Στον αέρα η δεύτερη προβολή των θερινών κινηματογράφων

Στον αέρα η δεύτερη προβολή των θερινών κινηματογράφων Facebook Twitter
0

Η είδηση του ανοίγματος των θερινών κινηματογράφων την 21η Μαϊου προκάλεσε κύματα χαράς σε στερημένους σινεφίλ και σε αγωνιούντες αιθουσάρχες, οι δεύτεροι όμως παραμένουν προβληματισμένοι. Ο λόγος είναι ότι, παρά την μετάθεση της ώρας απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 23.00 στις 00.30, το πρόβλημα της δεύτερης προβολής μέσα στη μέρα παραμένει άλυτο. 


Ακόμα κι αν η πρώτη προβολή μετατεθεί στις 20.30, προκειμένου η δεύτερη να ξεκινήσει γύρω στις 22.30, κάτι που όσο μεγαλώνει η μέρα θα γεννά πρακτικές δυσκολίες – κανείς θεατής δεν πηγαίνει σινεμά μόνο για να …ακούσει τα πρώτα λεπτά της ταινίας- γεννώνται τα εξής, σοβαρότατα ζητήματα: αφενός η επιλογή ταινιών που διαρκούν πάνω από δύο ώρες καθίσταται απαγορευτική, αφετέρου οι σινεφίλ που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την δεύτερη προβολή μόνο γειτονικό κινηματογράφο μπορούν να επιλέξουν, αν δεν θέλουν να παραβιάσουν το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά την επιστροφή τους στο σπίτι.


Οι αιθουσάρχες περιμένουν με αγωνία περαιτέρω διευκρινίσεις για τον τρόπο λειτουργίας των θερινών κινηματογράφων, με αρκετούς να διατυπώνουν αίτημα προς τους αρμόδιους φορείς για την εφαρμογή εξαίρεσης από τον περιορισμό της κυκλοφορίας στις 00.30 για θεατές κινηματογραφικών προβολών με την επίδειξη του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Αν πάντως αποφασιστεί ένα τέτοιο μέτρο, πιθανότατα θα αφορά και τα υπόλοιπα θεάματα που, σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, αναμένεται να ανοίξουν στις 28 Μαΐου.


Στο μεταξύ, όπως βλέπουμε κι από τις αναρτήσεις τους στις σελίδες τους στο facebook,  πυρετωδώς έχουν ξεκινήσει οι ετοιμασίες για το άνοιγμα των θερινών κινηματογράφων, με μερικούς να μεταθέτουν την έναρξη της λειτουργίας τους για την Πέμπτη 27 Μαΐου. Επισήμως οι δύο πρώτες ταινίες που ανακοινώθηκαν από τους διανομείς και αναμένουμε στις 21 Μαΐου είναι το Πρόστιμο του Φωκίωνα Μπόγρη και η κωμωδία  E per Il Tuo Bene, ιταλικό ριμέικ του ισπανικού Es por tu bien, το οποίο είχαμε δει στις αίθουσες προ τριετίας.

Ανεπισήμως στη σελίδα του στα social ο δημοτικός κινηματογράφος Αμαρουσίου «Μίμης Φωτόπουλος» κηρύσσει την έναρξη της θερινής περιόδου με την προβολή του οσκαρικού Nomadland, πληροφορία η οποία δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από την εταιρεία διανομής που έχει τα δικαιώματα προβολής του έργου στην χώρα μας. Μέσα στις προσεχείς ημέρες αναμένουμε να ξεκαθαρίσει το τοπίο με ανακοινώσεις και άλλων τίτλων.  

  

Links με αναρτήσεις θερινών από τα social

cine athinaia

Cinema Trianon

Natali Cinema

cinellinis

mimis fotopoulos cinema

cinema.akti.vouliagmeni

Cine Paradeisos

Texnopolis Park


 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Unboxing Callas»: Μία διαφορετική έκθεση στην ΕΛΣ με προσωπικά αντικείμενα της Μαρίας Κάλλας και την υποστήριξη της ΔΕΗ

Πολιτισμός / «Unboxing Callas»: Μία διαφορετική έκθεση στην ΕΛΣ με προσωπικά αντικείμενα της Μαρίας Κάλλας και την υποστήριξη της ΔΕΗ

Στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας «ΔΕΗ ενεργώ», η ΔEΗ στηρίζει τις εκδηλώσεις για την επέτειο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννηση της σπουδαίας καλλιτέχνιδας.
NEWSROOM
Τα Μυστικά του Θησαυροφυλακίου: Στο φως τα πολύτιμα αντικείμενα ενός άβατου για πρώτη φορά στο κοινό

Αρχαιολογία & Ιστορία / Τα Μυστικά του Θησαυροφυλακίου: Στο φως τα πολύτιμα αντικείμενα ενός άβατου

Από το άβατο του θησαυροφυλακίου του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών στις βιτρίνες: Χρυσά και ασημένια κοσμήματα υψηλής αρχαιολογικής και καλλιτεχνικής αξίας φωτίζουν την αρχαία Αχαΐα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ