Αλέξης Γρηγορόπουλος: 10 χρόνια μετά - Πού είναι σήμερα οι δολοφόνοι Κορκονέας - Σαραλιώτης

Αλέξης Γρηγορόπουλος: 10 χρόνια μετά - Πού είναι σήμερα οι δολοφόνοι Κορκονέας - Σαραλιώτης Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Δέκα χρόνια έχουν περάσει από την δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια. 

Ο 47χρονος Επαμεινώνδας Κορκονέας, που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, διανύει φέτος τον δέκατο χρόνο κάθειρξης στις φυλακές Δομοκού. 

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, Βασίλης Σαραλιώτης, είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα ετών αλλά αποφυλακίστηκε από τις φυλακές της Κασσάνδρας, το 2012, με περιοριστικούς όρους. Ο 41χρονος Σαραλιώτης, ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στην Δράμα. 

Δέκα χρόνια μετά την δολοφονία του 15χρονου, η πολύκροτη υπόθεση εξετάζεται ακόμη από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, αφού για να παρουσιαστεί το σύνολο του υλικού απαιτούνται δεκάδες συνεδριάσεις.

Πολιτική αγωγή: Η πλευρά Κορκονέα επιδιώκει την «ενοχοποίηση» Γρηγορόπουλου

Κατά την τελευταία συνεδρίαση στις 27 Νοεμβρίου, η υπεράσπιση του Κορκονέα ζήτησε να παρουσιαστεί στο δικαστήριο ένα κείμενο που είχε αναρτηθεί τον Νοέμβριο του 2015, το οποίο φέρεται να συνυπέγραφε ο Νίκος Ρωμανός.

Σύμφωνα με το επίμαχο κείμενο, η παρέα των νέων φέρεται να πέταξε πέτρες προς τους αστυνομικούς. 

Η πολιτική αγωγή αμφισβητεί τη γνησιότητά του κειμένου και εκτιμά ότι πρόκειται για απόπειρα ενοχοποίησης του θύματος - κάτι που επιχειρήθηκε και κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό. 

Η υπεράσπιση του Κορκονέα επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να «σπάσει» την ποινή ισόβιας κάθειρξης. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Κούγιας εγκατέλειψε την υπεράσπιση Κορκονέα τον Φεβρουάριο του 2017 καθώς, όπως είχε πει, όταν τον ρώτησε γιατί δεν ζήτησε συγγνώμη, ο Κορκονέας απάντησε ότι «έτσι ένιωσε μετά την οκτάχρονη ταλαιπωρία που έχει υποστεί».

Ο κ. Κούγιας είχε επίσης αναφέρει ότι ο Κορκονέας απαγόρευσε στον ίδιο να ζητήσει συγγνώμη γιατί, κατά τον ίδιο, «το θύμα δεν ήταν ένα συνηθισμένο δεκαπεντάχρονο αλλά "αντιεξουσιαστής"».

Η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου έχει οριστεί για τις 10 Δεκεμβρίου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM