Σπουδή πάνω στην Πέμπτη... (εξαιτίας της Τσικνοπέμπτης): Πριν από λίγα χρόνια, στα «βαριά» φοιτητικά, φίλοι, συνοδοιπόροι, συνάδελφοι και γνωστοί θεωρούσαμε πως καλή μέρα για να βγαίνεις είναι η Πέμπτη. Με τον καιρό διαπίστωσα πως αυτή η εντύπωση δεν είχε δημιουργηθεί μόνο σε μας, αλλά και πως πολλοί ακόμα συνομήλικοι είχαν την ίδια άποψη. Δεν ήμασταν, άρα, κάτι ψώνια που θεωρούσαν πως καθορίζουν το nightlife αλλά ένα κομμάτι του συρμού. Θυμάμαι, επίσης, πως αντιμετωπίζαμε με βδελυγμία τους υπόλοιπους που ταπεινά, λαϊκά και μαζικά διασκέδαζαν το Σαββατοκύριακο. Σήμερα, και μη φανταστείτε πως έχουν περάσει και δεκαετίες από τότε, δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα αυτούς που βγαίνουν την Πέμπτη και συνειδητά δέχομαι τους weekenders σαν τους μόνους που ξέρουν να διασκεδάζουν αφού έχουν πια αντιληφθεί πως τα άσκοπα ξενύχτια «έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια», που θα έλεγε και ο αοιδός.

Από την άλλη ποτέ δεν θα να σταματήσω να υποστηρίζω με τη «δυναμική» πένα μου αυτούς που με τη σειρά τους υποστηρίζουν την Πέμπτη και θα βρεθούν σήμερα, αφού τσικνίσουν, στο Tiki για να μπερδέψουν τα ψητά λίπη με τη σουηδική indie σκηνή. Ή θα κατηφορίσουν για Bios ώστε να βρεθούν στο Dub la Trouble με τον Blend Aka Mishkin και την Anna Mystic. Αυτοί που ξέρουν θα είναι από νωρίς στο Bartesera. Ψητά, παραδοσιακά και κάπνα θα μας συντροφέψουν αποδεικνύοντας πως ο DJ Λαμπραντόρ, άμα είναι στα κέφια του, μέχρι και το πιπέρι τρίβει.

Για τους ταπεινούς weekenders τώρα: 3 χρόνια κλείνει το Urban Disco και το γιορτάζει την Παρασκευή, έχοντας προσκεκλημένο τον Mark E (Bios). Την ίδια μέρα στο Second Skin έχουμε την τέταρτη βερσιόν του electrorock και στο Skullbar ένα ακόμα Feel to Throw up. Το Σάββατο το Φεστιβάλ Psarokokalo ολοκληρώνει τη σεμνή διοργάνωσή του μ' ένα πάρτι στο Bios. Cast a Blast dj σετ και η νέα φυλή της πόλης που ονομάζεται «μικρομηκάδες» στις επάλξεις. Οι Black Athena κατεβάζουν τους Black Thessaloniki για ένα Showcase στο Gaz a l' eau. Στο Higgs έχει καραόκε πάρτι και στο dbar στο Γκάζι ο Τρύφων Βαλλάτος, ο Φωκίων Μένεγος και ο Γιώργος Μιχαλόπουλος (ο ξάδερφος του γνωστού ηθοποιού) παρουσιάζουν ένα ακόμα rock session που διοργανώνουν τα εκστασιασμένα κορίτσια της πόλης (xstatic chicks).

Etc... R&Β party κάθε Κυριακή στο Candy Bar στην Ιερά Οδό. Τις Πέμπτες το σκηνικό μετατρέπεται σε θρίλερ. Αντιλάτιν κίνημα το Σάββατο στο Συν Αθήνα. Το Six D.o.g.s την Παρασκευή έχει Killer 45 (djιλίκια με 45ρια) και το Σάββατο το Catch the soap παρουσιάζει τους Stille Opprot και Transit goldlog. Αυτά για την ώρα. Την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσω τους προβληματισμούς μου πάνω στην είσοδο που έχουν τα νυχτερινά κατατόπια και θα σας αποδείξω πως την Καθαρά Δευτέρα ό,τι αξίζει παίρνει αέρα.