Ρόδος: Υπεγράφη σύμβαση για την ανάδειξη της Μεσαιωνικής Πόλης

Ρόδος: Νέα εποχή για την Μεσαιωνική πόλη Facebook Twitter
0

H υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, υπέγραψε σύμβαση για τη συνολική ανάδειξη της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου με τους περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και την Πρόεδρο του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων Νικολέττα Διβάρη-Βαλάκου.

Πρόκειται για τη δεύτερη Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης  που υπογράφεται μέσα σε διάστημα 40 περίπου ετών. Η πρώτη σύμβαση υπεγράφη τον Σεπτέμβριο του 1984. Σκοπός και των δύο είναι η προστασία της Μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου που αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. 

Σημειώνεται, ότι είναι σύμβαση δεκαετούς αρχικά διάρκειας και με προϋπολογισμό 63.576.245 ευρώ.

Η Λίνα Μενδώνη τόνισε ότι «μετά από συζητήσεις 15 χρόνων, εργαστήκαμε συστηματικά από τον Μάρτιο του 2020 και καταλήξαμε σε ένα ρεαλιστικό σχέδιο, κοστολογημένο μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια και με εξασφαλισμένους πόρους, το οποίο αποτυπώνεται στο κείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης. Και στην περίπτωση της Ρόδου, δεσμευθήκαμε ότι θα ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες, ότι θα εξασφαλίσουμε τους πόρους και ότι θα προχωρήσουμε σε πράξεις και έργα. Αυτό ακριβώς κάναμε με απόλυτη συνέπεια και ευθύνη απέναντι στους πολίτες του νησιού».

Ρόδος: Νέα εποχή για την Μεσαιωνική πόλη Facebook Twitter
Φωτ.: ΥΠΠΟΑ

Ο Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε ότι «Ενώνονται πολύ σημαντικές δυνάμεις, πολιτικές, επιστημονικές, κοινωνικές, κάτω από έναν κοινό σκοπό. Τα νησιά μας έχουν δει λύσεις, απαντήσεις, πρωτοβουλίες, όπου εμπλέκεται το Υπουργείο Πολιτισμού. Είμαι ευγνώμων στον τρόπο που το Υπουργείο Πολιτισμού, υπό την ηγεσία της Λίνας Μενδώνη, έχει αντιμετωπίσει αυτή τη γειτονιά της Ελλάδας και πολύ χαρούμενος που και σήμερα στέκομαι δίπλα της σε μία συμφωνία με εξαιρετικά θετικό πρόσημο για τον τόπο, την ιστορία και τους ανθρώπους».

Ο Αντώνης Καμπουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για μία πολύ μεγάλη δουλειά που έχει γίνει με σοβαρότητα, αλλά και με μεγάλο όραμα. Πρόκειται για μία Προγραμματική Σύμβαση η οποία σέβεται το παρελθόν και κυρίως έχει στραμμένο το βλέμμα της στο μέλλον. Δηλώνουμε ότι ο Δήμος της Ρόδου και οι πολίτες του νησιού έχουν μόνο να κερδίσουν από τον στόχο που πρέπει να επιτευχθεί με τις όποιες απαιτήσεις και τις όποιες θυσίες για την κατάκτηση του».

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μαντόνα και η Sabrina Carpenter κυκλοφορούν το ντουέτο τους μετά το Coachella

Πολιτισμός / Η Μαντόνα και η Sabrina Carpenter κυκλοφορούν το ντουέτο τους μετά το Coachella

Με κοινή ανάρτηση στο Instagram, η Μαντόνα και η Sabrina Carpenter ανακοίνωσαν ότι το «Bring Your Love» θα κυκλοφορήσει στις 30 Απριλίου, λίγες ημέρες μετά την κοινή τους εμφάνιση στο Coachella και ενόψει του νέου άλμπουμ της Μαντόνα, Confessions II.
THE LIFO TEAM
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ υπερασπίζεται τον Τζίμι Κίμελ μετά την επίθεση του Τραμπ: «Τα αστεία είναι αστεία»

Πολιτισμός / Ο Τζορτζ Κλούνεϊ υπερασπίζεται τον Τζίμι Κίμελ μετά την επίθεση του Τραμπ

Τιμώμενος στο 51ο Chaplin Award Gala στη Νέα Υόρκη, ο Τζορτζ Κλούνεϊ καταδίκασε την πολιτική βία μετά την επίθεση στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, αλλά υπερασπίστηκε τον Τζίμι Κίμελ απέναντι στην απαίτηση του Ντόναλντ Τραμπ να απολυθεί από το ABC.
THE LIFO TEAM
Η Αν Χάθαγουεϊ απαντά για τους σωματότυπους στο Ο Διάβολος Φοράει Prada 2

Πολιτισμός / Η Αν Χάθαγουεϊ απαντά για τους σωματότυπους στο Ο Διάβολος Φοράει Prada 2

Η Αν Χάθαγουεϊ διαψεύδει ότι μοντέλα απολύθηκαν από το Ο Διάβολος Φοράει Prada 2 λόγω σωματότυπου και εξηγεί γιατί ζήτησε από την παραγωγή μια πιο ανοιχτή εικόνα της μόδας. «Κανείς δεν έχασε τη δουλειά του. Στην πραγματικότητα, δημιουργήθηκαν περισσότερες δουλειές», είπε.
THE LIFO TEAM
Από την Αθήνα στον Αργυρό Λέοντα: Ο Μάριο Μπανούσι και το θέατρο χωρίς λόγια που συγκινεί την Ευρώπη

Πολιτισμός / Ο Μάριο Μπανούσι έγινε το νέο όνομα του ευρωπαϊκού θεάτρου

Λίγο πριν παραλάβει τον Αργυρό Λέοντα Θεάτρου της Μπιενάλε της Βενετίας, ο Μάριο Μπανούσι γίνεται θέμα στην El País και στη Libération. Μέσα σε τέσσερα χρόνια, ο ελληνοαλβανός δημιουργός πέρασε από την Αθήνα στα μεγάλα ευρωπαϊκά θέατρα με ένα έργο χωρίς λόγια, φτιαγμένο από πένθος, μητέρες, μετανάστευση και οικογενειακή μνήμη.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
«Η μόνη αληθινή διαμαρτυρία είναι η ομορφιά»: Ο Ντρις βαν Νότεν ανοίγει ένα παλάτσο στη Βενετία

Πολιτισμός / «Η μόνη αληθινή διαμαρτυρία είναι η ομορφιά»: Ο Ντρις βαν Νότεν ανοίγει ένα παλάτσο στη Βενετία

Στο Palazzo Pisani Moretta, ο Ντρις βαν Νότεν εγκαινιάζει τη νέα του Fondazione με περισσότερα από 200 έργα μόδας, τέχνης, craft και design. Η έκθεση The Only True Protest Is Beauty δεν αντιμετωπίζει την ομορφιά ως φυγή από τον κόσμο, αλλά ως έναν τρόπο να μείνεις μέσα του χωρίς να παραδοθείς στην ασχήμια του.
THE LIFO TEAM
Οι Αυτοδίδακτοι: Από τον Θεόφιλο στις μέρες μας

Πολιτισμός / Από τον Θεόφιλο στη Niki de Saint Phalle: Μια έκθεση για τους αυτοδίδακτους της ζωγραφικής

Μια γέφυρα ανάμεσα σε διαφορετικές εποχές, όπου η ανάγκη για έκφραση υπερβαίνει τα όρια της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και αναδεικνύει την προσωπική διαδρομή μάθησης και δημιουργίας.
THE LIFO TEAM
Το Michael έγινε παγκόσμια επιτυχία, αλλά η πιο δύσκολη ιστορία του έμεινε για το sequel

Πολιτισμός / Το Michael έγινε παγκόσμια επιτυχία, αλλά η πιο δύσκολη ιστορία του έμεινε για το σίκουελ

Μετά το άνοιγμα των 217,4 εκατ. δολαρίων παγκοσμίως, ο σκηνοθέτης του Michael, Αντουάν Φουκουά, μίλησε στο Deadline για τα επαναληπτικά γυρίσματα των 50 εκατ. δολαρίων, τις σκηνές γύρω από τις κατηγορίες εναντίον του Μάικλ Τζάκσον που τελικά δεν χρησιμοποιήθηκαν και το υλικό που υπάρχει ήδη για μια πιθανή συνέχεια.
THE LIFO TEAM
Ιωάννα Καρυστιάνη: «Ακουγόντουσαν συνεχώς βογγητά, ο πόνος ήταν πολλαπλάσιος, ήξερες ότι βασανίζονται και οι σύντροφοί σου»

Πολιτισμός / Ιωάννα Καρυστιάνη: «Ακούγονταν συνεχώς βογγητά, ήξερες ότι βασανίζονται και οι σύντροφοί σου - Αυτό δεν φεύγει ποτέ από μέσα σου»

Η σημαντική Ελληνίδα συγγραφέας σε μια σπάνια μαρτυρία στο Ιστορικό Αρχείο Πανεπιστημίου Αθηνών, για την περίοδο της Δικτατορίας και των βασανιστηρίων στα κρατητήρια της ΕΑΤ-ΕΣΑ
THE LIFO TEAM
Στην Πομπηία, ένας κόκκινος τοίχος ξαναφέρνει στο φως τα μυστήρια του Διονύσου

Πολιτισμός / Στην Πομπηία, ένας κόκκινος τοίχος ξαναφέρνει στο φως τα μυστήρια του Διονύσου

Ένας εντυπωσιακός κύκλος διονυσιακών τοιχογραφιών σε αίθουσα συμποσίων της Πομπηίας φωτίζει τη σχέση ανάμεσα στο κρασί, την έκσταση, τη μύηση και την κοινωνική ζωή της ρωμαϊκής πόλης.
THE LIFO TEAM