Tα κινηματογραφικά νέα της εβδομάδας (12-18/2/2022)

Tα κινηματογραφικά νέα της εβδομάδας από τη Lifo Facebook Twitter
Ο Άλεξ Γκάρλαντ, σεναριογράφος περιωπής αλλά και από τους πιο ενδιαφέροντες δημιουργούς είδους εκεί έξω, μεταπηδά στον καθαρό τρόμο με τη νέα του ταινία, το «Μen».
0

Πριν από λίγο καιρό μάθαμε ότι το Fight Club προβάλλεται στην Κίνα με αλλαγμένο φινάλε. Κατόπιν λαϊκής απαίτησης και της διεθνούς κατακραυγής, η κινεζική λογοκρισία υποχώρησε και οι Κινέζοι συνδρομητές της streaming πλατφόρμας Tencent Video θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τον κόσμο να καταρρέει με μουσική υπόκρουση το «Where is My Mind» των Pixies.

Mετά τα biopics για τον Φρέντι Μέρκιουρι, τον Έλτον Τζον και τον Έλβις Πρίσλεϊ, σειρά έχει ακόμα ένα μουσικό είδωλο. Ο λόγος για τον Μάικλ Τζάκσον, η ζωή του οποίου θα αποτελέσει αντικείμενο μιας επερχόμενης, δαπανηρής παραγωγής σε σενάριο Τζον Λόγκαν (Gladiator, The Aviator, Hugo).

Ο Άλεξ Γκάρλαντ, σεναριογράφος περιωπής αλλά και από τους πιο ενδιαφέροντες δημιουργούς είδους εκεί έξω (Ex Machina, Annihiation, αλλά και το Dredd, το οποίο ουσιαστικά σκηνοθέτησε αυτός) μεταπηδά στον καθαρό τρόμο με τη νέα του ταινία, το Μen, όπου πρωταγωνιστεί η Τζέσι Μπάκλεϊ. Μια γυναίκα πηγαίνει διακοπές στην εξοχή μετά τον χαμό του συζύγου της και βλέπει σκοτεινές φιγούρες να την καταδιώκουν. Το πρώτο trailer είναι από τα καλύτερα που είδαμε φέτος.

Men | Official Teaser Trailer 

Το marvelικό σύμπαν της Sony, που έχει τα δικαιώματα του Σπάιντερμαν και της πινακοθήκης χαρακτήρων του, πρόκειται να αποκτήσει δύο λαμπρές προσθήκες. Η Ντακότα Τζονσον θα υποδυθεί τη Madame Web στην ομώνυμη ταινία, ενώ ο Ράσελ Κρόου θα συμμετάσχει το Kraven the Hunter, σε άγνωστο ακόμα ρόλο. O Κρόου εμφανίζεται και στο Thor: Love and Thunder, όπου υποδύεται τον Δία.

Ο Μάικλ Μαν, της φήμης του Heat και του Insider, προσπαθεί να μεταφέρει στο πανί ένα βιογραφικό φιλμ για τον Έντζο Φεράρι σχεδόν εδώ και τρεις δεκαετίες. Κατά καιρούς επρόκειτο να πρωταγωνιστήσουν οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Κρίστιαν Μπέιλ και Χιού Τζάκμαν, τελικά ο κλήρος έπεσε στον Άνταμ Ντράιβερ. Η ταινία είναι πιο κοντά από ποτέ στο να γίνει πραγματικότητα.

Δέκα χρόνια είχαμε να δούμε ταινία από τον Ντάριο Αρζέντο και είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε ότι το φρικιαστικό –με την κακή έννοια– Dracula 3D θα αποτελούσε το κύκνειο άσμα του. Ο Ιταλός maestro επιστρέφει με νέα ταινία, το Dark Glasses, το οποίο θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού στη φετινή Μπερλινάλε. Το trailer δεν αφήνει υποσχέσεις για πολλά, ευχόμαστε όμως να έχει δυο-τρία στιγμιότυπα που να θυμίζουν τις δόξες του παρελθόντος.

DARK GLASSES Full Trailer

Μετά τον Πίτερ Σέλερς, ο Τζέφρι Ρας θα υποδυθεί ακόμα έναν θρύλο της κινηματογραφικής κωμωδίας, τον Γκράουτσο Μαρξ, σε ένα επερχόμενο βιογραφικό δράμα που θα αφορά τα τρία τελευταία χρόνια της ζωής του, όπως τα κατέγραψε ο προσωπικός γραμματέας του στο αυτοβιογραφικό του βιβλίο Raised Eyebrows: My Years Inside Groucho’s House.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΙΜΣ ΒΑΝ ΝΤΕΡ ΜΠΙΚ ΣΤΙΒΕΝ ΣΠΙΛΜΠΕΡΓΚ ΔΩΡΕΑ

Πολιτισμός / Στίβεν Σπίλμπεργκ: Δώρισε 25.000 δολάρια για την οικογένεια του Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ

Δημιουργήθηκε διαδικτυακή καμπάνια για να στηρίξει τη σύζυγο του Βαν Ντερ Μπικ και τα έξι παιδιά τους, καθώς τα υψηλά ιατρικά έξοδα εξάντλησαν τους οικονομικούς πόρους της οικογένειας
THE LIFO TEAM
Πάνος Βαλσαμάκης: Αναδρομική έκθεση με το έργο του σπουδαίου κεραμίστα στο ΕΜΣΤ

Πολιτισμός / Πάνος Βαλσαμάκης: Αναδρομική έκθεση με το έργο του σπουδαίου κεραμίστα στο ΕΜΣΤ

Με την έκθεση «Αναπλάθοντας την παράδοση: O Πάνος Βαλσαμάκης και η γέννηση της σύγχρονης ελληνικής κεραμικής», το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) τιμά έναν σημαντικό Έλληνα καλλιτέχνη.
LIFO NEWSROOM
Οι πρώτες φωτογραφίες από τον «Σωσμένο» του Έντουαρντ Μποντ με τον Βασίλη Μπισμπίκη και τη Λένα Κιτσοπούλου

Πολιτισμός / Αποκλειστικό: Ο Βασίλης Μπισμπίκης ανεβάζει τον «Σωσμένο» με τη Λένα Κιτσοπούλου

Το έργο του Έντουαρντ Μποντ που προκάλεσε την κατάργηση της λογοκρισίας στο αγγλικό θέατρο και αποτέλεσε την εναρκτήρια παράσταση του θρυλικού «Εμπρός» ανεβαίνει σε νέα διασκευή από την ομάδα Cartel.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ

Πολιτισμός / Πώς ήταν πραγματικά η Ωραία Ελένη: Οταν ο καθηγητής Λιαντίνης εξηγούσε τι έλεγε ο Όμηρος

Το ερώτημα ήρθε στην επιφάνεια μετά την επίθεση του Έλον Μασκ στον Κρίστοφερ Νόλαν για το καστ της πολυαναμενόμενης ταινίας του, «Οδύσσεια», που θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι στις κινηματογραφικές αίθουσες
THE LIFO TEAM