No.1

Ψυχαγωγία

Ψυχαγωγία Facebook Twitter
0

Μπήκαμε στη Σαρακοστή, και από εδώ και πέρα νηστεία και προσευχή. Όχι κρέας. Όχι αλκοόλ. Όχι σεξ! Αυτογνωσία, περισυλλογή και προετοιμασία του σώματος και του πνεύματος για τις μεγάλες δοκιμασίες που πέρασαν ο Kύριος και η ανθρωπότητα. Αν δεν νιώθετε τελείως έτοιμοι, τότε ο Μεγαλοδύναμος θα σας δώσει άλλη μια εβδομάδα χάριτος, ώστε να στριφογυρίσετε δερβίσικα με τις δυνάμεις του σατανά. Σάββατο 20/02 στο Skull Bar οι Yes It Does... φέρνουν τις Παριζιάνες Girlcore (φτου, φτου σκόρδα) που ξεκίνησαν τη σταδιοδρομία τους από αυτοσχέδια πάρτι στο Παρίσι και κατέληξαν να είναι ένα από τα πιο περιζήτητα event. Εδώ που τα λέμε, 8 κορίτσια στο «πάλκο», και καλαματιανά να παίζανε πάλι ζήτηση θα είχαν.

Δυο δυνατά ονόματα του dubstep, Joker και Kode 9, έρχονται την Παρασκευή στο Bios. Ο πρώτος με καταγωγή από το Bristol έχει ήδη δημιουργήσει το δικό του hype, αν και είναι μόλις 21 ετών. Ο δεύτερος, καθηγητής στο επάγγελμα, ως Steeve Goodman, αλλά και στη μουσική. Είναι το πρόσωπο πίσω από τη Hyperdub που έγινε γνωστή για την ανακάλυψη και τις κυκλοφορίες του Burial αλλά και στέγη μεγάλων ονομάτων της Dubstep όπως οι Joker, Jomby και The Bug.

Etc... Πανικός με πανκ, emigroove και clandestino καταστάσεις την Πέμπτη στον πάνω όροφο του Booze. H Ινώ Μέη επιστρέφει τις Τετάρτες. Αυτήν τη φορά στο Mataroa, το οποίο κάνει δυναμικό μπάσιμο με πολλά live και dj set. To Τrip radio παρτάρει το Σάββατο στο Six Dogs. Στο Συν Αθήνα στο Θησείο συνεχίζονται τα battle πάρτι. Αυτήν τη φορά κεντρικό θέμα είναι η ροκ μουσική και αντίπαλοι η Αμερική με την Αγγλία. Την Κυριακή στο Loop έρχονται για dj set οι Basement Freaks. Μαζί τους και ο Cayetano.

Πολιτισμός
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Met βγάζει τη Lee Krasner από τη σκιά του Pollock

Πολιτισμός / Pollock και Krasner ως ισότιμοι: η νέα έκθεση του Met αναθεωρεί έναν μύθο

Το Metropolitan Museum of Art παρουσιάζει το φθινόπωρο την έκθεση «Krasner and Pollock: Past Continuous», αφιερωμένη και στους δύο καλλιτέχνες σε όλο το εύρος της πορείας τους. Η επιμέλεια τονίζει την ισότιμη συμβολή της Lee Krasner στον Αφηρημένο Εξπρεσιονισμό, αναθεωρώντας το κυρίαρχο αφήγημα γύρω από τον Pollock.
THE LIFO TEAM
Η Isabelle Adjani κάλεσε τους άνδρες να σηκωθούν όρθιοι στα Césars για τη βία κατά των γυναικών

Πολιτισμός / Η Ιζαμπέλ Ατζανί κάλεσε τους άνδρες να σηκωθούν όρθιοι στα Σεζάρ για τη βία κατά των γυναικών

Στα βραβεία Σεζάρ 2026, η Isabelle Adjani κάλεσε τους άνδρες στην αίθουσα να σηκωθούν όρθιοι σε ένδειξη αλληλεγγύης προς όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία, ενώ η Golshifteh Farahani μίλησε για την αιματηρή καταστολή στο Ιράν.
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
Η Chloë Sevigny γυρίζει ντοκιμαντέρ για τους Deadheads και για την Αμερική που επιμένει

Πολιτισμός / Η Chloë Sevigny γυρίζει ντοκιμαντέρ για τους Deadheads χωρίς τους Grateful Dead

Χωρίς τους Grateful Dead στο κάδρο, το «Summer Tour» εστιάζει αποκλειστικά στους Deadheads. Το ντοκιμαντέρ, με τη στήριξη της Chloë Sevigny, κυκλοφορεί σε μια συγκυρία συμβολική για τη σκηνή, μετά τον θάνατο του Bob Weir.
THE LIFO TEAM
Η Robyn επιστρέφει με το Sexistential: επιθυμία, μοναξιά και η “mother” φάση της ποπ

Πολιτισμός / Η Robyn επιστρέφει με το Sexistential: επιθυμία, μοναξιά και μητρότητα στην ποπ

Η Robyn ανακοίνωσε ότι το νέο της άλμπουμ Sexistential κυκλοφορεί στις 27 Μαρτίου, επτά χρόνια μετά το Honey, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται για ένα “self-help” project αλλά για μια καταγραφή αντιφάσεων , ανάμεσα στην επιθυμία, την υπαρξιακή αγωνία και τη μητρότητα.
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΝΗ ΤΖΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ

Πολιτισμός / Τζένη Τζένη: Οι πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη παραγωγή σε σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου

Με νοσταλγία για την χαμένη αυτή αφέλεια των καλοκαιρινών βραδιών, και με ένα θίασο “σκιών”, φαντασμάτων των ηρώων της κλασικής ταινίας, ο Νίκος Καραθάνος στήνει ένα καλοκαιρινό, ηλιόλουστο ρέκβιεμ, έναν θρήνο για το τέλος αυτής της εποχής
THE LIFO TEAM
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

Πολιτισμός / Ο Park Chan-wook γίνεται ο πρώτος Νοτιοκορεάτης πρόεδρος του Φεστιβάλ των Καννών

«Η απλή πράξη του να συγκεντρωνόμαστε σε μια αίθουσα για να παρακολουθήσουμε μαζί μια ταινία, με τις ανάσες και τους παλμούς μας να συγχρονίζονται, αποτελεί από μόνη της μια συγκινητική και οικουμενική έκφραση αλληλεγγύης», δηλώνει
THE LIFO TEAM