Στα δικαστήρια τα παιδιά του Λέοναρντ Κοέν - Κατηγορούν τον δικηγόρο του καλλιτέχνη για πλαστογραφία

Στα δικαστήρια τα παιδιά του Λέοναρντ Κοέν για την περιουσία του Facebook Twitter
0

Έντονη διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ των κληρονόμων του Λέοναρντ Κοέν, όπως αναφέρει η New York Post.

Τα παιδιά του επιθυμούν τον πλήρη έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων του Καναδού μουσικού και κατηγορούν τον δικηγόρο που είχε διορίσει ο πατέρας τους για πλαστογραφία και μυστικά. Η υπόθεση περιλαμβάνει και ισχυρισμούς ότι ο τραγουδιστής δεν εμπιστευόταν τους δικούς του απογόνους προκειμένου να διαχειριστούν την περιουσία του.

Τα δύο ενήλικα παιδιά του Cohen - η κόρη του Lorca Cohen, 48 ετών και ο γιος toy Adam Cohen, 50 ετών – βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες για περισσότερο από ένα χρόνο, με σκοπό να απομακρύνουν τον δικηγόρο Robert Kory. Αυτόν δηλαδή που είχε διορίσει ο μουσικός πριν από το θάνατό του ως διαχειριστή του Leonard Cohen Family Trust, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που εξέτασε η New York Post.

Το καταπίστευμα ελέγχει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια από τα δικαιώματα για τη μουσική του Κοέν, καθώς και από ποίηση, μυθιστορήματα, φωτογραφίες και 243 τετράδια ημερολογίων που ο Κοέν διατηρούσε από την εφηβεία του. Το λεγόμενο Αρχείο του Λέοναρντ Κοέν αποτιμάται σε περισσότερα από 48 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τις δικαστικές καταθέσεις.

Η κληρονομιά του Κοέν περιλαμβάνει άφθονες σημειώσεις για τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συμπεριλαμβανομένης της αποκάλυψης ότι έγραψε 82 στίχους για το περίφημο τραγούδι «Hallelujah».

Τα παιδιά του Cohen υποστηρίζουν ότι ο πατέρας τους «κατάλαβε στις τελευταίες μέρες της ζωής του ότι είχε κάνει ένα σοβαρό λάθος επιτρέποντας στον Kory να παρεισφρήσει στις υποθέσεις του και να πάρει τον έλεγχο σχεδόν κάθε πτυχής των οικονομικών και της κληρονομιάς του», σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Η Λόρκα και ο Άνταμ ισχυρίζονται ότι δεν ενημερώθηκαν από τον Κόρι για τις πρόσφατες προσπάθειες αξιοποίησης της περιουσίας του, συμπεριλαμβανομένης της μεταθανάτιας έκδοσης ενός μυθιστορήματος του Κοέν, με τίτλο «A Ballet of Lepers».

Τα αδέλφια καταγγέλλουν επίσης στα δικαστικά έγγραφα ότι ο Κόρι έχει προσλάβει τον γιο του, Ράιαν Κόρι, μεταξύ άλλων, για να αρχειοθετήσει τα προσωπικά έγγραφα του Κοέν.

Τώρα, ένας δικηγόρος που προσλήφθηκε πριν από δύο μήνες από τα παιδιά δήλωσε ότι έχει αποδείξεις ότι ο Kory πλαστογράφησε έγγραφα το 2005 προκειμένου να ελέγξει την κληρονομιά του τραγουδιστή.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επί Λέξει»: Το αγαπημένο βιβλιοπωλείο της οδού Ακαδημίας κατεβάζει ρολά

Πολιτισμός / «Επί Λέξει»: Το αγαπημένο βιβλιοπωλείο της οδού Ακαδημίας κλείνει οριστικά

«Παρά τις προσπάθειές μας, δεν καταφέραμε να μεταβιβάσουμε το βιβλιοπωλείο, αφού η απαίτηση των ιδιοκτητών του ακινήτου για υπερδιπλασιασμό του ενοικίου, είναι ο τοίχος που δεν μπορούμε να γκρεμίσουμε» αναφέρει στην ανακοίνωση του
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γουές Άντερσον, Τζέσικα Λανγκ και Ντέιβιντ Λιντς από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Γουές Άντερσον, Τζέσικα Λανγκ και Ντέιβιντ Λιντς από αύριο στους κινηματογράφους

Έντεκα (!) τίτλοι προστίθενται στο πρόγραμμα των αιθουσών αυτή την Πέμπτη, ανάμεσά τους και το «Phoenician Scheme», η πιο αστεία ταινία του Γουές Άντερσον από την εποχή του «Grand Budapest Hotel».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο Τζαφάρ Παναχί επέστρεψε χωρίς επεισόδια στο Ιράν μετά το βραβείο στις Κάννες

Πολιτισμός / Ο Τζαφάρ Παναχί επέστρεψε «χωρίς επεισόδια» στο Ιράν μετά το βραβείο στις Κάννες

«Στη χειρότερη, θα με ξαναβάλουν φυλακή», δήλωσε προ ολίγων ημερών από τις Κάννες ο Ιρανός σκηνοθέτης, αποδεχόμενος τις επιπτώσεις της κινηματογραφικής του αντίστασης
LIFO NEWSROOM