Πλουσιότερη κατά 600 εκατ. δολάρια θα γίνει η μόλις 22 ετών Κάιλι Τζένερ καθώς ανακοινώθηκε πως θα πουλήσει το μεγαλύτερο μέρος της εταιρείας καλλυντικών της.

 

Το brand με το όνομά της, περιλαμβάνει τα καλλυντικά Kylie Cosmetics και Kylie Skin και μεγάλο μέρος του περνά στον κολοσσό  προϊόντων ομορφιάς Coty.

 

Το Forbes ανέφερε ότι η σειρά της Τζένερ πραγματοποίησε πωλήσεις 360 εκατομμυρίων δολαρίων το 2018, κάνοντάς της την νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχο της λίστας του. Ο CEO της Coty χαρακτήρισε την Κάιλι ένα «σύγχρονο ίνδαλμα με μια απίστευτη αίσθηση των καταναλωτών ομορφιάς».

 

 

Τα προϊόντα Kylie Cosmetics διατίθενται σε 1.163 καταστήματα Ulta Beauty σε όλη την Αμερική. Η Κάιλι ξεκίνησε το δικό της brand το 2015 με μια σειρά κραγιόν και έκτοτε έχει κυκλοφορήσει πολλά προϊόντα μακιγιάζ και περιποίησης προσώπου.

 

 

Η Κάιλι θα πουλήσει το 51% των μετοχών της Kylie Cosmetics στην Coty Inc. (COTY), μια εταιρία καλλυντικών με έδρα τη Νέα Υόρκη, η οποία κατέχει επίσης μια σειρά διεθνών εμπορικών σημάτων ομορφιάς, όπως τα CoverGirl. Η συνεργασία θα βοηθήσει την εταιρεία να επεκταθεί παγκοσμίως και να εισέλθει σε νέες κατηγορίες ομορφιάς, ανέφεραν οι δύο εταιρείες σε δελτίο Τύπου τη Δευτέρα.

 

Το ποσό πώλησης σημαίνει πως η αξία της εταιρείας είναι πάνω από 1 δισ. δολάρια και έως τώρα η Τζένερ είχε το 100%. Η εμπορική συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα της επόμενης χρονιάς.