Τζενιφερ Λόπεζ - Σακίρα: Γιατί δεν θα πληρωθούν από το Super Bowl

Τζενιφερ Λόπεζ - Σακίρα: Γιατί δεν θα πληρωθούν από το Super Bowl Facebook Twitter
0

Το λάτιν ταλέντο θα έχει την τιμητική του στον φετινό Super Bowl, αφού Τζένιφερ Λόπεζ και Σακίρα θα κάνουν κοινή εμφάνιση στο ημίχρονο του αγώνα του αμερικανικού ποδοσφαίρου.

Είναι η πρώτη χρονιά που δύο ποπ σταρ με καταγωγή από τη Λατινική Αμερική - η Κολομβιανή Σακίρα και η Πορτορικανή JLo - θα πρωταγωνιστήσουν στο ημίχρονο του δημοφιλέστερου αγώνα της σεζόν για το NFL. Κάτι που από πολλούς εκλαμβάνεται ως νίκη της πολυπολιτισμικότητας, σε ένα σώου που μόνο πέρυσι παρακολούθησαν 98,2 εκατομμύρια άνθρωποι.

View this post on Instagram

Press conference. ShakHQ #SBLIV #PepsiHalftime

A post shared by Shakira (@shakira) on

Οι δύο τους, όπως είπαν στην κοινή συνέντευξη Τύπου, θέλουν με την κοινή εμφάνισή τους να εμψυχώσουν όλες εκείνες τις νεαρές Λατίνες να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, αλλά και να αναδείξουν την πολύτιμη συμβολή της λατινοαμερικανικής κοινότητας στην ανάπτυξη των ΗΠΑ.

Οι δύο mega σταρ συμφώνησαν πως η κοινή τους εμφάνιση δεν τιμά μόνο τις λατινοαμερικανικές ρίζες τους, αλλά αποτελεί κι έναν φόρος τιμής στον Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος αναπάντεχα έχασε τη ζωή του, μαζί με τη 13χρονη κόρη του και 7 ακόμα ανθρώπους, κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου του στις 26 Ιανουαρίου.

View this post on Instagram

Put me in, coach! ? #SuperBowlLIV ? Dave Shopland / Shutterstock

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo) on

 Γιατί δεν θα πληρωθούν JLo και Σακίρα

Και παρότι η κάθε (μεμονομώνη) εμφάνιση των δύο σουπερστάρ της ποπ κοστίζουν εκατομμύρια, καμία από τις τραγουδίστριες δεν θα πληρωθεί για την εμφάνισή της στο Super Bowl. Παραδοσιακά το NFL δεν πληρώνει το κόστος της συναυλίας του ημιχρόνου, ωστόσο καλύπτει τα έξοδα που σχετίζονται με τη συναυλία, όπως την εγκατάσταση των σκηνικών, τα έξοδα ταξιδιού, τα πυροτεχνήματα κ.τ.λ

Παρολά αυτά, το ότι δεν θα πληρωθούν οι δύο τραγουδίστριες, δε σημαίνει και πως δεν θα έχουν κέρδος. Σύμφωνα με το People, λόγω της ακραίας τηλεθέασης του αθλητικού θεσμού, οι εκάστοτε καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο ημίχρονο, βλέπουν άμεση και εξωφρενική άνοδο στις πωλήσεις των δίσκων τους και των εισιτηρίων των περιοδειών τους.

Χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις Τίμπερλεικ και Γκάγκα. Μία ώρα μετά την εμφάνισή του στο Super Bowl του 2018, η μουσική του Τζάστιν Τιμπερλέικ είδε άνοδο 213% στο Spotify και αύξηση την ίδια μέρα κατά 534% στις πωλήσεις των δίσκων που περιείχαν τα κομμάτια που ακούστηκαν στο ημίχρονο, σύμφωνα με το Billboard.

H Lady Gaga που δεν προωθούσε νέο δίσκο τη χρονική στιγμή της εμφάνισής της, το 2017, είδε εκτόξευση στις πωλήσεις της μουσικής της κατά πάνω από 1.000%.

Για την ιστορία, το σώου φέτος θα ανοίξουν οι επίσης Λατίνοι Los Tigres del Norte, συγκρότημα που, αν και με 7 Γκράμι, πωλήσεις εκατομμυρίων δίσκων και πάνω από 50 άλμπουμ στην καριέρα τους, στην Αμερική είναι σχετικά άγνωστοι.


Σύμφωνα με το NFL, οι ισπανόφωνοι φίλαθλοι στις ΗΠΑ ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια - 2 εκατομμύρια περισσότεροι από το 2017.

Με πληροφορίες από New York Times, BBC, The Hill, People

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκρέτα Γκάρμπο: Η μυστηριώδης ζωή της «σφίγγας της Σουηδίας» που «αποπλάνησε» το Χόλιγουντ

Πολιτισμός / Γκρέτα Γκάρμπο: Η μυστηριώδης ζωή της «σφίγγας της Σουηδίας» που «αποπλάνησε» το Χόλιγουντ

Η Σουηδέζα ηθοποιός, θα αποσυρθεί σε ηλικία μόλις 36 χρόνων από το σινεμά, όταν βρισκόταν στην κορυφή, ζώντας τα υπόλοιπα 49 χρόνια, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τροφοδοτώντας μία ασυγκράτητη μυθολογία γύρω από την προσωπικότητά της, με φήμες, ιστορίες, πληροφορίες, για τη ζωή της, τους πολυάριθμους έρωτές της, την αθεράπευτη προσμονή μίας επιστροφής της στα πλατό
LIFO NEWSROOM
Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα 25 χρόνια του με Argerich, Κουρεντζή, Nagano και Gheorghiu 

Πολιτισμός / Argerich, Κουρεντζής, Nagano, Gheorghiu: Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα 25 χρόνια του

Ο οργανισμός που άλλαξε τον πολιτιστικό χάρτη της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας βρίσκεται στην πιο εξωστρεφή φάση του και υποδέχεται τη νέα σεζόν με ένα πρόγραμμα γεμάτο σημαντικές διεθνείς συμμετοχές.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Οι τελευταίες συλλογές του Τζόρτζιο Αρμάνι θα παρουσιαστούν κανονικά στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο

Πολιτισμός / Οι τελευταίες συλλογές του Τζόρτζιο Αρμάνι θα παρουσιαστούν κανονικά στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο

Ο οίκος ανακοίνωσε ότι ο σχεδιαστής εργαζόταν «μέχρι το τέλος» πάνω στις νέες γραμμές Emporio Armani και Giorgio Armani, αλλά και σε μια μεγάλη έκθεση για τα 50 χρόνια του οίκου
LIFO NEWSROOM
Τζόρτζιο Αρμάνι: Στη μεγάλη οθόνη η ζωή του «βασιλιά της μόδας»

Πολιτισμός / Τζόρτζιο Αρμάνι: Η ζωή του «βασιλιά της μόδας» μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη

Προς το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί αν η φιλόδοξη παραγωγή θα εστιάσει μόνο στην επαγγελματική πορεία του σχεδιαστή στις πασαρέλες και το κόκκινο χαλί ή αν θα συμπεριλάβει και την προσωπική του ζωή
LIFO NEWSROOM