Ψυχαγωγία

Ψυχαγωγία Facebook Twitter
Dave Seaman
0

Ο Παπαθεμελής ζει; Δημοτικό φιρμάνι έφερε πάλι στο προσκήνιο το ωράριο των μαγαζιών. Αφορμή η μουσική και όχι μέχρι πότε θα σερβίρουν. Λες και το ένα δεν συνεπάγεται το άλλο. Ως τις έντεκα νυχτερινή από την Κυριακή μέχρι την Πέμπτη και ως τη μία μετά τα μεσάνυχτα Παρασκευή και Σάββατο. Για όσα χωράνε λιγότερα από διακόσια άτομα. Τα άνω των διακοσίων, και δίπλα σε νοσοκομείο να είναι θα μπορούν να «τσιρίζουν» νυχθημερόν. Παρόλη τη σαφήνεια (;) της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, πλήρη ασάφεια έχει επικρατήσει στις τάξεις των καταστηματαρχών και των πελατών. Στο μεγαλύτερο κομμάτι της αθηναϊκής κοινωνίας δηλαδή. Το μόνο σίγουρο είναι πως η αρμοδιότητα του «να κλείνω ένα μαγαζί επειδή παίζει δυνατά μουσική» περνά στη δημοτική αστυνομία. Τώρα το πότε και γιατί είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο. Ο κ. Παπαδάκης, αντιδήμαρχος και υπεύθυνος για τη Δημοτική Αστυνομία, είπε στον Σκάι 100.3 πως όλα θα ελέγχονται με τα «ηχόμετρα» που θα προμηθευτεί το συμπαθές γένος των δημοτομπάτσων. Αν ξεπερνάς μετά την προβλεπόμενη ώρα τα 80 ντεσιμπέλ και δεν έχεις ηχομόνωση (για τρεις συνεχόμενες φορές), χάνει ο ιδιοκτήτης το μαγαζί και ο πελάτης το στέκι του. «Γιατί», όπως δήλωσε, «η μουσική είναι τόσο δυνατή που δεν μπορείς να σταθείς μέσα στο μαγαζί ορισμένες φορές». Είναι και αυτός ο διαλογισμός που δεν έχει ωράριο ορισμένες φορές. Συμπέρασμα; Κανένα! Μια ακόμα απόφαση (ανάλογη με την απαγόρευση καπνίσματος) που θα φέρει αρχικά ένα χάος και μετά (ίσως) θα καταλήξει απλά σε ένα νέο καθεστώς «νταραβεριού». Όπως γίνεται και τώρα.

Η εβδομάδα που μας έρχεται έχει τρεις δυνατές μέρες, καθώς την άλλη Πέμπτη είναι του «1821» οπότε και η Τετάρτη μπαίνει δυνατά στο κόλπο. Την Παρασκευή ο Dave Seaman και ο Danny Howells έρχονται στο Venue. Η «πρόγκα», αν και χιλιοειπωμένη, θα βαρέσει κόκκινο. Στο πάνω μέρος του Booze η ντίσκο θα αποδείξει για μια ακόμη φορά την αθανασία της μ' ένα Disco's Not Dead part. O Tim Paris, φίλος, γνωστός και συνεργάτης του Σμάγκι έρχεται στο Six D.O.G.S. Οικοδεσπότης του η πανούργα οικογένεια των Λιλήδων. Το Σάββατο το Torture Garden έρχεται στο Gagarin και μετά πάει για πάρτι στο Second Skin (όλα μ' ένα εισιτήριο). Στο Galaxy του Hilton θα χορέψει όλος ο λαός με τον Kennh Carpenter και στο Skull Bar το rocking.gr κάνει ένα μέταλ-ροκ πάρτι που θα συνταράξει τη ραχοκοκαλιά της πόλης. Την Τετάρτη, λίγο πριν τους μπακαλιάρους και τη σκορδαλιά, οι Yes It Does (δεν θα πάρεις πρωτάθλημα ποτέ Καμαράκη) φέρνουν τους Trevor Jackson, Severino και Casper C. Δεν ξέρω για εσάς, ο Θοδωρής Κανελόπουλος, πάντως, θα είναι εκεί. Στο D-Bar θα παίξει o Raininger και στο Bios ο Rob Swift. Μετά όλοι με τα χιπ χοπ παντελόνια στην παρέλαση...

Etc... Καλά ήταν τα παραπάνω... Α! Στο La Soirée de Votanique συνεχίζεται η φάση (δισκοθέτες και εκθέσεις) με τα βινύλια. Περάστε και από εκεί μια βόλτα.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Το «Μaterialists» της Σελίν Σονγκ, με τον ευφάνταστο ελληνικό τίτλο «Ταιριάζουμε;», το sequel «Freakier Friday», η αναβίωση των περιπετειών της «Red Sonja» και ο χιτσκοκικός κοσμοπολιτισμός του «To Catch a Thief» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Πολιτισμός / Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Το Ειδικό Βραβείο «Honorary Heart of Sarajevo» θα απονεμηθεί στον σπουδαίο ηθοποιό στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο, όπου θα δώσει και masterclass για την τέχνη της υποκριτικής
LIFO NEWSROOM
Το Fondation Louis Vuitton υποδέχεται 270 έργα του Gerhard Richter σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση

Εικαστικά / Gerhard Richter: «Τώρα που δεν απέμειναν ιερείς ή φιλόσοφοι, οι καλλιτέχνες είναι οι σημαντικότεροι άνθρωποι στον κόσμο»

270 έργα ενός από τους σημαντικότερους εν ζωή ζωγράφους θα εκτεθούν το φθινόπωρο στο Fondation Louis Vuitton σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Κατά την τελετή των εγκαινίων, η Λίνα Μενδώνη δήλωσε: «Η απόδοση ενός μουσείου σε μια τοπική κοινωνία δεν είναι απλώς ένα χαρμόσυνο γεγονός. Είναι μια πράξη με την οποία τιμάται η μακρά ιστορική διαχρονία του τόπου»
LIFO NEWSROOM
Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Η σπαρταριστή επιστροφή των «Τρελών Σφαιρών», η νέα ταινία των αδερφών Νταρντέν, η horror-έκπληξη που λέγεται «Together» και το απολαυστικό «Ηow to Steal a Million» του Γουίλιαμ Γουάιλερ είναι μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τερζόπουλος

Πολιτισμός / Η επιστροφή του Θεόδωρου Τερζόπουλου στους Δελφούς

Το κοινό παρακολούθησε με ευλαβική προσοχή την πρώτη συνεργασία του Τερζόπουλου με το Εθνικό Θέατρο, που χαρακτηρίστηκε ως μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
Onassis Ready: «You are invited» - Η έκθεση που εγκαινιάζει τον νέο χώρο του Ιδρύματος στου Ρέντη

Πολιτισμός / «You are invited»: Με έκθεση του διάσημου φωτογράφου Γιούργκεν Τέλερ ξεκινάει το Onassis Ready

Στην καρδιά του Αγίου Ιωάννη Ρέντη το Ίδρυμα Ωνάση μεταμορφώνει ένα παλιό εργοστάσιο πλαστικών σε χώρο πολιτισμού και ξεκινά τη λειτουργία του με μια σπουδαία έκθεση
LIFO NEWSROOM