Tα κινηματογραφικά νέα της εβδομάδας (12-18/2/2022)

Tα κινηματογραφικά νέα της εβδομάδας από τη Lifo Facebook Twitter
Ο Άλεξ Γκάρλαντ, σεναριογράφος περιωπής αλλά και από τους πιο ενδιαφέροντες δημιουργούς είδους εκεί έξω, μεταπηδά στον καθαρό τρόμο με τη νέα του ταινία, το «Μen».
0

Πριν από λίγο καιρό μάθαμε ότι το Fight Club προβάλλεται στην Κίνα με αλλαγμένο φινάλε. Κατόπιν λαϊκής απαίτησης και της διεθνούς κατακραυγής, η κινεζική λογοκρισία υποχώρησε και οι Κινέζοι συνδρομητές της streaming πλατφόρμας Tencent Video θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τον κόσμο να καταρρέει με μουσική υπόκρουση το «Where is My Mind» των Pixies.

Mετά τα biopics για τον Φρέντι Μέρκιουρι, τον Έλτον Τζον και τον Έλβις Πρίσλεϊ, σειρά έχει ακόμα ένα μουσικό είδωλο. Ο λόγος για τον Μάικλ Τζάκσον, η ζωή του οποίου θα αποτελέσει αντικείμενο μιας επερχόμενης, δαπανηρής παραγωγής σε σενάριο Τζον Λόγκαν (Gladiator, The Aviator, Hugo).

Ο Άλεξ Γκάρλαντ, σεναριογράφος περιωπής αλλά και από τους πιο ενδιαφέροντες δημιουργούς είδους εκεί έξω (Ex Machina, Annihiation, αλλά και το Dredd, το οποίο ουσιαστικά σκηνοθέτησε αυτός) μεταπηδά στον καθαρό τρόμο με τη νέα του ταινία, το Μen, όπου πρωταγωνιστεί η Τζέσι Μπάκλεϊ. Μια γυναίκα πηγαίνει διακοπές στην εξοχή μετά τον χαμό του συζύγου της και βλέπει σκοτεινές φιγούρες να την καταδιώκουν. Το πρώτο trailer είναι από τα καλύτερα που είδαμε φέτος.

Men | Official Teaser Trailer 

Το marvelικό σύμπαν της Sony, που έχει τα δικαιώματα του Σπάιντερμαν και της πινακοθήκης χαρακτήρων του, πρόκειται να αποκτήσει δύο λαμπρές προσθήκες. Η Ντακότα Τζονσον θα υποδυθεί τη Madame Web στην ομώνυμη ταινία, ενώ ο Ράσελ Κρόου θα συμμετάσχει το Kraven the Hunter, σε άγνωστο ακόμα ρόλο. O Κρόου εμφανίζεται και στο Thor: Love and Thunder, όπου υποδύεται τον Δία.

Ο Μάικλ Μαν, της φήμης του Heat και του Insider, προσπαθεί να μεταφέρει στο πανί ένα βιογραφικό φιλμ για τον Έντζο Φεράρι σχεδόν εδώ και τρεις δεκαετίες. Κατά καιρούς επρόκειτο να πρωταγωνιστήσουν οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Κρίστιαν Μπέιλ και Χιού Τζάκμαν, τελικά ο κλήρος έπεσε στον Άνταμ Ντράιβερ. Η ταινία είναι πιο κοντά από ποτέ στο να γίνει πραγματικότητα.

Δέκα χρόνια είχαμε να δούμε ταινία από τον Ντάριο Αρζέντο και είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε ότι το φρικιαστικό –με την κακή έννοια– Dracula 3D θα αποτελούσε το κύκνειο άσμα του. Ο Ιταλός maestro επιστρέφει με νέα ταινία, το Dark Glasses, το οποίο θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού στη φετινή Μπερλινάλε. Το trailer δεν αφήνει υποσχέσεις για πολλά, ευχόμαστε όμως να έχει δυο-τρία στιγμιότυπα που να θυμίζουν τις δόξες του παρελθόντος.

DARK GLASSES Full Trailer

Μετά τον Πίτερ Σέλερς, ο Τζέφρι Ρας θα υποδυθεί ακόμα έναν θρύλο της κινηματογραφικής κωμωδίας, τον Γκράουτσο Μαρξ, σε ένα επερχόμενο βιογραφικό δράμα που θα αφορά τα τρία τελευταία χρόνια της ζωής του, όπως τα κατέγραψε ο προσωπικός γραμματέας του στο αυτοβιογραφικό του βιβλίο Raised Eyebrows: My Years Inside Groucho’s House.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ολίβια Ροντρίγκο απαντά στην κριτική για τα babydoll φορέματα: «Έτσι κανονικοποιούμε την παιδοφιλία στην κουλτούρα»

Πολιτισμός / Η Ολίβια Ροντρίγκο απαντά στην κριτική για τα babydoll φορέματα: «Έτσι κανονικοποιούμε την παιδοφιλία στην κουλτούρα»

Η τραγουδίστρια μίλησε για τα σχόλια γύρω από τις εμφανίσεις της και είπε ότι τα κορίτσια μεγαλώνουν με την ιδέα πως φταίνε τα ίδια αν οι άνδρες σεξουαλικοποιούν το σώμα τους.
THE LIFO TEAM
Κιάνου Ριβς: Ζητά επιείκεια για τον σκηνοθέτη που πήρε 11 εκατ. δολάρια από το Netflix και δεν τελείωσε ποτέ τη σειρά του

Πολιτισμός / Κιάνου Ριβς: Ζητά επιείκεια για τον σκηνοθέτη που πήρε 11 εκατ. δολάρια από το Netflix και δεν τελείωσε ποτέ τη σειρά του

Ο ηθοποιός έστειλε επιστολή υπέρ του Καρλ Ρινς, σκηνοθέτη του 47 Ronin, ο οποίος πήρε εκατομμύρια από το Netflix για μια σειρά επιστημονικής φαντασίας που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ για την AI στο σινεμά: «Δεν υπάρχει υποκατάστατο για την ψυχή»

Πολιτισμός / Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ για την AI στο σινεμά: «Δεν υπάρχει υποκατάστατο για την ψυχή»

Καλεσμένος στο podcast της Μισέλ Ομπάμα και του Κρεγκ Ρόμπινσον, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ μίλησε για την AI στο Χόλιγουντ και ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει υποκατάστατο για την ψυχή».
THE LIFO TEAM
Δύο αγόρια σε ένα δάσος με γύπες: η νεότητα της Βενεζουέλας σε ένα φωτογραφικό βιβλίο

Πολιτισμός / Δύο αγόρια σε ένα δάσος με γύπες: η νεότητα της Βενεζουέλας σε ένα φωτογραφικό βιβλίο

Στο Venezuelan Youth, η Silvana Trevale φωτογραφίζει παιδιά και εφήβους στη Βενεζουέλα μακριά από τα συνηθισμένα κλισέ της κρίσης: μέσα στην ομορφιά, την αγωνία, την πρόωρη ενηλικίωση και την επιθυμία μιας γενιάς να μη χαθεί.
THE LIFO TEAM
Soufiane Ababri: ο καλλιτέχνης που ζωγραφίζει την queer επιθυμία από το κρεβάτι

Πολιτισμός / Soufiane Ababri: ο καλλιτέχνης που ζωγραφίζει την queer επιθυμία από το κρεβάτι

Με αφορμή τη συμμετοχή του στο House of Nisaba του Moderna Museet, ο Soufiane Ababri επιστρέφει στο προσκήνιο με μια ζωγραφική φτιαγμένη από κρεβάτια, χρωματιστά μολύβια, queer σώματα, ανδρική ευαλωτότητα και μετα-αποικιακή μνήμη.
THE LIFO TEAM
Όταν το πρόσωπό σου γίνεται sex tape: η Meena Kandasamy γράφει για τη νέα διαπόμπευση των γυναικών

Πολιτισμός / Όταν το πρόσωπό σου γίνεται sex tape: η Meena Kandasamy γράφει για τη νέα διαπόμπευση των γυναικών

Στο νέο μυθιστόρημα της Meena Kandasamy, μια γυναίκα βλέπει το πρόσωπό της να κυκλοφορεί σε ένα ψεύτικο sex tape. Το Fieldwork as a Sex Object μιλά για deepfakes, online διαπόμπευση και τη μισογυνική βία της ψηφιακής εποχής.
THE LIFO TEAM
Ο Γουίλεμ Νταφόε φέρνει στην Αθήνα έναν Ίψεν για την εποχή της δυσπιστίας

Πολιτισμός / Ο Γουίλεμ Νταφόε φέρνει στην Αθήνα έναν Ίψεν για την εποχή της δυσπιστίας

Ο Γουίλεμ Νταφόε συμμετέχει στις 24 Ιουνίου, στο SNF Nostos 2026, σε σκηνική ανάγνωση του «Εχθρού του Λαού» του Ίψεν, ενός έργου για την αλήθεια που γίνεται απειλή όταν συγκρούεται με την εξουσία, το χρήμα και την κοινή γνώμη.
THE LIFO TEAM
Όταν η Σοφία Λόρεν ζούσε ανάμεσα στους πίνακες του Φράνσις Μπέικον

Πολιτισμός / Όταν η Σοφία Λόρεν ζούσε ανάμεσα στους πίνακες του Φράνσις Μπέικον

Με αφορμή την επανακυκλοφορία σπάνιων εικόνων από τη φωτογράφηση της Vogue στη Villa Ponti, ξανανοίγει η ιστορία της εντυπωσιακής συλλογής έργων του Φράνσις Μπέικον που είχαν η Σοφία Λόρεν και ο Κάρλο Πόντι: ένα σπίτι όπου το ιταλικό glamour, η οικογένεια, η αγορά τέχνης και τα παραμορφωμένα σώματα του Μπέικον έζησαν για λίγο μαζί.
THE LIFO TEAM
Οι Βερσαλλίες ξανάφτιαξαν το υπνοδωμάτιο του Λουδοβίκου ΙΣΤ΄ από ένα κομμάτι ύφασμα

Πολιτισμός / Οι Βερσαλλίες ξανάφτιαξαν το υπνοδωμάτιο του Λουδοβίκου ΙΣΤ΄ από ένα κομμάτι ύφασμα

Ύστερα από 40 χρόνια ερευνών, καθυστερήσεων και ανατροπών, το ιδιωτικό υπνοδωμάτιο του Λουδοβίκου ΙΣΤ΄ άνοιξε ξανά στο Παλάτι των Βερσαλλιών, ανακατασκευασμένο σχεδόν από το μηδέν.
THE LIFO TEAM
Ποιος είναι ο Panayotis Pascot, ο Γάλλος κωμικός με το ελληνικό όνομα που γεμίζει θέατρα;

Πολιτισμός / Ποιος είναι ο Panayotis Pascot, ο Γάλλος κωμικός με το ελληνικό όνομα που γεμίζει θέατρα;

Στα 27 του, ο Panayotis Pascot γεμίζει θέατρα στη Γαλλία, έχει γράψει best seller για την κατάθλιψη, την οικογένεια και την ομοφυλοφιλία του, και ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του one-man show στην Όπερα Γκαρνιέ.
THE LIFO TEAM