Συνάδελφοι και φίλοι της 60χρονης Αμερικανίδας που αγνοείται από την Τρίτη στα Χανιά προσφέρουν αμοιβή σε όσους δώσουν πληροφορίες που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό της.

 

Το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ προσφέρουν συνάδελφοι, συγγενείς και φίλοι της Suzanne Eaton, τα ίχνη της οποίας αγνοούνται από το πρωί της Τρίτης όταν ξεκίνησε πεζοπορία στην περιοχή του Κολυμβαρίου.

 

Όπως δήλωσε η συνάδελφος της 60χρονης, Εμμανουέλλα Φιλιππίδη, το ποσό θα δοθεί σε οποίους δώσουν πληροφορίες που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό της 60χρονης γυναίκας που με την επιστημονική της ιδιότητα βρισκόταν στα Χανιά στο πλαίσιο συνεδρίου στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.

 

 

Για τον εντοπισμό της γυναίκας συνεχίστηκαν και σήμερα οι έρευνες σε στεριά και θάλασσα και με τη συνδρομή όλων των διαθέσιμων μέσων χωρίς ωστόσο να υπάρχει αποτέλεσμα.

 

Οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε όλη την ακτογραμμή από Κολυμπάρι μέχρι Μένιες και Ραβδούχα, σε όλη τη χερσόνησο Ροδωπού και στον ευρύτερο θαλάσσιο χώρο των κόλπων Χανίων και Κισσάμου.

 

 

Σε αυτές συμμετείχαν εκτός από άνδρες της Πυροσβεστικής του Λιμενικού και της ΕΛΑΣ, τμήματα των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Χανίων, ενώ έγιναν έρευνες και από αέρος με αεροσκάφος της Αερολέσχης Χανίων.

 

 

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η αμερικανική πρεσβεία, η οποία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές για την πορεία των ερευνών, ενώ για την εξαφάνιση της 60χρονης έχει εκδοθεί και Silver Alert.

 

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ