Την Πέμπτη ο Jeff Bezos έγινε ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον πλανήτη, αλλά τα πράγματα άλλαξαν

Την Πέμπτη ο Jeff Bezos έγινε ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον πλανήτη, αλλά τα πράγματα άλλαξαν Facebook Twitter
0

Σε αντίθεση με το συντριπτικό ποσοστό των περίπου 7,2 δισεκατομμυρίων κατοίκων αυτού του πλανήτη, o Jeff Bezos θα έχει για πάντα το δικαίωμα να λέει ότι κάποτε υπήρξε, έστω και για λίγο, ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο.

Η αναρρίχηση του ιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου της Amazon στην 1η θέση της λίστας του Forbes κράτησε μονάχα ένα πρωί.

Την περασμένη Πέμπτη, η μετοχή της Amazon αυξήθηκε κατά 1,6%, προσθέτοντας 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια στην καθαρή αξία της περιουσίας του Bezos. Αυτό ήταν αρκετό για να εκθρονίσει τον ιδρυτή της Microsoft, Bill Gates.

Tην Πέμπτη το απόγευμα, όμως, η Amazon ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της εταιρίας ήταν λιγότερα σε σχέση με τις προβλέψεις, κάτι που είχε ως συνέπεια η μετοχή του κολοσσού των διαδικτυακών πωλήσεων να κατρακυλήσει.

Έτσι, καθότι ο Bezos κατέχει σχεδόν το 16% των μετοχών της εταιρίας, η περιουσία του 53χρονου επιχειρηματία υπέστη σημαντικό πλήγμα.

Σύμφωνα με το Forbes, η πτώση των μετοχών της Amazon συνεχίστηκε και την Παρασκευή με αποτέλεσμα η καθαρή αξία της περιουσίας του Bezos να μειωθεί συνολικά κατά 1.8 δισ. δολάρια.

Πλέον, η περιουσία του ανέρχεται στα 86.9 δισ. δολάρια, όπερ σημαίνει ότι όχι μόνο ο Gates επέστρεψε στην 1η πρώτη θέση, αλλά η διαφορά τους αυξήθηκε στα 2,9 δισ. Εντάξει, μικρό το κακό αφού ο Bezos είναι πλέον απλώς ο 2ος πιο πλούσιος άνθρωπος του πλανήτη.

Ο ιδρυτής της Amazon εισήλθε στην κατάταξη του Forbes με τους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς το 1998, ένα χρόνο αφότου η Amazon βγήκε στο χρηματιστήριο, με την περιουσία του να εκτιμάται τότε στα 1,6 δισ. δολάρια.

Ο Bezοs ξεκίνησε να τρέχει την εταιρία του σε ένα γκαράζ του Σιάτλ πριν κλείσει τα 30.

Με πληροφορίες από Forbes και Fortune

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλέξης Ακριθάκης, Χωρίς τίτλο, 1970, 45 Χ 71 εκ., λάδι σε καμβά © The Estate of Alexis Akrithakis

Πολιτισμός / Μεγάλη αναδρομική έκθεση του Αλέξη Ακριθάκη στο Μουσείο Μπενάκη

Μετά από 30 χρόνια θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό σημαντικά έργα από ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές, αναδεικνύοντας το εύρος μιας από τις πιο αναγνωρίσιμες και ιδιοσυγκρασιακές μορφές της νεοελληνικής τέχνης.
THE LIFO TEAM
Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Η επιστροφή του Αμερικανού σκηνοθέτη στον πλανήτη της Πανδώρας και το ερμηνευτικό μπρα ντε φερ των δυο πρωταγωνιστριών σε ένα απολαυστικό throwback στα ‘90s ξεχωρίζουν από τις ταινίες της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Banksy Βηθλεέμ Ξενοδοχείο

Πολιτισμός / Walled Off Hotel: Το ξενοδοχείο του Banksy στη Βηθλεέμ επαναλειτουργεί με μήνυμα ειρήνης

Το ξενοδοχείο, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το τείχος στη Δυτική Όχθη, είχε μείνει κλειστό μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 και τον πολέμο που ακολούθησε στη Γάζα
THE LIFO TEAM