, έχει αποκατασταθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση αυτή τη στιγμή. Από χθες το απόγευμα γίνεται κανονικά και η τροφοδοσία της αγοράς, γενικά υπάρχει μια καλύτερη κατάσταση αυτή τη στιγμή και οι τελευταίοι ενδιαφερόμενοι έφυγαν το πρωί», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Θανάσης Βίτσας.

«Αίτημα για να υπάρχει μόνιμη λύση»

 

«Το ερώτημά μας είναι κατά πόσο μόνιμη θα είναι η λύση. Από το δελτίο τύπου της εταιρείας φαίνεται ότι τουλάχιστον μέχρι να λυθούν τα προβλήματα το πλοίο που ήλθε θα παραμείνει», επισήμανε, προσθέτοντας πως και στην ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει τεθεί το αίτημα να υπάρξει μόνιμη λύση. «Κατανοώ ότι οι λύσεις είναι δύσκολες, η εποχή είναι δύσκολη, δεν είναι κάτι εύκολο αυτή τη στιγμή, αλλά πιστεύω ότι θα γίνει οτιδήποτε είναι δυνατό, ώστε να μην παραταθεί το πρόβλημα άλλο», τόνισε.

Σχετικά με την κατάσταση που επικράτησε χθες στο λιμάνι της Σαμοθράκης κατά την αναμονή επιβίβασης ανθρώπων και οχημάτων για τα πρώτα δρομολόγια των πλοίων ο δήμαρχος διευκρίνισε πως λίγο μετά τα μεσάνυχτα υπήρξε κάποια ένταση με κάποια άτομα που θεώρησαν ότι εφόσον είχαν υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία, ήταν δίκαιο να επιβιβαστούν χωρίς να πληρώσουν.

Σαμοθράκη: Περισσότερα από 1500 άτομα αναχώρησαν από το νησί - Μεγάλη ζημιά από τις ακυρώσεις Facebook Twitter
Φωτογραφία: Αθανάσιος Βίτσας, δήμαρχος Σαμοθράκης/Facebook
Σαμοθράκη: Περισσότερα από 1500 άτομα αναχώρησαν από το νησί - Μεγάλη ζημιά από τις ακυρώσεις Facebook Twitter
Φωτογραφία: Αθανάσιος Βίτσας, δήμαρχος Σαμοθράκης/Facebook

«Μεγάλη ζημιά από τις ακυρώσεις»

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που εφάρμοσε τις προηγούμενες ημέρες ο δήμος Σαμοθράκης σε συνεργασία με τους επαγγελματίες για την ανακούφιση των «εγκλωβισμένων» ταξιδιωτών ο κ. Βίτσας εκτίμησε ότι «απέδωσαν σε ένα ποσοστό, αν και δεν μπορούσαμε να καταγράψουμε 100% την κατάσταση, δεν ήλθαμε σε επαφή όλους, ήλθαμε κυρίως σε επαφή με ανθρώπους που είχαν τελειώσει τα χρήματά τους και εκεί τα μέτρα απέδωσαν», ενώ «υπήρξαν και συνδημότες μας, που πήραν ανθρώπους στο σπίτι τους και τους έκαναν τραπέζι, ο δήμος, η εκκλησία συνέβαλαν επίσης».

«Το ζήτημα τώρα είναι ότι οι επιπτώσεις είναι μεγάλες», επισήμανε ο δήμαρχος, εξηγώντας ότι «είχαμε πάρα πολλές ακυρώσεις κι ενώ το πρόβλημα κορυφώθηκε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη, ήδη από το Σάββατο είχαμε 50% ακυρώσεις».

Ο δήμος Σαμοθράκης εξετάζει μέτρα για τον περιορισμό της οικονομικής βλάβης, που υπέστησαν οι επαγγελματίες του τουρισμού. «Τις επόμενες ημέρες θα δούμε τι μέτρα ανακούφισης και τόνωσης και προβολής θα πάρουμε αλλά προέχει η σταθεροποίηση της συγκοινωνίας μας, γιατί δεν επιθυμούμε με τίποτε να επαναληφθεί αυτό που συνέβη τις προηγούμενες μέρες. Αν έχουμε ενδείξεις σταθεροποίησης καλό είναι να κάνουμε μια εκστρατεία προβολής, για να ανακτήσουν όλοι οι ντόπιοι επαγγελματίες του τουρισμού ένα ποσοστό από τα πολλά που έχασαν».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Aπο τη μία η (παγίως προβληματική) ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης. Δύο καράβια Ε/Γ Ο/Γ και τα δύο με βλάβη, μιας πλοιοκτήτριας εταιρίας που κάθε χρόνο φεύγει από τη γραμμή και κάθε χρόνο εκεί είναι. Ας μη μιλήσουμε για το χειμώνα. Πριν ενάμισι χρόνο Μάιο μήνα χρειάστηκε να πάω στη Σαμοθράκη. Φθάνοντας στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και ενώ από το τηλέφωνο λέγανε "δε χρειάζεται κράτηση μια χαρά θα πάτε" (και ενώ τότε δεν ήταν δυνατή ακόμη η ηλεκτρονική κράτηση), ανακαλύψαμε ότι το πλοίο πήγαινε με "μειωμένο πρωτόκολλο" ήτοι λιγότερους επιβάτες επειδή δεν είχαν τελειώσει οι επιθεωρήσεις του. Τριάντα-σαράντα άνθρωποι (και παιδιά μεταξύ τους) μείναμε έξω. Για μένα αυτό σήμαινε επιβάρυνση δύο ημερών συν ότι προέκυψε από το αεροπορικό εισιτήριο. Ένα τρίτο Ε/Γ Ο/Γ που αφού κατέφθασε και φόρτωσε στην Αλεξανδρούπολη φάνηκε πως δε χώραγε να μπει στο λιμάνι της Σαμοθράκης.Και από την άλλη μια παρόμοια σύνδεση αυτή της Σκύρου με την Κύμη που είναι υποδειγματική και οι άνθρωποι και το καράβι κάνουν τη δουλειά τους εντελώς αθόρυβα και νοικοκυρεμένα. Ακόμη και όταν το πλοίο δεξαμενίστηκε φρόντισαν για αντικατάσταση έγκαιρα και προειδοποιημένα.