Στον αέρα η δεύτερη προβολή των θερινών κινηματογράφων

Στον αέρα η δεύτερη προβολή των θερινών κινηματογράφων Facebook Twitter
0

Η είδηση του ανοίγματος των θερινών κινηματογράφων την 21η Μαϊου προκάλεσε κύματα χαράς σε στερημένους σινεφίλ και σε αγωνιούντες αιθουσάρχες, οι δεύτεροι όμως παραμένουν προβληματισμένοι. Ο λόγος είναι ότι, παρά την μετάθεση της ώρας απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 23.00 στις 00.30, το πρόβλημα της δεύτερης προβολής μέσα στη μέρα παραμένει άλυτο. 


Ακόμα κι αν η πρώτη προβολή μετατεθεί στις 20.30, προκειμένου η δεύτερη να ξεκινήσει γύρω στις 22.30, κάτι που όσο μεγαλώνει η μέρα θα γεννά πρακτικές δυσκολίες – κανείς θεατής δεν πηγαίνει σινεμά μόνο για να …ακούσει τα πρώτα λεπτά της ταινίας- γεννώνται τα εξής, σοβαρότατα ζητήματα: αφενός η επιλογή ταινιών που διαρκούν πάνω από δύο ώρες καθίσταται απαγορευτική, αφετέρου οι σινεφίλ που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την δεύτερη προβολή μόνο γειτονικό κινηματογράφο μπορούν να επιλέξουν, αν δεν θέλουν να παραβιάσουν το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά την επιστροφή τους στο σπίτι.


Οι αιθουσάρχες περιμένουν με αγωνία περαιτέρω διευκρινίσεις για τον τρόπο λειτουργίας των θερινών κινηματογράφων, με αρκετούς να διατυπώνουν αίτημα προς τους αρμόδιους φορείς για την εφαρμογή εξαίρεσης από τον περιορισμό της κυκλοφορίας στις 00.30 για θεατές κινηματογραφικών προβολών με την επίδειξη του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Αν πάντως αποφασιστεί ένα τέτοιο μέτρο, πιθανότατα θα αφορά και τα υπόλοιπα θεάματα που, σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, αναμένεται να ανοίξουν στις 28 Μαΐου.


Στο μεταξύ, όπως βλέπουμε κι από τις αναρτήσεις τους στις σελίδες τους στο facebook,  πυρετωδώς έχουν ξεκινήσει οι ετοιμασίες για το άνοιγμα των θερινών κινηματογράφων, με μερικούς να μεταθέτουν την έναρξη της λειτουργίας τους για την Πέμπτη 27 Μαΐου. Επισήμως οι δύο πρώτες ταινίες που ανακοινώθηκαν από τους διανομείς και αναμένουμε στις 21 Μαΐου είναι το Πρόστιμο του Φωκίωνα Μπόγρη και η κωμωδία  E per Il Tuo Bene, ιταλικό ριμέικ του ισπανικού Es por tu bien, το οποίο είχαμε δει στις αίθουσες προ τριετίας.

Ανεπισήμως στη σελίδα του στα social ο δημοτικός κινηματογράφος Αμαρουσίου «Μίμης Φωτόπουλος» κηρύσσει την έναρξη της θερινής περιόδου με την προβολή του οσκαρικού Nomadland, πληροφορία η οποία δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από την εταιρεία διανομής που έχει τα δικαιώματα προβολής του έργου στην χώρα μας. Μέσα στις προσεχείς ημέρες αναμένουμε να ξεκαθαρίσει το τοπίο με ανακοινώσεις και άλλων τίτλων.  

  

Links με αναρτήσεις θερινών από τα social

cine athinaia

Cinema Trianon

Natali Cinema

cinellinis

mimis fotopoulos cinema

cinema.akti.vouliagmeni

Cine Paradeisos

Texnopolis Park


 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη Μέδουσα μέχρι το κλιματικό άγχος: γιατί ο Οβίδιος είναι παντού ξανά

Πολιτισμός / Από τη Μέδουσα μέχρι τη κλιματική αλλαγή: γιατί ο Οβίδιος είναι παντού ξανά

Με αφορμή την έκθεση “Metamorphoses” στο Rijksmuseum, οι Μεταμορφώσεις του Οβίδιου επιστρέφουν στο προσκήνιο ως ένα έργο που μιλά ξανά με εκπληκτική ακρίβεια για τη βία, την ταυτότητα, την εξουσία και τον φόβο μιας εποχής διαρκούς αλλαγής.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Ραφαήλ και η δύσκολη επιστροφή της ομορφιάς

Πολιτισμός / Ο Ραφαήλ και η δύσκολη επιστροφή της ομορφιάς

Με τη μεγάλη έκθεση “Raphael: Sublime Poetry”, το Met δεν παρουσιάζει απλώς μια φιλόδοξη έκθεση για τον Ραφαήλ, αλλά προσπαθεί να τον φέρει ξανά κοντά σε ένα κοινό που σήμερα συγκινείται πιο εύκολα από το ατελές παρά από το άψογο.
THE LIFO TEAM
Ο Ryan Gosling θα πρωταγωνιστήσει στην επόμενη ταινία των Daniels

Πολιτισμός / Ο Ryan Gosling θα πρωταγωνιστήσει στην επόμενη ταινία των Daniels

Ο Ryan Gosling ενώνεται με τους Daniels, το οσκαρικό δίδυμο πίσω από το Everything Everywhere All at Once, για τη νέα τους ταινία στη Universal, που παραμένει ακόμη χωρίς τίτλο και αναμένεται να ξεκινήσει γυρίσματα το καλοκαίρι στο Λος Αντζελες.
THE LIFO TEAM
Ένα άλλο Guernica στέκεται τώρα απέναντι από το Guernica του Picasso στη Μαδρίτη

Πολιτισμός / Ένα άλλο Guernica στέκεται τώρα απέναντι από το Guernica του Πικάσο στη Μαδρίτη

Το Reina Sofia φέρνει για πρώτη φορά εκτός Νότιας Αφρικής το African Guernica του Dumile Feni και το τοποθετεί απέναντι από το Guernica του Πικάσο, σε μια έκθεση που ξανανοίγει τη συζήτηση για τη βία, τη μνήμη και το ποια έργα γράφουν τελικά την ιστορία της τέχνης.
THE LIFO TEAM
15 πολιτιστικές εκδηλώσεις γι’ αυτήν την εβδομάδα (26/3-1/4)

Πολιτισμός / 15 πολιτιστικές εκδηλώσεις γι’ αυτήν την εβδομάδα (26/3-1/4)

Από δυνατά techno sets και ζωντανές μουσικές εμπειρίες μέχρι θέατρο, εκθέσεις και φεστιβάλ, η Αθήνα αυτή την εβδομάδα προσφέρει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που καλύπτει κάθε διάθεση και γούστο.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ενα από τα σημαντικότερα έργα του Picasso βρίσκεται στην Τεχεράνη ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται

Πολιτισμός / Ενα από τα σημαντικότερα έργα του Πικάσο βρίσκεται στην Τεχεράνη ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται

Το The Painter and His Model του Picasso, αγορασμένο από το Ιράν το 1977, βρίσκεται σήμερα στην Τεχεράνη, κουβαλώντας πάνω του την ιστορία του πετρελαίου, της επανάστασης και της εύθραυστης ζωής της τέχνης σε καιρό πολέμου.
THE LIFO TEAM
Παναγία μου ένα παιδί! Το νέο απόκτημα του Met έγινε viral γιατί το internet είδε στον baby Jesus του έναν μικρό σταρ του feed

Πολιτισμός / Παναγιά μου, ένα παιδί! Το νέο απόκτημα του Met έγινε viral γιατί το internet κόλλησε με τον μικρό Χριστό του

Το νέο απόκτημα του Met έγινε viral όταν οι χρήστες του Instagram άρχισαν να σχολιάζουν τον ασυνήθιστα στιλιζαρισμένο baby Jesus του πίνακα με όρους καθαρά σημερινού internet.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Η Chloë Sevigny, η Pamela Anderson, η Bella Hadid και η Gwyneth Paltrow στο νέο βιβλίο της Brianna Capozzi

Πολιτισμός / Η Κλοέ Σεβινί, η Σελένα Γκομέζ και η Γκουίνεθ Πάλτρου σε ένα νέο photobook

Το Womanizer, το νέο λεύκωμα της Brianna Capozzi, συγκεντρώνει γνωστές γυναικείες παρουσίες σε εικόνες γεμάτες ερωτισμό, χιούμορ και αυτονομία. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τη Rizzoli με πρόλογο της Chloë Sevigny.
THE LIFO TEAM