Αίσθηση στα social media έχει προκαλέσει η περίπτωση ενός υπαλλήλου που υποστηρίζει πως δέχθηκε επίπληξη από τον εργοδότη του επειδή φορούσε μέικ απ στη δουλειά. Ωστόσο η Currys PC World, όπου εργάζεται, επιμένει πως πρόκειται για μια τεράστια παρεξήγηση και πως σαν εταιρία «δηλώνει περήφανη για την διαφορετικότητα στο προσωπικό της».

 

Ο Scott Laplanche από το Γιορκσάιρ, σε ένα εκτενές κείμενο στο Facebook μαζί με μια φωτογραφία του, αφηγήθηκε με λεπτομέρειες όλα όσα συνέβησαν και τον οδήγησαν στο να θίξει δημοσίως το συμβάν. Όπως εξηγεί, ενώ ήταν στη δουλειά, του ζητήθηκε να αφαιρέσει το μέικ απ του, κάτι που χαρακτηρίζει ως «διάκριση» δεδομένου πως οι γυναίκες συνάδελφοί του «φορούν πολύ περισσότερο μέικ απ». Παρόλο που εργάζεται στο κατάστημα εδώ και περίπου εννέα μήνες και ποτέ προηγουμένως δεν του είχε ζητηθεί να κάνει κάτι παρόμοιο, ο 20χρονος λέει ότι η νέα διεύθυνση του είπε να το αφαιρέσει εντελώς. Όταν εκείνος αρνήθηκε, του είπαν να το «μετριάσει». 

 

Υπάλληλος διαμαρτύρεται επειδή ο εργοδότης του ζήτησε να αφαιρέσει το μακιγιάζ του ή να το «μετριάσει»

 

Νιώθοντας έξαλλος, αποφάσισε να μοιραστεί στο Facebook το περιστατικό εξηγώντας τι έγινε και γιατί το θεωρεί απαράδεκτο. «Πριν επεξηγήσω την αγανάκτησή μου, πρέπει να θυμάστε αυτό... Δεν υπάρχει κανόνας στη δουλειά σχετικά με το μέικ απ. Επίσης πολλές από τις γυναίκες συναδέλφους μου φορούν περισσότερο από εμένα. Γνωρίζοντας αυτό, δουλεύω εδώ τους τελευταίους 8-9 μήνες και ποτέ δεν μου έχουν ξαναπεί να μετριάσω το μακιγιάζ μου. Βασικά συμβαίνει το αντίθετο, μερικοί διευθυντές με έχουν στηρίξει και με έχουν επιδοκιμάσει γι' αυτό», λέει ο 20χρονος και συνεχίζει: «Ωστόσο πρόσφατα άλλαξε η διεύθυνση. Νωρίτερα μες στην εβδομάδα ήρθα στη δουλειά όντας ο καταπληκτικός εαυτός μου και μου είπαν να αφαιρέσω το μέικ απ. Έπαθα σοκ. Κι όταν αρνούμαι, μου λένε να το μετριάσω; Συγγνώμη; Να το μετριάσω; Δεν μπορείς να μετριάσεις ένα αριστούργημα. Αυτό ήταν διάκριση».

 

Υπάλληλος διαμαρτύρεται επειδή ο εργοδότης του ζήτησε να αφαιρέσει το μακιγιάζ του ή να το «μετριάσει»

 

Μαζί με το κείμενο δημοσίευσε και μια φωτογραφία του, που υποστηρίζει πως τραβήχτηκε λίγα λεπτά μετά την εντολή του ανωτέρου του να αφαιρέσει το μακιγιάζ. «Έχουμε 2017, είναι η εποχή που γιορτάζουμε το Pride και δείχνω σούπερ σέξι οπότε δεχτείτε το! Είναι λάθος να κάνεις διακρίσεις για οποιονδήποτε λόγο», καταλήγει ο Scott Laplanche. 

 

Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος της εταιρίας σχολίασε σχετικά με τους ισχυρισμούς του 20χρονου: «Είναι μια παρεξήγηση εσωτερικής κατανάλωσης σε ένα μεμονωμένο κατάστημα κι έτσι θα αντιμετωπιστεί. Ο Scott είναι πολύ περήφανος για την εμφάνισή του και η Currys PC World είναι περήφανη για την διαφορετικότητα στο εργατικό δυναμικό της». 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr