Bugonia: Ειδική προβολή της ταινίας του Λάνθιμου, αλλά μόνο για όσους δεν έχουν μαλλιά

Bugonia: Ειδική προβολή της ταινίας του Λάνθιμου, αλλά μόνο για όσους δεν έχουν μαλλιά Facebook Twitter
0

Στις 20 Οκτωβρίου, στο Culver Theater, θα πραγματοποιηθεί ειδική προβολή της ταινίας Bugonia, του σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου, με πρωταγωνιστές την Έμμα Στόουν και τον Τζέσι Πλέμονς.

Όμως αυτή δεν θα είναι μια απλή προβολή της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου: Είναι για όσους δεν έχουν μαλλιά.

Αν πάλι πάνε όσοι έχουν μαλλιά, θα υπάρχει κουρέας στο χώρο για να τους ξυρίσει το κεφάλι, ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν την ταινία. 

Η προβολή ξεκινά στις 8 μ.μ., αλλά ο κουρέας θα είναι έτοιμος από τις 6 μ.μ. για να ξεκινήσει το ξύρισμα των κεφαλιών. Εκτός αυτού, σύμφωνα με ανακοίνωση γνωστοποιείται ότι μέρος της προβολής θα κινηματογραφηθεί για διαφημιστικούς σκοπούς. 

Γιατί η Έμμα Στόουν έμεινε χωρίς μαλλιά;

Η ταινία Bugonia, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Λάνθιμου, είναι η τέταρτη φορά που η Έμμα Στόουν συνεργάζεται μαζί του, μετά τις ταινίες The Favourite, Poor Things και Kinds of Kindness.

Σε αυτή την ταινία, η Στόουν υποδύεται μια ισχυρή διευθύντρια μιας μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας που απάγεται από δύο άνδρες που πιστεύουν ότι είναι εξωγήινη. 

Αφού απαχθεί, οι άντρες της ξυρίζουν το κεφάλι στο πίσω μέρος ενός Range Rover, επειδή πιστεύουν ότι αυτό θα την εμποδίσει να χρησιμοποιήσει τις εξωγήινες δυνάμεις της ή να επικοινωνήσει με το «διαστημόπλοιο» της. Είναι μια έντονη και συναισθηματική στιγμή που δείχνει πόσο τρελές είναι οι πεποιθήσεις τους. Η σκηνή του ξυρίσματος γυρίστηκε σε μία λήψη, που σημαίνει ότι δεν υπήρχαν επαναλήψεις. Η Στόουν ξυρίστηκε πραγματικά, ζωντανά, μπροστά στην κάμερα, στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου.

Έτσι, η φαλακρή εμφάνιση της Bugonia δεν ήταν στυλιστική επιλογή, ήταν πραγματική. Ο σκηνοθέτης ήθελε να φαίνεται ακατέργαστη και πιστευτή. Η σκηνή ταιριάζει επίσης με το θέμα της ταινίας, που εξερευνά τον έλεγχο, τον φόβο και την ταυτότητα. Εκεί, η φαλακρή Έμμα Στόουν γίνεται σύμβολο της αποστέρησης της δύναμης του χαρακτήρα της, ενώ ταυτόχρονα την κάνει να φαίνεται δυνατή και μυστηριώδης. Είναι τολμηρό, σοκαριστικό και καθαρά στο στυλ του Γιώργου Λάνθιμου.

Η Έμμα Στόουν αργότερα δήλωσε στη Vogue ότι ένιωσε ταυτόχρονα συγκινημένη και ελεύθερη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Πριν από το μεγάλο ξύρισμα, παραδέχτηκε ότι «έκλαψε στο τροχόσπιτό της», θυμούμενη τη μητέρα της, Κρίστα Στόουν, η οποία έπρεπε να ξυρίσει το κεφάλι της πριν από χρόνια κατά τη διάρκεια της θεραπείας για τον καρκίνο του μαστού.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Νταϊάνα Ρος κάνει ντεμπούτο σε νέο Billboard Chart για πρώτη φορά στην καριέρα της

Πολιτισμός / Η Νταϊάνα Ρος κάνει ντεμπούτο σε Billboard Chart για πρώτη φορά στην καριέρα της χάρη στο «Stranger Things»

Παρά τις δεκαετίες επιτυχίας στα charts σε πολλαπλές μορφές, η Ρος δεν είχε εμφανιστεί ποτέ προηγουμένως σε αυτήν τη λίστα, κυρίως επειδή μεγάλο μέρος του μουσικού καταλόγου της προηγείται της εποχής των ψηφιακών πωλήσεων
THE LIFO TEAM
Αλέξης Ακριθάκης, Χωρίς τίτλο, 1970, 45 Χ 71 εκ., λάδι σε καμβά © The Estate of Alexis Akrithakis

Πολιτισμός / Μεγάλη αναδρομική έκθεση του Αλέξη Ακριθάκη στο Μουσείο Μπενάκη

Μετά από 30 χρόνια θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό σημαντικά έργα από ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές, αναδεικνύοντας το εύρος μιας από τις πιο αναγνωρίσιμες και ιδιοσυγκρασιακές μορφές της νεοελληνικής τέχνης.
THE LIFO TEAM
Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Η επιστροφή του Αμερικανού σκηνοθέτη στον πλανήτη της Πανδώρας και το ερμηνευτικό μπρα ντε φερ των δυο πρωταγωνιστριών σε ένα απολαυστικό throwback στα ‘90s ξεχωρίζουν από τις ταινίες της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ