Sight & Sound: Καλύτερη ταινία της χρονιάς το Killers of the Flower Moon

Sight & Sound: Καλύτερη ταινία της χρονιάς το Killers of the Flower Moon Facebook Twitter
0

Στην φετινή ψηφοφορία του περιοδικού Sight and Sound  στην οποία συμμετείχαν 106 κριτικοί από όλον τον κόσμο κορυφαία ταινία της χρονιάς αναδεικνύεται το Killers of the Flower Moon του Μάρτιν Σκορσέζε. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το πολυσυζητημένο The Zone of Interest του Jonathan Glazer, ενώ το Past Lives της Celine Song βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου- πάνω από το Οppenheimer και την Barbie (oι οποίες ισοβαθμούν).

Μαρτιν Σκορσέζε: Τα τελευταία χρόνια, η γελοιοποίηση του κινηματογράφου έχει πάει σε άλλα επίπεδα

Ο Μάρτιν Σκορτσέζε σχολιάζει τη νίκη του στην ψηφοφορία για τις καλύτερες ταινίες του 2023:

"Με χαροποίησε τόσο πολύ η ανταπόκριση στο Killers of the Flower Moon. Το ότι μπόρεσα να γυρίσω αυτή την ταινία, σε αυτή τη στιγμή της ζωής μου, και το ότι την εκτίμησαν τόσο πολλοί, και ιδιαίτερα η κοινότητα των Οσέιτζ... για μένα είναι ευλογία.

Όταν μου είπαν ότι ήρθε πρώτη στην ψηφοφορία των κριτικών στο Sight and Sound, πρέπει να πω ότι συγκινήθηκα. Το περιοδικό αυτό είναι τόσο σημαντικό για μένα, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, έχω δει τον κινηματογράφο να γελοιοποιείται με τόσους διαφορετικούς τρόπους. Τα τελευταία χρόνια, η γελοιοποίηση έχει πάει σε άλλα επίπεδα. Ο κινηματογράφος έχει υποτιμηθεί πολιτισμικά, από όλες τις πλευρές και με αμείωτους ρυθμούς.

Όποιος αγαπάει τον κινηματογράφο πρέπει να τον υπερασπιστεί. Αυτό που δεν εννοώ είναι η ιδέα του κινηματογράφου ως κάποιο είδος ντελίβερι πολιτικοκοινωνικών μηνυμάτων― πράγμα που μπορεί όντως να συμβάλλει στην απαξίωσή του. Αυτό που εννοώ είναι η τέχνη του κινηματογράφου. Τελεία και παύλα.

Είμαι συνδρομητής στο Sight and Sound εδώ και 60 χρόνια. Και όταν ξεφυλλίζω τις σελίδες του τελευταίου τεύχους, πάντα μου φτιάχνει τη διάθεση. Γιατί; Επειδή το φτιάχνουν και το συντηρούν άνθρωποι που νοιάζονται.

Άνθρωποι που αγαπούν την τέχνη μας. Σας παρακαλώ να το διατηρήσετε έτσι.

Σας ευχαριστώ για την αναγνώρισή σας στους Killers of the Flower Moon".

Οι 50 καλύτερες ταινίες της χρονιάς

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαρίνος: Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» του μεγάλου Έλληνα σόουμαν

Πολιτισμός / Γιώργος Μαρίνος: Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» του μεγάλου Έλληνα σόουμαν

Φίλοι, συνεργάτες και καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη του ανθρώπου που με την ενέργεια, το χιούμορ και το αστείρευτο ταλέντο του σημάδεψε το ελληνικό θέατρο και την τηλεόραση
THE LIFO TEAM
Το Come See Me in the Good Light φέρνει στα Οσκαρ μια ταινία για την αγάπη, την αρρώστια και το φως

Πολιτισμός / Το Come See Me in the Good Light φέρνει στα Οσκαρ μια ταινία για την αγάπη, την αρρώστια και το φως

Η ταινία ακολουθεί την Andrea Gibson και τη σύντροφό της στη διάρκεια της πιο δύσκολης περιόδου της ζωής τους, μετατρέποντας μια ιστορία ασθένειας σε ένα απρόσμενα φωτεινό και βαθιά ανθρώπινο ντοκιμαντέρ.
THE LIFO TEAM
Η Sadie Sink λέει ότι το Stranger Things την προστάτευσε, λίγο πριν από την πρεμιέρα της ως Ιουλιέτα στο Λονδίνο

Πολιτισμός / Η Sadie Sink πριν από την Ιουλιέτα: «Το Stranger Things με προστάτευσε»

Από το Stranger Things στο Romeo and Juliet του Λονδίνου, η Sadie Sink μιλά για τη μετάβασή της στο θέατρο και για τον τρόπο με τον οποίο η σειρά λειτούργησε προστατευτικά στα χρόνια που μεγάλωνε μπροστά στην κάμερα
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαρίνος: η πιο άγρια ντροπή της πίστας

Γιώργος Μαρίνος / Γιώργος Μαρίνος: Είσαι μεγάλος σταρ, αγάπη μου!

Ο Πάνος Μιχαήλ γράφει για τον Γιώργο Μαρίνο ως τον άνθρωπο που ξεστόμισε «εγώ κύριε είμαι ομοφυλόφιλος» όταν η λέξη μπορούσε να σε τελειώσει. Η Ελλάδα τον έκανε θέαμα για να τον αντέξει. Εκείνος όμως ανέβηκε στην πίστα και δεν μίκρυνε.
THE LIFO TEAM