ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

To Ρομάντσο έχει Trouble

To Ρομάντσο έχει Trouble Facebook Twitter
0

Μαύρο [από τη soul μουσική], ιδρώτας [από το χορό] και αγάπη [για τα πάντα]. Αυτές είναι οι τρεις λέξεις που χρησιμοποιούν ο Κωστής από τους Black Athena και ο Αλέξης από τους  Trans για χαρακτηρίσουν  το Trouble,  την θεματική μουσική βραδιά που διοργανώνουν μαζί εδώ και δύο χρόνια.  Το Trouble επιστρέφει και φέτος στο Ρομάντσο στην Αναξαγόρα. Στο πρώτο πάρτι της χρονιάς που θα γίνει αυτό το Σάββατο έχουν καλεσμένο τον Lorenzo, έναν DJ θρύλο από την Ζάκυνθο. Φωτογραφήθηκαν καθώς έπεφτε το φως της μέρας με κινητό και μας εξήγησαν γιατί ο μουσικός σαματάς και ο χορός δεν έχουν πεθάνει ακόμη στην Αθήνα. Τέλος, διαλέγουν 7 ιδανικά κομμάτια για να μπεις σε party mood. 

 

 Ποια ήταν η ιδέα πίσω από το Trouble;

 

Κωστής:  Έφτασα σε ένα σημείο που παίζοντας μουσική στην Αθήνα, πλέον δεν χρησιμοποιούσα κάποιους από τους πιο αγαπημένους μου δίσκους που ήταν boogie, disco, jazz, κάποια βραζιλιάνικα πράγματα και κάποια πιο obscure.  Κάποια στιγμή μου έσκασε ένα φλας να σκεφτώ με ποιους άλλους ανθρώπους θα ήθελα να κάνω ένα πάρτι οι οποίοι να είναι στο ίδιο μήκος κύματος με μένα. Να έχουν την ίδια αγάπη για την συγκεκριμένη εποχή, για τα συγκεκριμένα στυλ και σε κάποια κλαμπ απο το παρελθόν.  Οι πρώτοι δύο άνθρωποι που μου ήρθαν στο μυαλό ήταν ο Αλέξης και ο Paul Benett. Ο Paul εκείνη την περίοδο έλειπε στο Manchester και δεν μπορούσε να συμμετέχει. Ο Αλέξης με την μία ήταν μέσα. Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να παίζουμε μόνο με βινύλια και είμαι σίγουρος ότι στα δύο χρόνια που κάνουμε το πάρτι δεν έχουμε παίξει ποτέ κάτι που δεν είναι από βινύλιο.  Είναι και λίγο σαν challenge. Μπορείς να κάνεις ένα πάρτι με ένα κουτί δίσκους; Επίσης, για τον ήχο είναι πολύ σημαντικό επειδή καμιά φορά σε ένα κακό ηχοσύστημα, φαίνεται πόσο καλό είναι το βινύλιο. Αντίθετα σε ένα καλό ηχοσύστημα όλα ακούγονται αρκετά καλά.

Πόσα έχουν γίνει μέχρι τώρα;

 

Aλέξης: Έχουμε κάνει καμιά δεκαριά πάρτι. Όλα είναι με μένα και τον Κωστή και συνήθως φέρνουμε κάποιον γκεστ. Έχει παίξει ο Rusty Brown από έλληνες. Από το εξωτερικό έχουμε καλέσει τον Sean P που για μένα είναι τεράστια επιρροή. Είναι ένας συλλέκτης από την Αγγλία. Δουλεύει σε δισκάδικό και έχει κάνει άπειρες συλλογές είτε ως παραγωγός, είτε ως ηχολήπτης. Έχει κάνει mastering σε πολλούς τέτοιους δίσκους. Και τον Bill Brewster που έχει γράψει το Last Night a DJ Saved My Life που είναι ένα ιστορικό βιβλίο.

Κ: Και οι δύο ήταν ιδανικοί άνθρωποι δηλαδή ταίριαζαν τέλεια με το Trouble. Για να κάνω quote και τον Arsene Wenger «υπάρχουν κάποιοι παίκτες στο ποδόσφαιρο οι οποίοι παίζουν για τον εαυτό τους και υπάρχουν κάποιοι παίκτες οι οποίοι παίζουνε για την ιδέα, τη θρησκεία του ποδοσφαίρου.» Πιστεύω πώς οι άνθρωποι που επιλέγουμε παίζουν για την ιδέα, την θρησκεία της μουσικής.

Τι σημαίνει το Trouble;

 

Α: Ψάχναμε καιρό να βρούμε όνομα με τον Κωστή. Ζοριστήκαμε λίγο. Το trouble αναφέρεται και στην φασαρία της μουσικής, να γίνεται δηλαδή ένα τζέρτζελο αλλά και στο σαματά. Γενικά να αισθάνεται ο κόσμος την ελευθερία να ξεφεύγει. Έχει πέσει και ξύλο σε πάρτι, έχουν γίνει διάφορα έκτροπα. Το trouble το καλύπτει όλο και είναι μια μικρή αναφορά σε troublemakers του παρελθόντος όπως στους Trouble Funk που ήταν go-go funk μπάντα από την Ουάσινγκτον ή στον Paul Trouble Anderson που είναι ένας γνωστός DJ. Είναι και ένας φόρος τιμής σε τέτοιους τύπους.

Τι μας περιμένει το Σάββατο; Ποιος είναι ο Lorenzo;

 

Α: Ο Lorenzo είναι ένας καλός φίλος δικός μου από τη Ζάκυνθο. Eίναι ο DJ θρύλος του νησιού. Είναι η πρώτη φορά που παίζει Αθήνα.  Ξεκίνησε από βοηθός μπαρ στο νησί το ‘83 στα πρώτα κλαμπ της εποχής και σιγά, σιγά ανέβαινε. Kάνει πλέον δικά του πάρτι, χρόνια τώρα. Έχει παίξει με πολλά ονόματα, από τον Phil Mison μέχρι τον Timmy Regisford.

Τι πιστεύετε λείπει από την αθηναϊκή νύχτα;

 

K: Λείπουν περισσότερο οι χώροι που να έχουν καλά ηχοσυστήματα και να είναι μεσαίου μεγέθους. Θέλουμε περισσότερα Six D.Ο.G.S.. Υπάρχει βέβαια το Ρομάντσο το οποίο μπαίνει τώρα στο όλο κόλπο και νομίζω ότι θα είναι μια καλή αρχή και θα είναι ένα κομμάτι του παζλ πολύ σημαντικό.

A: Κι από ότι έχει φανεί ο κόσμος ανταποκρίνεται. Άμα κάνεις κάτι καλό, θα έρθει. Ακούς π.χ. ότι δεν χορεύει ο Έλληνας. Τα τελευταία δυο χρόνια, βλέπω το αντίθετο, πολύ καλό φιλικό vibe στα μαγαζιά. Έχω βαρεθεί λίγο τη φάση μπαρ. Εντάξει, καλό το μπαρ και τα κοκτέιλ, μια καλή κάβα τη σέβομαι όσο κανείς άλλος αλλά κάποια στιγμή πρέπει και η μουσική να έρχεται μπροστά όχι τόσο ο χώρος ή το ποτό.  Επίσης πρέπει να σεβόμαστε και τους δικούς μας DJs,  όχι μόνο guests. Και να εκτιμούμε το καλό και να μπορούμε να το δούμε. Παλιά δεν ερχόντουσαν πολλοί DJs από το εξωτερικό. Υπήρχαν όμως εξαιρετικοί Έλληνες DJs που είχαν το κοινό τους και πραγματικά τους εκτιμούσαν.Και αυτοί οι Έλληνες DJs είναι μεγάλη επιρροή σε μας. Τους έχουμε ξεθάψει  και τους ακούμε. Είναι αυτό που λέει ο Κωστής στην Αθήνα κάποτε υπήρχαν celebrities DJs  Έλληνες, ο Nicola, o Pierro ή  σε άλλα στυλ όπως ο Palmer.

7 κομμάτια για Trouble


Περισσότερες πληροφορίες για το event εδω

Πολιτισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM