Tiziano, LifO Nights, Αγγελάκας

Tiziano, LifO Nights, Αγγελάκας Facebook Twitter
Tiziano
0

» Περιμένω την έκθεση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: «Από τον Τiziano στον Piedro de Cortona: το Ιερό - ο Μύθος - η Ποίηση».Η έκθεση έχει σκοπό να παρουσιάσει την καλλιτεχνική αναζήτηση καιεξέλιξη που διαδραματίστηκε στην Ιταλία το 16ο και 17ο αιώνα. Γι’ αυτόντο λόγο, 24 έργα -εκ των οποίων τα επτά είναι ιδιόχειρα έργα τουΤiziano- ταξιδεύουν από την Ιταλία για να μας μυήσουν στηναναγεννησιακή τέχνη του Τiziano, στη βενετσιάνικη διανόηση του ΑνίμπαλεΚαράτσι καθώς επίσης και στις αναζητήσεις του Πιέτρο ντα Κορτόνα. Ηέκθεση φιλοξενείται στο Μέγαρο Σταθάτου (Βασ. Σοφίας και Ηροδότου 1)από τις 25 Σεπτεμβρίου ως τις 20 Δεκεμβρίου.
Mαρκέλλα Ανδρικάκη

»Περιμένω με χαρά το βράδυ που πάει ντουγρού στην ανηφόρα τη μεγάλη. Απόψε, στο λόφο του Λυκαβηττού θα βρεθούν για πρώτη φορά ο Γιάννης Αγγελάκας και ο τσελίστας Νίκος Βελιώτης με τον «αναρχικό» της κρητικής μουσικής Ψαραντώνη. Την αρχή θα κάνουν Αγγελάκας και Βελιώτης και στη συνέχεια ο Αγγελάκας θα φωνάξει τον Κρητικό καλλιτέχνη στη σκηνή για να τραγουδήσουν μαζί. Ο Ψαραντώνης θα κλείσει τη βραδιά παρουσιάζοντας το δίσκο Να ‘χεν η θάλασσα βουνά σε παραγωγή του Αγγελάκα και παραδοσιακά τραγούδια από την πατρίδα του. Τιμή εισιτηρίου λιγο τσουχτερή, αλλά η ποιότητα πληρώνεται: είκοσι πέντε ευρώ, φοιτητικό είκοσι. Επίσης περιμένω με περιέργεια την έκθεση του Λάμπρου Ψυρράκη «Τουρκοακαδημαϊκά και της ψ... του τον χαβά», πιο πολύ για το οριεντάλ του πράγματος και το πρωτότυπο του τίτλου. Η έκθεση με πίνακες και γλυπτά που σχολιάζουν τη σύγχρονη εικαστική σκηνή και τα «ανησυχητικά» κοινωνικά φαινόμενα εγκαινιάζεται απόψε στις 8, στις Kalfayan Galleries στη Χάρητος, στο Κολωνάκι. (Δευτέρα, Σάββατο: 10.00-15.00, Τρίτη έως Παρασκευή: 10.00-20.00)
Θεόφιλος Δουμάνης

»Στις 23 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί το Radio Retaliation, το 6ο άλμπουμ των Rob Garza και Eric Hilton. Πιο πολιτικοί από ποτέ, όπως δηλώνουν και οι ίδιοι. Φήμες λένε πως υπάρχουν δύο τρία χιτάκια που θα τρελαθούν τα ερτζιανά μαζί τους. Όπως και οι οπαδοί τους. Πάνω στην τρέλα λοιπόν, στην εποχή που μπαίνουν τα πρώτα φύλλα και το μακρυμάνικο γίνεται απαραίτητο, περιμένουμε να κλείσει όσο το δυνατόν καλύτερα το φετινό συναυλιακό καρναβάλι. Οι Thievery Corporation και όλη η Ουάσινγκτον στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», το δεύτερο Σάββατο του Οκτωβρίου. Από lounge μέχρι dub, bossa nova και acid jazz, τα Αμερικανάκια ξέρουν πώς να φτιάχνουν ήχους που ν’ ακούγονται για καιρό. Γνωρίζουν επίσης πως το ελληνικό κοινό τους έχει ανταμείψει για τις προσπάθειές τους και γι’ αυτό δεν το αφήνουν παραπονεμένο, βάζοντας την Αθήνα ως μόνιμο live προορισμό.
Σταύρος Διοσκουρίδης

»Ο πιο δραστήριος Οκτώβριος από άποψης συναυλιών και club events, που έχουμε χρόνια να δούμε στην Αθήνα. Περιμένω τους M83 στο Gagarin (4/10), τους REM, Kaiser Chiefs, Gabriella Cilmi στο Καλλιμάρμαρο (5/10) για το launch party του MTV, τα LifΟ Nights (10-11/10) στο Bios (και ειδικά για την εμφάνιση του John Maus), το μεγάλο πάρτι του Free στο Venue (10/10) με όνομα-έκπληξη, το πάρτι της Diesel στο Vox (11/10) με τον κολλητό του Erol Alkan Rory Phillips και τους amateur boyz, το DJ set του Jerry Bouthier (ex-Boombox) στις 24/10 (το μέρος θα ανακοινωθεί), τους Animal Collective στις 22/10 στο Gagarin και το σούπερ-σταρ hip-hop DJ A-Trak στις 27/10 (το μέρος θα ανακοινωθεί). Α, και το ξεκίνημα της τρίτης σεζόν του Dexter για χαλάρωση.
Φώτης Βαλλάτος

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ