Sight & Sound: Καλύτερη ταινία της χρονιάς το Killers of the Flower Moon

Sight & Sound: Καλύτερη ταινία της χρονιάς το Killers of the Flower Moon Facebook Twitter
0

Στην φετινή ψηφοφορία του περιοδικού Sight and Sound  στην οποία συμμετείχαν 106 κριτικοί από όλον τον κόσμο κορυφαία ταινία της χρονιάς αναδεικνύεται το Killers of the Flower Moon του Μάρτιν Σκορσέζε. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το πολυσυζητημένο The Zone of Interest του Jonathan Glazer, ενώ το Past Lives της Celine Song βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου- πάνω από το Οppenheimer και την Barbie (oι οποίες ισοβαθμούν).

Μαρτιν Σκορσέζε: Τα τελευταία χρόνια, η γελοιοποίηση του κινηματογράφου έχει πάει σε άλλα επίπεδα

Ο Μάρτιν Σκορτσέζε σχολιάζει τη νίκη του στην ψηφοφορία για τις καλύτερες ταινίες του 2023:

"Με χαροποίησε τόσο πολύ η ανταπόκριση στο Killers of the Flower Moon. Το ότι μπόρεσα να γυρίσω αυτή την ταινία, σε αυτή τη στιγμή της ζωής μου, και το ότι την εκτίμησαν τόσο πολλοί, και ιδιαίτερα η κοινότητα των Οσέιτζ... για μένα είναι ευλογία.

Όταν μου είπαν ότι ήρθε πρώτη στην ψηφοφορία των κριτικών στο Sight and Sound, πρέπει να πω ότι συγκινήθηκα. Το περιοδικό αυτό είναι τόσο σημαντικό για μένα, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, έχω δει τον κινηματογράφο να γελοιοποιείται με τόσους διαφορετικούς τρόπους. Τα τελευταία χρόνια, η γελοιοποίηση έχει πάει σε άλλα επίπεδα. Ο κινηματογράφος έχει υποτιμηθεί πολιτισμικά, από όλες τις πλευρές και με αμείωτους ρυθμούς.

Όποιος αγαπάει τον κινηματογράφο πρέπει να τον υπερασπιστεί. Αυτό που δεν εννοώ είναι η ιδέα του κινηματογράφου ως κάποιο είδος ντελίβερι πολιτικοκοινωνικών μηνυμάτων― πράγμα που μπορεί όντως να συμβάλλει στην απαξίωσή του. Αυτό που εννοώ είναι η τέχνη του κινηματογράφου. Τελεία και παύλα.

Είμαι συνδρομητής στο Sight and Sound εδώ και 60 χρόνια. Και όταν ξεφυλλίζω τις σελίδες του τελευταίου τεύχους, πάντα μου φτιάχνει τη διάθεση. Γιατί; Επειδή το φτιάχνουν και το συντηρούν άνθρωποι που νοιάζονται.

Άνθρωποι που αγαπούν την τέχνη μας. Σας παρακαλώ να το διατηρήσετε έτσι.

Σας ευχαριστώ για την αναγνώρισή σας στους Killers of the Flower Moon".

Οι 50 καλύτερες ταινίες της χρονιάς

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη Μέδουσα μέχρι το κλιματικό άγχος: γιατί ο Οβίδιος είναι παντού ξανά

Πολιτισμός / Από τη Μέδουσα μέχρι τη κλιματική αλλαγή: γιατί ο Οβίδιος είναι παντού ξανά

Με αφορμή την έκθεση “Metamorphoses” στο Rijksmuseum, οι Μεταμορφώσεις του Οβίδιου επιστρέφουν στο προσκήνιο ως ένα έργο που μιλά ξανά με εκπληκτική ακρίβεια για τη βία, την ταυτότητα, την εξουσία και τον φόβο μιας εποχής διαρκούς αλλαγής.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Ραφαήλ και η δύσκολη επιστροφή της ομορφιάς

Πολιτισμός / Ο Ραφαήλ και η δύσκολη επιστροφή της ομορφιάς

Με τη μεγάλη έκθεση “Raphael: Sublime Poetry”, το Met δεν παρουσιάζει απλώς μια φιλόδοξη έκθεση για τον Ραφαήλ, αλλά προσπαθεί να τον φέρει ξανά κοντά σε ένα κοινό που σήμερα συγκινείται πιο εύκολα από το ατελές παρά από το άψογο.
THE LIFO TEAM
Ο Ryan Gosling θα πρωταγωνιστήσει στην επόμενη ταινία των Daniels

Πολιτισμός / Ο Ryan Gosling θα πρωταγωνιστήσει στην επόμενη ταινία των Daniels

Ο Ryan Gosling ενώνεται με τους Daniels, το οσκαρικό δίδυμο πίσω από το Everything Everywhere All at Once, για τη νέα τους ταινία στη Universal, που παραμένει ακόμη χωρίς τίτλο και αναμένεται να ξεκινήσει γυρίσματα το καλοκαίρι στο Λος Αντζελες.
THE LIFO TEAM
Ένα άλλο Guernica στέκεται τώρα απέναντι από το Guernica του Picasso στη Μαδρίτη

Πολιτισμός / Ένα άλλο Guernica στέκεται τώρα απέναντι από το Guernica του Πικάσο στη Μαδρίτη

Το Reina Sofia φέρνει για πρώτη φορά εκτός Νότιας Αφρικής το African Guernica του Dumile Feni και το τοποθετεί απέναντι από το Guernica του Πικάσο, σε μια έκθεση που ξανανοίγει τη συζήτηση για τη βία, τη μνήμη και το ποια έργα γράφουν τελικά την ιστορία της τέχνης.
THE LIFO TEAM
15 πολιτιστικές εκδηλώσεις γι’ αυτήν την εβδομάδα (26/3-1/4)

Πολιτισμός / 15 πολιτιστικές εκδηλώσεις γι’ αυτήν την εβδομάδα (26/3-1/4)

Από δυνατά techno sets και ζωντανές μουσικές εμπειρίες μέχρι θέατρο, εκθέσεις και φεστιβάλ, η Αθήνα αυτή την εβδομάδα προσφέρει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που καλύπτει κάθε διάθεση και γούστο.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ενα από τα σημαντικότερα έργα του Picasso βρίσκεται στην Τεχεράνη ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται

Πολιτισμός / Ενα από τα σημαντικότερα έργα του Πικάσο βρίσκεται στην Τεχεράνη ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται

Το The Painter and His Model του Picasso, αγορασμένο από το Ιράν το 1977, βρίσκεται σήμερα στην Τεχεράνη, κουβαλώντας πάνω του την ιστορία του πετρελαίου, της επανάστασης και της εύθραυστης ζωής της τέχνης σε καιρό πολέμου.
THE LIFO TEAM
Παναγία μου ένα παιδί! Το νέο απόκτημα του Met έγινε viral γιατί το internet είδε στον baby Jesus του έναν μικρό σταρ του feed

Πολιτισμός / Παναγιά μου, ένα παιδί! Το νέο απόκτημα του Met έγινε viral γιατί το internet κόλλησε με τον μικρό Χριστό του

Το νέο απόκτημα του Met έγινε viral όταν οι χρήστες του Instagram άρχισαν να σχολιάζουν τον ασυνήθιστα στιλιζαρισμένο baby Jesus του πίνακα με όρους καθαρά σημερινού internet.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Η Chloë Sevigny, η Pamela Anderson, η Bella Hadid και η Gwyneth Paltrow στο νέο βιβλίο της Brianna Capozzi

Πολιτισμός / Η Κλοέ Σεβινί, η Σελένα Γκομέζ και η Γκουίνεθ Πάλτρου σε ένα νέο photobook

Το Womanizer, το νέο λεύκωμα της Brianna Capozzi, συγκεντρώνει γνωστές γυναικείες παρουσίες σε εικόνες γεμάτες ερωτισμό, χιούμορ και αυτονομία. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τη Rizzoli με πρόλογο της Chloë Sevigny.
THE LIFO TEAM
Μήπως τελικά διαβάζαμε λάθος το «σβήσιμο» της Χατσεψούτ;

Πολιτισμός / Μήπως τελικά διαβάζαμε λάθος την εξαφάνιση της Χατσεψούτ από την ιστορία;

Μελέτη που επανέρχεται στο προσκήνιο αμφισβητεί την παλιά εκδοχή ότι τα αγάλματα της Χατσεψούτ καταστράφηκαν από εκδίκηση και συνδέει μεγάλο μέρος της φθοράς τους με τελετουργικό σπάσιμο και μεταγενέστερη επαναχρησιμοποίηση.
THE LIFO TEAM