Το σποτ του Υποχθόνιου για τις εκλογές με soundtrack "Mama": Ψήφισε κατά νου, μπρο

Το σποτ του Υποχθόνιου για τις εκλογές με soundtrack "Mama": Ψήφισε κατά νου, μπρο Facebook Twitter
0

Ένα σποτ για τις ευρωεκλογές ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Έλληνας ράπερ «Υποχθόνιος». 

Ο «Ύπο» έστειλε το μήνυμά του για τις εκλογές της 26η Μαϊού, υπό τους ήχους του δημοφιλούς τραουδιού "Mama?", του Sin Boy, στο οποίο συμμετείχε. Στο σκετσάκι, μία παρέα νέων αγοριών συζητά για τις συναυλίες του μήνα, όταν ο ράπερ μπαίνει στην κουβέντα και τους προτρέπει να ψηφίσουν κατά συνείδηση, κόντρα στην άνοδο της ακροδεξιάς και του φασισμού στην Ευρώπη. 

«Θα ψηφίσεις κατά νου, μπρο. Η ψήφος σας είναι σφαίρα. Χρησιμοποιείστε καλά την ψήφο σας δώστε την ψήφο σας εκεί που πρέπει. Το φίδι πρέπει να πάει ξανά πίσω στην τρύπα του. Δεν μπορεί να αναπτύσσονται οι φασίστες και εμείς να μην μιλάμε», είπε μεταξύ άλλων ο ράπερ, ζητώντας από τη νέα γενιά ψηφοφόρων να εξασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις ευρωεκλογές. 

Χθες, ο Υποχθόνιος βρέθηκε σε εκδήλωση του τομέα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ όπου μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας και του εξήγησε τι ακριβώς σημαίνει το «Mama» στο τραγούδι του Sin Boy. Ο ράπερ δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Instagram διάφορα stories με τον Νάσο Ηλιόπουλο, την Ρένα Δούρου και τον Αλέξη Γεωργούλη, που επίσης βρέθηκαν στην εκδήλωση στο Gazarte.


Κάποια στιγμή δίπλα στον Υποχθόνιο ήταν και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ηθοποιός, Αλέξης Γεωργούλης, ο οποίος κατέγραψε σε story στο Instagram την σύντομη συνομιλία του ράπερ με τον πρωθυπουργό. Ο Υποχθόνιος φαίνεται να προσπαθεί να εξηγήσει στον πρωθυπουργό τι ακριβώς σημαίνει το «μαμά» στο viral ομώνυμο τραγούδι. Ο γνωστός ράπερ είναι ένας από τους συντελεστές του viral hit «Μαμά», το οποίο σπάει ρεκόρ στο Youtube.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη Μέδουσα μέχρι το κλιματικό άγχος: γιατί ο Οβίδιος είναι παντού ξανά

Πολιτισμός / Από τη Μέδουσα μέχρι τη κλιματική αλλαγή: γιατί ο Οβίδιος είναι παντού ξανά

Με αφορμή την έκθεση “Metamorphoses” στο Rijksmuseum, οι Μεταμορφώσεις του Οβίδιου επιστρέφουν στο προσκήνιο ως ένα έργο που μιλά ξανά με εκπληκτική ακρίβεια για τη βία, την ταυτότητα, την εξουσία και τον φόβο μιας εποχής διαρκούς αλλαγής.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Ραφαήλ και η δύσκολη επιστροφή της ομορφιάς

Πολιτισμός / Ο Ραφαήλ και η δύσκολη επιστροφή της ομορφιάς

Με τη μεγάλη έκθεση “Raphael: Sublime Poetry”, το Met δεν παρουσιάζει απλώς μια φιλόδοξη έκθεση για τον Ραφαήλ, αλλά προσπαθεί να τον φέρει ξανά κοντά σε ένα κοινό που σήμερα συγκινείται πιο εύκολα από το ατελές παρά από το άψογο.
THE LIFO TEAM
Ο Ryan Gosling θα πρωταγωνιστήσει στην επόμενη ταινία των Daniels

Πολιτισμός / Ο Ryan Gosling θα πρωταγωνιστήσει στην επόμενη ταινία των Daniels

Ο Ryan Gosling ενώνεται με τους Daniels, το οσκαρικό δίδυμο πίσω από το Everything Everywhere All at Once, για τη νέα τους ταινία στη Universal, που παραμένει ακόμη χωρίς τίτλο και αναμένεται να ξεκινήσει γυρίσματα το καλοκαίρι στο Λος Αντζελες.
THE LIFO TEAM
Ένα άλλο Guernica στέκεται τώρα απέναντι από το Guernica του Picasso στη Μαδρίτη

Πολιτισμός / Ένα άλλο Guernica στέκεται τώρα απέναντι από το Guernica του Πικάσο στη Μαδρίτη

Το Reina Sofia φέρνει για πρώτη φορά εκτός Νότιας Αφρικής το African Guernica του Dumile Feni και το τοποθετεί απέναντι από το Guernica του Πικάσο, σε μια έκθεση που ξανανοίγει τη συζήτηση για τη βία, τη μνήμη και το ποια έργα γράφουν τελικά την ιστορία της τέχνης.
THE LIFO TEAM
15 πολιτιστικές εκδηλώσεις γι’ αυτήν την εβδομάδα (26/3-1/4)

Πολιτισμός / 15 πολιτιστικές εκδηλώσεις γι’ αυτήν την εβδομάδα (26/3-1/4)

Από δυνατά techno sets και ζωντανές μουσικές εμπειρίες μέχρι θέατρο, εκθέσεις και φεστιβάλ, η Αθήνα αυτή την εβδομάδα προσφέρει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που καλύπτει κάθε διάθεση και γούστο.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ενα από τα σημαντικότερα έργα του Picasso βρίσκεται στην Τεχεράνη ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται

Πολιτισμός / Ενα από τα σημαντικότερα έργα του Πικάσο βρίσκεται στην Τεχεράνη ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται

Το The Painter and His Model του Picasso, αγορασμένο από το Ιράν το 1977, βρίσκεται σήμερα στην Τεχεράνη, κουβαλώντας πάνω του την ιστορία του πετρελαίου, της επανάστασης και της εύθραυστης ζωής της τέχνης σε καιρό πολέμου.
THE LIFO TEAM
Παναγία μου ένα παιδί! Το νέο απόκτημα του Met έγινε viral γιατί το internet είδε στον baby Jesus του έναν μικρό σταρ του feed

Πολιτισμός / Παναγιά μου, ένα παιδί! Το νέο απόκτημα του Met έγινε viral γιατί το internet κόλλησε με τον μικρό Χριστό του

Το νέο απόκτημα του Met έγινε viral όταν οι χρήστες του Instagram άρχισαν να σχολιάζουν τον ασυνήθιστα στιλιζαρισμένο baby Jesus του πίνακα με όρους καθαρά σημερινού internet.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Η Chloë Sevigny, η Pamela Anderson, η Bella Hadid και η Gwyneth Paltrow στο νέο βιβλίο της Brianna Capozzi

Πολιτισμός / Η Κλοέ Σεβινί, η Σελένα Γκομέζ και η Γκουίνεθ Πάλτρου σε ένα νέο photobook

Το Womanizer, το νέο λεύκωμα της Brianna Capozzi, συγκεντρώνει γνωστές γυναικείες παρουσίες σε εικόνες γεμάτες ερωτισμό, χιούμορ και αυτονομία. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τη Rizzoli με πρόλογο της Chloë Sevigny.
THE LIFO TEAM
Μήπως τελικά διαβάζαμε λάθος το «σβήσιμο» της Χατσεψούτ;

Πολιτισμός / Μήπως τελικά διαβάζαμε λάθος την εξαφάνιση της Χατσεψούτ από την ιστορία;

Μελέτη που επανέρχεται στο προσκήνιο αμφισβητεί την παλιά εκδοχή ότι τα αγάλματα της Χατσεψούτ καταστράφηκαν από εκδίκηση και συνδέει μεγάλο μέρος της φθοράς τους με τελετουργικό σπάσιμο και μεταγενέστερη επαναχρησιμοποίηση.
THE LIFO TEAM