Το φημισμένο Montreux Jazz Festival θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο παρά την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά θα πραγματοποιηθεί εν μέρει σε εξωτερικούς χώρους, στα νερά της λίμνης της Γενεύης της Ελβετίας, ανέφεραν οι διοργανωτές την Τετάρτη.

 

Η 55η έκδοση του φεστιβάλ έχει προγραμματιστεί για τις 2-17 Ιουλίου σε μορφή που «μπορεί να προσαρμοστεί με βάση την κατάσταση της Covid», ανέφερε η δήλωση των διοργανωτών.

 

Το φεστιβάλ του περασμένου έτους έπρεπε να αναβληθεί λόγω της πανδημίας για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε, το 1967.

 

Αυτή τη φορά θα είναι ένα «πιο οικείο» γεγονός, ανέφερε η δήλωση.

 

Αλλά η μεγάλη αλλαγή θα είναι μια κύρια σκηνή που θα χτιστεί στη λίμνη, 25 μέτρα από την ακτή, μπροστά από μια "κλιμακωτή βεράντα" ή εξέδρα που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 600 θεατές.

 

Δύο καλλιτέχνες θα παίζουν στη σκηνή κάθε βράδυ και το πλήρες πρόγραμμα θα παρουσιαστεί τον Μάιο.

 

Τρία άλλα στάδια, δύο από τα οποία είναι δωρεάν στο κοινό, θα φιλοξενήσουν συναυλίες, μουσικές συναντήσεις και εργαστήρια στα δωμάτια και τους κήπους του ξενοδοχείου Fairmont Le Montreux Palace.

 

Μια άλλη καινοτομία είναι να μπει το φεστιβάλ στο διαδίκτυο, συνεχίζοντας τη μετάβαση προς ένα "υβριδικό μοντέλο" που συνδυάζει ζωντανές εκδηλώσεις με ψηφιακή παρουσία, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

 

Αν και το όνομά του υποδηλώνει ότι είναι ένα φεστιβάλ τζαζ, το Montreux έχει διαφοροποιηθεί με τα χρόνια και τώρα διαθέτει επίσης ηλεκτρονική μουσική, hip-hop, R&B, pop και soul.

 

Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ετήσιο φεστιβάλ τζαζ στον κόσμο μετά το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ του Καναδά στο Μόντρεαλ.