Ξεκίνησε η δίκη του Κέβιν Σπέισι - Του απαγορεύουν επαφή με τον νεαρό που τον κατηγορεί

Ξεκίνησε η δίκη του Κέβιν Σπέισι - Του απαγορεύουν επαφή με τον νεαρό που τον κατηγορεί Facebook Twitter
EPA
0

O Κέβιν Σπέισι παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον δικαστηρίου της Μασαχουσέτης κατηγορούμενος για σεξουαλική παρενόχληση ενός 18χρονου, πριν από περίπου δύο χρόνια.

Ο νεαρός κατηγορεί τον πρώην πρωταγωνιστή της σειράς «House of Cards» ότι τον παραπλάνησε κερνώντας τον ποτά και τον παρενόχλησε σεξουαλικά.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Νάντακετ αφού του απαγγέλθηκαν επισήμως κατηγορίες τον περασμένο μήνα για τις κακουργηματικές πράξεις της σεξουαλικής παρενόχλησης και του ξυλοδαρμού.

Ο Σπέισι έχει ήδη πει ότι θα δηλώσει αθώος. Ο δικηγόρος του ηθοποιού δήλωσε με υπόμνημα πως ο Σπέισι είναι αθώος και σήμερα στο δικαστήριο.

Ο κατηγορούμενος δεν μίλησε στο δικαστήριο. 

Ο ηθοποιός πολιορκήθηκε από τους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στο ήσυχο συνήθως Νάντακετ. Ο Σπέισι πέταξε με ιδιωτικό αεροπλάνο.

Φορούσε ένα γκρίζο κοστούμι, με μια πουά γραβάτα και ένα φλοράλ πουκάμισο ενώ ήταν ήρεμος και έγνεψε συγκαταβατικά όταν ο δικαστής του ανακοίνωσε πως δεν μπορεί να επικοινωνήσει με το φερόμενο ως θύμα. 

Ο δικηγόρος του ηθοποιού είχε ζητήσει να πραγματοποιηθεί η ακροαματική διαδικασία χωρίς να είναι παρών ο Σπέισι, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε. 

Μετά από ακροαματική διαδικασία δέκα λεπτών ο δικαστής Τόμας Μπάρετ όρισε την 4η Μαρτίου ως την ημέρα που θα συνεχιστεί η προδικαστική ακρόαση. 

Παράλληλα αποφάσισε πως η φυσική παρουσία του Σπέισι δεν είναι απαραίτητη κατά τη διαδικασία της προδικαστικής ακρόασης όσο ο ηθοποιός είναι διαθέσιμος στο τηλέφωνο. 

Περισσότεροι από 30 άνδρες έχουν καταγγείλει ότι υπήρξαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης του Σπέισι.

Πρώτος τον κατήγγειλε ο ηθοποιός Άντονι Ραπ, τον Οκτώβριο του 2017, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Σπέισι επιχείρησε να τον αποπλανήσει το 1986 όταν εκείνος ήταν 14 ετών.

Η υπόθεση του Νάντακετ έγινε γνωστή τον Νοέμβριο του 2017 όταν η πρώην δημοσιογράφος της τηλεόρασης Χέδεν Άνραχ από την Βοστώνη δήλωσε ότι ο Σπέισι είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά τον έφηβο γιο της στις 7 Ιουλίου 2016 σε ένα μπαρ-εστιατόριο, όπου ο νεαρός εργαζόταν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/ΒΒC

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπουργείο Πολιτισμού: Θωράκιση του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών από κεραυνικά πλήγματα

Πολιτισμός / Υπουργείο Πολιτισμού: Θωράκιση του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών από κεραυνικά πλήγματα

«Η προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς προϋποθέτει την ασφάλεια επισκεπτών και εργαζομένων, εφαρμόζοντας σύγχρονες, επιστημονικά και τεχνολογικά τεκμηριωμένες λύσεις, για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών κινδύνων» δήλωσε η Λίνα Μενδώνη
LIFO NEWSROOM
Κατερίνα Γιουλάκη: Το συγκινητικό «αντίο» της Φίνος Φιλμ – «Αγαπήθηκε βαθιά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών»

Πολιτισμός / Κατερίνα Γιουλάκη: Το συγκινητικό «αντίο» της Φίνος Φιλμ – «Αγαπήθηκε βαθιά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών»

«Η Κατερίνα Γιουλάκη ήταν μια ηθοποιός με ψυχή και ταλέντο, που κατάφερε κάτι άπιαστο: να αγαπηθεί βαθιά και αυθεντικά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών χωρίς να φθαρεί στο πέρασμα του χρόνου»
LIFO NEWSROOM
Δράκοι, Εξορκιστές και Κεκάτος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Δράκοι, Εξορκιστές και Κεκάτος από αύριο στους κινηματογράφους

Δυο μεγάλα γαλλικά εισπρακτικά σουξέ, οι «Άγριες Μέρες Μας» του Βασίλη Κεκάτου και η live-action διασκευή του «How to train your Dragon» είναι μερικές από τις νέες ταινίες αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ