Τζενιφερ Λόπεζ - Σακίρα: Γιατί δεν θα πληρωθούν από το Super Bowl

Τζενιφερ Λόπεζ - Σακίρα: Γιατί δεν θα πληρωθούν από το Super Bowl Facebook Twitter
0

Το λάτιν ταλέντο θα έχει την τιμητική του στον φετινό Super Bowl, αφού Τζένιφερ Λόπεζ και Σακίρα θα κάνουν κοινή εμφάνιση στο ημίχρονο του αγώνα του αμερικανικού ποδοσφαίρου.

Είναι η πρώτη χρονιά που δύο ποπ σταρ με καταγωγή από τη Λατινική Αμερική - η Κολομβιανή Σακίρα και η Πορτορικανή JLo - θα πρωταγωνιστήσουν στο ημίχρονο του δημοφιλέστερου αγώνα της σεζόν για το NFL. Κάτι που από πολλούς εκλαμβάνεται ως νίκη της πολυπολιτισμικότητας, σε ένα σώου που μόνο πέρυσι παρακολούθησαν 98,2 εκατομμύρια άνθρωποι.

View this post on Instagram

Press conference. ShakHQ #SBLIV #PepsiHalftime

A post shared by Shakira (@shakira) on

Οι δύο τους, όπως είπαν στην κοινή συνέντευξη Τύπου, θέλουν με την κοινή εμφάνισή τους να εμψυχώσουν όλες εκείνες τις νεαρές Λατίνες να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, αλλά και να αναδείξουν την πολύτιμη συμβολή της λατινοαμερικανικής κοινότητας στην ανάπτυξη των ΗΠΑ.

Οι δύο mega σταρ συμφώνησαν πως η κοινή τους εμφάνιση δεν τιμά μόνο τις λατινοαμερικανικές ρίζες τους, αλλά αποτελεί κι έναν φόρος τιμής στον Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος αναπάντεχα έχασε τη ζωή του, μαζί με τη 13χρονη κόρη του και 7 ακόμα ανθρώπους, κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου του στις 26 Ιανουαρίου.

View this post on Instagram

Put me in, coach! ? #SuperBowlLIV ? Dave Shopland / Shutterstock

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo) on

 Γιατί δεν θα πληρωθούν JLo και Σακίρα

Και παρότι η κάθε (μεμονομώνη) εμφάνιση των δύο σουπερστάρ της ποπ κοστίζουν εκατομμύρια, καμία από τις τραγουδίστριες δεν θα πληρωθεί για την εμφάνισή της στο Super Bowl. Παραδοσιακά το NFL δεν πληρώνει το κόστος της συναυλίας του ημιχρόνου, ωστόσο καλύπτει τα έξοδα που σχετίζονται με τη συναυλία, όπως την εγκατάσταση των σκηνικών, τα έξοδα ταξιδιού, τα πυροτεχνήματα κ.τ.λ

Παρολά αυτά, το ότι δεν θα πληρωθούν οι δύο τραγουδίστριες, δε σημαίνει και πως δεν θα έχουν κέρδος. Σύμφωνα με το People, λόγω της ακραίας τηλεθέασης του αθλητικού θεσμού, οι εκάστοτε καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο ημίχρονο, βλέπουν άμεση και εξωφρενική άνοδο στις πωλήσεις των δίσκων τους και των εισιτηρίων των περιοδειών τους.

Χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις Τίμπερλεικ και Γκάγκα. Μία ώρα μετά την εμφάνισή του στο Super Bowl του 2018, η μουσική του Τζάστιν Τιμπερλέικ είδε άνοδο 213% στο Spotify και αύξηση την ίδια μέρα κατά 534% στις πωλήσεις των δίσκων που περιείχαν τα κομμάτια που ακούστηκαν στο ημίχρονο, σύμφωνα με το Billboard.

H Lady Gaga που δεν προωθούσε νέο δίσκο τη χρονική στιγμή της εμφάνισής της, το 2017, είδε εκτόξευση στις πωλήσεις της μουσικής της κατά πάνω από 1.000%.

Για την ιστορία, το σώου φέτος θα ανοίξουν οι επίσης Λατίνοι Los Tigres del Norte, συγκρότημα που, αν και με 7 Γκράμι, πωλήσεις εκατομμυρίων δίσκων και πάνω από 50 άλμπουμ στην καριέρα τους, στην Αμερική είναι σχετικά άγνωστοι.


Σύμφωνα με το NFL, οι ισπανόφωνοι φίλαθλοι στις ΗΠΑ ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια - 2 εκατομμύρια περισσότεροι από το 2017.

Με πληροφορίες από New York Times, BBC, The Hill, People

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Πολιτισμός / Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Την Τρίτη 8 Ιουλίου, στο Ρωμαϊκό Θέατρο της Αρλ, η Αμερικανίδα φωτογράφος Nan Goldin καταδίκασε τον πόλεμο στη Γάζα, προκαλώντας έντονη αντιπαράθεση με τους φιλοϊσραηλινούς θεατές.
LIFO NEWSROOM
Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Πολιτισμός / Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Η Ρέινορ Γουιν υπερασπίζεται τα απομνημονεύματά της, δημοσιεύει ιατρικά έγγραφα και καταγγέλλει «παραπλανητική και άδικη» δημοσίευση από την Observer – Η φιλανθρωπική οργάνωση PSPA τερμάτισε τη συνεργασία της
LIFO NEWSROOM
Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Η πρώτη ταινία του αναγεννημένου διευρυμένου σύμπαντος της DC, ο υβριδικός μεταμεσονύκτιος χαβαλές του «Dangerous Animals» και το χιτσκοκικό «Spellbound», με την ονειρική σεκάνς ανθολογίας που σχεδίασε ο Σαλβαδόρ Νταλί, ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Πολιτισμός / Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Ο 80χρονος ηθοποιός και παραγωγός δηλώνει ότι είναι ευτυχισμένος μακριά από το κινηματογραφικό πλατό, μετά από σχεδόν 60 χρόνια αδιάκοπης δουλειάς – «Μου αρκεί να βλέπω τη σύζυγό μου να παίζει»
LIFO NEWSROOM
Ανακαλύφθηκε αρχαία πόλη 3.500 ετών στο Περού: Το Peñico και ο μυστηριώδης πολιτισμός Caral

Πολιτισμός / Ανακαλύφθηκε αρχαία πόλη 3.500 ετών στο Περού: Το Peñico και ο μυστηριώδης πολιτισμός Caral

Αρχαιολόγοι εντόπισαν την αρχαία πόλη Peñico στη βόρεια επαρχία Barranca του Περού - Η ανακάλυψη αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία για τον πολιτισμό Caral, τον αρχαιότερο της Αμερικής, και τη σύνδεσή του με τις πρώιμες κοινωνίες των Άνδεων και του Αμαζονίου
LIFO NEWSROOM
Όζι Όζμπορν: Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο φινάλε των Black Sabbath

Πολιτισμός / Όζι Όζμπορν: Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο φινάλε των Black Sabbath

Η συναυλία «Back To The Beginning» χαρακτηρίστηκε ως η "τελευταία υπόκλιση" για τον άνθρωπο που θεωρείται ο «πατέρας» του heavy metal έπειτα από αρκετά χρόνια προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Πάρκινσον
LIFO NEWSROOM
Oasis: Η μεγάλη επιστροφή ως ύμνος στη βρετανική μουσική - Η αγκαλιά των αδελφών Γκάλαχερ επί σκηνής

Πολιτισμός / Oasis: Η μεγάλη επιστροφή ως ύμνος στη βρετανική μουσική - Η αγκαλιά των αδελφών Γκάλαχερ επί σκηνής

Το συγκρότημα επανενώθηκε επί σκηνής έπειτα από 16 χρόνια - Ένα σετ γεμάτο ύμνους της βρετανικής μουσικής, πάθος, χιούμορ και η αγκαλιά που περίμεναν όλοι
LIFO NEWSROOM