Σκωτία: Κάστρο πωλείται έναντι μόλις 34.000 ευρώ - Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα

Σκωτία: Κάστρο πωλείται έναντι μόλις 34.000 ευρώ - Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ένα μεγάλο κάστρο στη Σκωτία πωλείται στην εκπληκτική τιμή των μόλις 34.000 ευρώ. Ωστόσο, υπάρχει ένα πρόβλημα: οι σημερινοί ιδιοκτήτες εκτιμούν ότι απαιτούνται επιπλέον 13 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάστασή του.

Το κάστρο που ονομάζεται «Brough Lodge» βρίσκεται στο Fetlar, το τέταρτο μεγαλύτερο από τα νησιά Shetland, σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα μέρη της Βρετανίας.

Είναι προσβάσιμο μόνο με πλοίο και απέχει περίπου μιάμιση ώρα πτήσης από το Εδιμβούργο και τρεισήμισι ώρες πτήσης από το Λονδίνο.

Στο νησί κατοικούν περίπου 69 άτομα με τον πληθυσμό να έχει παρουσιάσει αύξηση σε σύγκριση με το 2009 που οι κάτοικοι ανέρχονταν σε μόλις 48. 

Το κάστρο βρίσκεται στην πλαγιά ενός λόφου και έχει θέα τα λιβάδια και τους απόκρημνους βράχους του νησιού. 

Σκωτία: Κάστρο πωλείται έναντι μόλις 34.000 ευρώ - Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα Facebook Twitter
Φωτ.: Brough Lodge Trust

Το «Brough Lodge» χτίστηκε σε γοτθικό στυλ το 1825 από τον έμπορο, Άρθρουρ Νίκολσον. Είναι άδειο από τη δεκαετία του 1970, αν και έγινε αεροστεγές και υδατοστεγές πριν από περίπου 10 χρόνια από τους σημερινούς ιδιοκτήτες του, μετά από εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων.

Εκτός από το σπίτι, υπάρχει μια αυλή, διάφοροι περιφραγμένοι κήποι και ένας οβάλ πύργος που κάποτε χρησιμοποιούνταν ως παρατηρητήριο.

Με πληροφορίες από CNN

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιστορία την αδίκησε: Το μυστήριο 400 χρόνων γύρω από τη γυναίκα και τον γιο του Σαίξπηρ

Πολιτισμός / Η Ιστορία την αδίκησε: Το μυστήριο 400 χρόνων γύρω από τη γυναίκα και τον γιο του Σαίξπηρ

Η ταινία «Hamnet» ρίχνει φως στην οικογενειακή ζωή του Σαίξπηρ και της Άγκνες και στην τραγική απώλεια του γιου τους, βάζοντας τη φαντασία να καλύψει τα ιστορικά κενά για να αναδείξει το πένθος, την αγάπη και τη δύναμη ενός υποτιμημένου και σε πολλούς άγνωστου χαρακτήρα
LIFO NEWSROOM
προτομή της Νεφερτίτης Αίγυπτος Βερολίνο

Πολιτισμός / Βερολίνο: Η Νεφερτίτη είναι «αμετακίνητη» παρά τις εκκλήσεις της Αιγύπτου

Παρότι κατά καιρούς διατυπώνονται δημόσιες εκκλήσεις για επαναπατρισμό, το ίδρυμα που κατέχει το έργο υποστηρίζει ότι η προτομή είναι τόσο εύθραυστη ώστε να θεωρείται «αμετακίνητη»
LIFO NEWSROOM
Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στις 19:00 - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Πολιτισμός / Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα στις 29 Νοεμβρίου - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Συναυλίες, παραστάσεις, DJ sets, προβολές ταινιών, παγοδρόμιο - και πολλά ακόμη - θα περιλαμβάνονται στον φετινό χριστουγεννιάτικο κόσμο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
LIFO NEWSROOM
Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Το δεύτερο και τελευταίο μέρος του «Wicked», το τρίτο «Now You See Me» και η ταινία που έδωσε στον Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ το μεγάλο βραβείο της Μπερλινάλε ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ