Δέκα χρόνια έχουν περάσει από την δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια. 

 

Ο 47χρονος Επαμεινώνδας Κορκονέας, που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, διανύει φέτος τον δέκατο χρόνο κάθειρξης στις φυλακές Δομοκού. 

 

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, Βασίλης Σαραλιώτης, είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα ετών αλλά αποφυλακίστηκε από τις φυλακές της Κασσάνδρας, το 2012, με περιοριστικούς όρους. Ο 41χρονος Σαραλιώτης, ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στην Δράμα. 

 

Δέκα χρόνια μετά την δολοφονία του 15χρονου, η πολύκροτη υπόθεση εξετάζεται ακόμη από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, αφού για να παρουσιαστεί το σύνολο του υλικού απαιτούνται δεκάδες συνεδριάσεις.

 

Πολιτική αγωγή: Η πλευρά Κορκονέα επιδιώκει την «ενοχοποίηση» Γρηγορόπουλου

 

Κατά την τελευταία συνεδρίαση στις 27 Νοεμβρίου, η υπεράσπιση του Κορκονέα ζήτησε να παρουσιαστεί στο δικαστήριο ένα κείμενο που είχε αναρτηθεί τον Νοέμβριο του 2015, το οποίο φέρεται να συνυπέγραφε ο Νίκος Ρωμανός.

 

Σύμφωνα με το επίμαχο κείμενο, η παρέα των νέων φέρεται να πέταξε πέτρες προς τους αστυνομικούς. 

 

Η πολιτική αγωγή αμφισβητεί τη γνησιότητά του κειμένου και εκτιμά ότι πρόκειται για απόπειρα ενοχοποίησης του θύματος - κάτι που επιχειρήθηκε και κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό. 

 

Η υπεράσπιση του Κορκονέα επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να «σπάσει» την ποινή ισόβιας κάθειρξης. 

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Κούγιας εγκατέλειψε την υπεράσπιση Κορκονέα τον Φεβρουάριο του 2017 καθώς, όπως είχε πει, όταν τον ρώτησε γιατί δεν ζήτησε συγγνώμη, ο Κορκονέας απάντησε ότι «έτσι ένιωσε μετά την οκτάχρονη ταλαιπωρία που έχει υποστεί».

 

Ο κ. Κούγιας είχε επίσης αναφέρει ότι ο Κορκονέας απαγόρευσε στον ίδιο να ζητήσει συγγνώμη γιατί, κατά τον ίδιο, «το θύμα δεν ήταν ένα συνηθισμένο δεκαπεντάχρονο αλλά "αντιεξουσιαστής"».

 

Η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου έχει οριστεί για τις 10 Δεκεμβρίου.