Σεναριογράφος έκανε μήνυση στον Γκάρι Όλντμαν -Για την ταινία «Darkest Hour»

Σεναριογράφος έκανε μήνυση στον Γκάρι Όλντμαν -Για την ταινία «Darkest Hour» Facebook Twitter
0

Σεναριογράφος έκανε μήνυση στον Γκάρι Όλντμαν και την NBCUniversal, υποστηρίζοντας ότι η ταινία «Darkest Hour» αντέγραψε συγκεκριμένες επινοήσεις από δικό του σενάριο για τον Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Ο Μπεν Κάπλαν, εκπαιδευτικός και συγγραφέας που έχει εργαστεί σε αρκετές σειρές του History Channel, κατέθεσε τη μήνυση στο ανώτατο δικαστήριο του Λος Άντζελες την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με το Variety.

Σε αυτή, υποστηρίζει ότι ο Όλντμαν αρχικά συμφώνησε με το δικό του σενάριο, αλλά τελικά εγκατέλειψε το πρότζεκτ και εντάχθηκε στο καστ του «Darkest Hour». Ο ηθοποιός κέρδισε το Όσκαρ Α' ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του ως Τσόρτσιλ σε αυτή την ταινία.

Ο Κάπλαν υποστηρίζει στη μήνυση ότι το «Darkest Hour» δανείστηκε επινοημένες σκηνές και μη ιστορικά στοιχεία από το δικό του σενάριο. Για παράδειγμα, αμφότερα τα σενάρια περιλαμβάνουν μια σκηνή στην οποία ο Τσόρτσιλ προσπαθεί να βγάλει μία γάτα που είναι κάτω από το κρεβάτι.

Επίσης, η μήνυση αναφέρει ότι και τα δύο σενάρια εσφαλμένα υποστηρίζουν πως ο Τσόρτσιλ σκέφτηκε την ιδέα για την αρμάδα σκαφών πολιτών που βοήθησαν στην εκκένωση της Δουνκέρκης. «Η απόδοση στον Τσόρτσιλ της ιδέας για την πολιτική αρμάδα και της εντολής για την επιστράτευσή της ήταν μια μη ιστορική, φανταστική επινόηση του κ. Κάπλαν, που είναι στο σενάριο του "Churchill" και αντιγράφηκε στο "Darkest Hour"», αναφέρει η μήνυση, που σημειώνει ότι ο βρετανικός πολιτικός στόλος δημιουργήθηκε προτού ο Τσόρτσιλ γίνει πρωθυπουργός.

Η μήνυση είναι εναντίον του Γκάρι Όλντμαν, του ατζέντη και του μάνατζέρ του, όπως και εναντίον των NBCUniversal, Working Title και Focus Features. Ο Κάπλαν υποστηρίζει στη μήνυση πως ο ηθοποιός και η ομάδα του είχαν πρόσβαση σε τρεις εκδοχές του σεναρίου του.

Ο Κάπλαν υποστηρίζει ότι άρχισε να γράφει το δικό του σενάριο το 1999 και πως το κατέθεσε στο σωματείο συγγραφέων το 2002. Ένωσε τις δυνάμεις του με έναν παραγωγό το 2011, ο οποίος ασχολήθηκε με το να εντάξει τον Όλντμαν στο πρότζεκτ και έκαναν συμφωνία για 6 εκατομμύρια δολάρια, προτού τελικά ο ηθοποιός αποχωρήσει τον Μάρτιο του 2015.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

10.000 συγγραφεις κυκλοφορησαν ενα αδειο βιβλιο διαμαρτυρομενοι για την AI

Πολιτισμός / 10.000 συγγραφεις κυκλοφορησαν ενα αδειο βιβλιο διαμαρτυρομενοι για την AI

Το Don’t Steal This Book, ένα «άδειο» βιβλίο με τα ονόματα περισσότερων από 10.000 συγγραφέων, κυκλοφόρησε ως διαμαρτυρία για τη χρήση έργων από εταιρείες AI χωρίς άδεια. Η κίνηση έρχεται τη στιγμή που το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει αλλαγές στο καθεστώς των πνευματικών δικαιωμάτων.
THE LIFO TEAM
Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ξανανοίγει τη συζήτηση για τα όρια της πολιτισμικής ουδετερότητας

Διεθνή / Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ανοίγει νέο κύκλο αντιδράσεων

Η απόφαση της Venice Biennale να συμπεριλάβει ξανά τη Ρωσία στις εθνικές συμμετοχές του 2026 άνοιξε νέο κύκλο αντιδράσεων από το Κίεβο, από Ευρωπαίους πολιτικούς και από τον διεθνή καλλιτεχνικό χώρο.
THE LIFO TEAM
ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη: Παρουσίασε την Εθνική Στρατηγική για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από την κλιματική αλλαγή

Το έργο αποτελεί μέρος της εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στον τομέα του πολιτισμού και σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας
THE LIFO TEAM
ΚΛΕΙΔΙ ΣΑΜΙΚΟΥ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Σημαντικά ευρήματα από την ανασκαφή στο Κλειδί Σαμικού

Αρχαιολόγοι αποκάλυψαν στοιχεία για τη λειτουργία αρχαίου ναού του 6ου αιώνα π.Χ., καθώς και πλήθος αντικειμένων που ενισχύουν την υπόθεση ότι ένας από τους χώρους του χρησιμοποιούνταν ως αρχείο
THE LIFO TEAM
ΤΙΜΟΤΕ ΣΑΛΑΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΟΠΕΡΑ ΜΠΑΛΕΤΟ

Πολιτισμός / Εθνική Λυρική Σκηνή: Η «απάντηση» στον Σαλαμέ για τις δηλώσεις του σχετικά με την όπερα και το μπαλέτο

Ο δημοφιλής ηθοποιός δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως κανείς δεν ενδιαφέρεται πλέον για την όπερα και το μπαλέτο και δεν θα ήθελε να εργαστεί σε κανέναν από τους δύο χώρους
THE LIFO TEAM