Σε δημοπρασία «το πιο σημαντικό πιάνο στην ιστορία του ροκ εντ ρολ»

Σε δημοπρασία «το πιο σημαντικό πιάνο στην ιστορία του rock n' roll» Facebook Twitter
Instagram
0

Το πιάνο που φέρεται να «ξεκίνησε το ροκ εντ ρολ» βγαίνει σε δημοπρασία αυτή την εβδομάδα.

Το πιάνο είναι διάσημο καθώς έπαιξε σε αυτό  το «Million Dollar Quartet», ένα αυτοσχέδιο jam session που συμμετείχαν οι 'Ελβις Πρίσλεϊ, Τζόνι Κας, Τζέρι Λι Λιούις και Καρλ Πέρκινς σε μια διάσημη ηχογράφηση το 1956.

Τα κομμάτια που προέκυψαν από αυτή τη συνάντηση περιελάμβαναν τα «Love Me Tender», «Don't Be Cruel» και «Paralyzed».

Στο Gotta Have Rock and Roll, το πιάνο περιγράφεται ως «Το πιο σημαντικό πιάνο στην ιστορία του ροκ εντ ρολ» και σημειώνει ότι αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του, που το πιάνο βγαίνει σε δημοπρασία.

«Προσφέρεται για πρώτη φορά, το εμβληματικό «Million Dollar Quartet Piano» – το στούντιο πιάνο της Sun Records – ένα vintage spinet Wurlitzer του 1949 με σειριακό αριθμό 387912 που παίχτηκε από μια αστρική λίστα του ροκ εν ρολ, συμπεριλαμβανομένων των Έλβις Πρίσλεϊ, Τζέρι Λι Λιούις, Άικ Τέρνερ, Φινέας Νιούμπορν Τζ., Τσάρλι Ριτς και πολλοί άλλοι» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

«Ο αείμνηστος, σπουδαίος Sam Phillips, ιδιοκτήτης του Memphis Recording Service, (του Sun Studio) και της Sun Records αγόρασε το πιάνο το 1950 από το κατάστημα μουσικών οργάνων O.K. Houck, που βρίσκεται στη λεωφόρο Union 121 – στον ίδιο δρόμο με την Memphis Recording Service και τη Sun Records.


Στο συγκεκριμένο πιάνω μεταξύ άλλων ο Τζέρι Λι Λιούις έπαιξε τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, τα «Great Balls of Fire», «Whole Lotta Shakin’ Goin’ On» και όλα τα τραγούδια που ηχογράφησε στη Sun Records.

Η αρχική προσφορά για το πιάνο είναι στα 700.000 δολάρια ενώ αναμένεται η πώλησή του να αγγίξει το 1 εκατ.

Με πληροφορίες του NME

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ

Πολιτισμός / Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ισπανίας ψηφιοποιεί χειρόγραφες σημειώσεις του Λεονάρντο ντα Βίντσι

Τα πρωτότυπα χειρόγραφα του Λεονάρντο ντα Βίντσι προστέθηκαν στη συλλογή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ισπανίας το 1967. Έκτοτε για περισσότερα από 100 χρόνια κανείς δεν γνώριζε για την ύπαρξή τους
THE LIFO TEAM
ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΚΑΒΑΦΕΙΑ 2026

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη: Τα «Καβάφεια 2026» ενισχύουν τους ελληνοαιγυπτιακούς πολιτιστικούς δεσμούς

Στην απονομή των φετινών βραβείων από την υπουργό Πολιτισμού, τιμήθηκαν η ποιήτρια Ιμάμ Μερσάλ και ο πεζογράφος Αντέλ Εσμάτ από την Αίγυπτο, ο ποιητής και πανεπιστημιακός Νάσος Βαγενάς και ο πεζογράφος Αλέξης Πανσέληνος, από την Ελλάδα
THE LIFO TEAM