Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CBS, ο Sam Smith μίλησε σχετικά με το coming out που έκανε πέρσι ως nonbinary και genderqueer άτομο.

 

«Τα queer άτομα σε όλο τον κόσμο δεν αυτοπροσδιορίζονται απαραίτητα ανάμεσα στο δίπολο (των φύλων). Το ζήτημα του γένους έχει υπάρξει για μένα τραυματικό και μια συνεχής πρόκληση σε όλη τη διάρκεια της ζωής μου. Είναι δύσκολο να το εξηγήσω. Αισθάνομαι απλά ο εαυτός μου. Δεν αισθάνομαι άντρας, βασικά».

 

Ο ποπ σταρ που αυτοπροσδιορίζεται πλέον με τις αντωνυμίες they/them, μίλησε ανοιχτά και για την ψυχική του υγεία πριν από το coming out και την αποδοχή της ταυτότητας φύλου του.

 

«Το 2019 ήταν για μένα μια μάχη με την ψυχική μου υγεία. Για πρώτη φορά άρχισα να παθαίνω κρίσεις πανικού και να νιώθω άγχος. Και πιστεύω πως γινόταν επειδή αντιμετώπιζα όλο αυτό για πρώτη φορά».

 

«Δεν μπορώ να εκφράσω πόσο κουράγιο χρειάζεται. Δεν είχα προετοιμαστεί να βιώσω τόση γελοιοποίηση και τέτοιο bullying» συμπλήρωσε σχετικά με τον κακοποιητικό λόγο που δέχτηκε για την ταυτότητά του, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «του έφυγε ένα βάρος»: «Εννοώ, πραγματικά, ότι τα σχόλια στα οποία χρειάζεται να απαντώ καθημερινά είναι πολύ-πολύ έντονα».

 

Εξηγώντας πως μερικές φορές εύχεται να μη χρειαζόταν να σηκώσει όλη αυτή την πίεση, λόγω δημοσιότητας, καταλήγει: «Όταν νιώθω ότι μετανιώνω, επιστρέφω στη μουσική και στο πώς νιώθω γι' αυτή. Ευτυχώς οι άνθρωποι εξακολουθούν να θέλουν να με ακούνε να τραγουδώ και ευτυχώς εγώ εξακολουθώ να αγαπώ το τραγούδι. Αυτό με κάνει να αντέχω».

 

Με πληροφορίες από Pink News.