Σε δημοπρασία κτίριο στο Μπρίστολ μαζί με διάσημο έργο του Banksy

Σε δημοπρασία κτίριο στο Μπρίστολ μαζί με διάσημο έργο του Banksy Facebook Twitter
Well Hung Lover/ Φωτ.: lynchpics/Alamy
0

Ένα από τα πιο αγαπημένα έργα του Banksy, το Well Hung Lover, βγαίνει σε δημοπρασία μαζί με το κτίριο στο οποίο δημιουργήθηκε, στο Μπρίστολ. 

Το έργο, που απεικονίζει έναν άνδρα να κρέμεται από ένα περβάζι ενώ ένας εξαγριωμένος αντίζηλος τον αναζητά και μια γυναίκα παρακολουθεί, εμφανίστηκε το 2006 στον τοίχο μιας κλινικής. 

Το κτίριο, που διατίθεται προς πώληση από το μεσιτικό γραφείο Hollis Morgan, είναι ένα διατηρητέο ακίνητο πέντε ορόφων, κοντά στον Καθεδρικό Ναό του Μπρίστολ και το Πανεπιστήμιο της πόλης. Στο υπόγειο λειτουργεί νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, ενώ, σύμφωνα με τους μεσίτες, υπάρχει δυνατότητα μετατροπής του σε φοιτητικά διαμερίσματα ή κατοικίες.

Η δημοπρασία του ακινήτου, που περιλαμβάνει και το έργο του Banksy, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 12 Φεβρουαρίου του επόμενου έτους, σε ζωντανή μετάδοση. Στις λεπτομέρειες της αγγελίας αναφέρεται απλώς: «Επιπλέον, υπάρχει ένα αυθεντικό γκράφιτι του Banksy (Well Hung Lover) στην πρόσοψη του κτιρίου επί της Park Street».

Το δημοτικό συμβούλιο του Μπρίστολ δεν έχει επίσημη πολιτική για τα έργα δρόμου, ανεξαρτήτως του αν φέρουν την υπογραφή του Banksy, ο οποίος θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της πόλης. Σύμφωνα με τον πωλητή, η αγορά του κτιρίου συνοδεύεται από περιοριστική ρήτρα που απαγορεύει την απομάκρυνση του έργου από την πρόσοψη. Ωστόσο, ο αγοραστής δεν θα είναι υποχρεωμένος να το συντηρεί ή να το ασφαλίζει.

Ο χαρακτήρας του γκράφιτι ως προσωρινής μορφής τέχνης τονίζεται, με αναφορά στις φυσικές φθορές ή την πιθανότητα κάλυψης ή απομάκρυνσης του έργου με την πάροδο του χρόνου.

Η δημοπρασία αναμένεται να προσελκύσει ενδιαφέρον τόσο από συλλέκτες όσο και από επενδυτές που επιθυμούν να συνδυάσουν ένα εμβληματικό έργο τέχνης με ένα ακίνητο μοναδικής ιστορικής και εμπορικής αξίας.

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Chanel μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό του μετρό σε πασαρέλα στη Νέα Υόρκη

Πολιτισμός / Η Chanel μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό του μετρό σε πασαρέλα στη Νέα Υόρκη

Η επίδειξη Métiers d’Art, που η Chanel παρουσιάζει κάθε Δεκέμβριο σε κάποιον εντυπωσιακό προορισμό, από την Ιαπωνία μέχρι τη Σενεγάλη, είναι αφιερωμένη στα ιστορικά ατελιέ που έχει εντάξει στο δυναμικό της για να διατηρήσει ζωντανή την παραδοσιακή τεχνική
LIFO NEWSROOM
Είδαμε την έκθεση με τα 83 αριστουργήματα στο Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Πολιτισμός / Είδαμε την έκθεση με τα 83 αριστουργήματα στο Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Η εξέλιξη της τέχνης από τον ιμπρεσιονισμό έως την ποπ αρτ ξεδιπλώνεται μέσα από έργα 45 κορυφαίων δημιουργών της νεότερης και σύγχρονης τέχνης, συνθέτοντας ένα μοναδικό και συναρπαστικό εικαστικό πανόραμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ανδρέας Μαλλουρής: An Evening Botanist

Πολιτισμός / An Evening Botanist: Θεραπεία, επιθυμία και απόλαυση σε μια έκθεση

Στην έκθεση An Evening Botanist ο Ανδρέας Μαλλουρής εξετάζει πώς διαφορετικές πρακτικές που συνδέονται με τη θεραπεία, τη σωματική επιθυμία και την απόλαυση, ενεργοποιούν υλικότητες και μέσω αυτών, το κοινωνικό σώμα. Η έκθεση αναπτύσσεται στο όριο ανάμεσα στο χειρουργικό και το ερωτικό, μεταφέροντας κλινικές διαδικασίες σε ένα γλυπτικό λεξιλόγιο.
LIFO NEWSROOM
Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ» που αφήνει τους θεατές συγκλονισμένους, η τελευταία παράσταση του Μάικλ Κέιν και της Γκλέντα Τζάκσον, μια ελληνική διασκευή της «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας» και μια ιρλανδική ιστορία ενηλικίωσης, υποψήφια για βραβείο LUX, στο κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Σταύρος Ξαρχάκος: Η δήλωσή του υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι αναφορικά με την περιοδεία αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

Πολιτισμός / Σταύρος Ξαρχάκος: «Η συζήτηση για τις συναυλίες πρέπει να τελειώνει εδώ - Τα υπόλοιπα είναι απλώς κουτσομπολιό»

Η δήλωση του Σταύρου Ξαρχάκου υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι, ο οποίος αντιδρά νομικά στην περιοδεία-αφιέρωμα στον πατέρα του, χωρίς την άδειά του
LIFO NEWSROOM
11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – τα βραβεία

Πολιτισμός / 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – τα βραβεία

Με 77 ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, 32 ταινίες μικρού μήκους και μεγάλη προσέλευση κοινού ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην Καλαμάτα το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου (21-30/11).
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το CoMuseum του Μουσείου Μπενάκη γιορτάζει τα 15 χρόνια του με ελπίδα για το μέλλον

Πολιτισμός / Το CoMuseum του Μουσείου Μπενάκη γιορτάζει τα 15 χρόνια του με ελπίδα για το μέλλον

Με τον τίτλο «Μουσεία και Ελπίδα», το πετυχημένο διεθνές συνέδριο θα διερευνήσει τον ρόλο των μουσείων στη διαμόρφωση ενός πιο συμπεριληπτικού, δημοκρατικού και με περισσότερη ενσυναίσθηση κόσμου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Η Σκάρλετ Γιόχανσον δέχεται πιέσεις ώστε να αποκλείσει αναφορές στο Ολοκαύτωμα από την ταινία της

Πολιτισμός / Σκάρλετ Γιόχανσον: Δέχεται πιέσεις ώστε να αποκλείσει αναφορές στο Ολοκαύτωμα από την ταινία της

Η Γιόχανσον ανέφερε ότι κατά τη φάση της προπαραγωγής ένας από τους χρηματοδότες της ταινίας απείλησε να αποσυρθεί, εκτός αν αφαιρούνταν τα στοιχεία της πλοκής που σχετίζονταν με το Ολοκαύτωμα
LIFO NEWSROOM