Το Royal Shakespeare Company αποκάλυψε τη μακέτα για ένα προσωρινό υπαίθριο χώρο παραστάσεων στις όχθες του ποταμού Avon και τον παρουσίασε ως «σύμβολο αναγέννησης» για το θέατρο μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

 

Το παγκοσμίου φήμης βρετανικό θέατρο ανακοίνωσε τα σχέδια επαναλειτουργίας του για το καλοκαίρι που περιλαμβάνουν υπαίθριες παραστάσεις και ένα πειραματικό διαδικτυακό άνοιγμα των προβών.

 

Το νέο θέατρο του κήπου, το οποίο πρόκειται να ανοίξει τον Ιούλιο και μπορεί να φιλοξενήσει έως 500 άτομα, θα έχει παραστάσεις της Κωμωδίας των Παρεξηγήσεων του Σαίξπηρ, μιας παραγωγής που ήταν σε πρόβες όταν όλα έκλεισαν τον Μάρτιο του 2020. Ο Γκρέγκορι Ντόραν, καλλιτεχνικός διευθυντής του RSC, είπε ότι είναι η ιδανική παραγωγή για την περίσταση, δεδομένου ότι πρόκειται για το πιο αστείο και συντομότερο έργο του Σαίξπηρ.

 

Ο διευθυντής του θεάτρου είπε ότι το υπαίθριο θέατρο θα αποτελέσει μια γέφυρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης προς το άνοιγμα των κύριων χώρων το φθινόπωρο. Η διεύθυνση του θεάτρου αποφάσισε να ανοίξει ξανά το δρόμο, τον Φεβρουάριο σε μια εποχή που δεν υπήρχε εγγύηση ότι το κοινό θα μπορούσε να πάει σε εσωτερικούς χώρους το καλοκαίρι. «Ακόμα δεν γνωρίζουμε τι θα αισθάνονται οι άνθρωποι επιστρέφοντας στο χώρο του θεάτρου με κοινωνικά απομακρυσμένο» είπε ο Ντόραν.

 

«Νομίζω ότι θα είναι άνετο, νομίζω ότι θα είναι ακουστικά καλό… Νομίζω ότι θα είναι χαρά και σύμβολο αναγέννησης βγαίνοντας από αυτήν την πανδημία. Είναι η δύναμη του να είσαι σε θέση να επιστρέψεις και να συγκεντρωθείς και να νιώσεις ασφαλής και να πεις ναι, εντάξει, ας πάμε πίσω, μέσα, τώρα».

 

Το θέατρο, που πήρε το όνομά του από τους χορηγούς Lydia και Manfred Gorvy, θα εγκατασταθεί στο Stratford στις όχθες του Avon, πίσω από το θέατρο του RSC Swan. Μετά τις παραστάσεις θα συσκευαστεί και θα αποθηκευτεί για πιθανή μελλοντική χρήση.

 

Το RSC θα κάνει και ανοιχτές πρόβες τον Ιούνιο στο πρώτο μέρους του Henry VI. Η ιδέα είναι ότι οι άνθρωποι θα μπορούν να συμμετάσχουν, στο διαδίκτυο, στις πρωινές συνεδρίες προθέρμανσης των ηθοποιών και να παρακολουθούν καθημερινές πρόβες που θα φωτίζουν διάφορες πτυχές της διαδικασίας μέχρι το ανέβασμα του.

 

«Θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα, θα είναι συναρπαστικό να δούμε πώς αντιδρά το κοινό», δήλωσε ο Ντόραν.

 

Το RSC, όπως και η συντριπτική πλειονότητα των κέντρων των παραστατικών τεχνών, συνδέεται με κυβερνητικά χρήματα για να επιβιώσει από την πανδημία. Δανείστηκε 19,4 εκατομμύρια λίρες, το οποίο θα αποπληρώνεται με χαμηλό επιτόκιο τα επόμενα 20 χρόνια.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr