Προβλήματα με τις φορολογικές αρχές της Ισπανίας για τη Σακίρα

Προβλήματα με τις φορολογικές αρχές της Ισπανίας για τη Σακίρα Facebook Twitter
0

Προβλήματα με τις ισπανικές φορολογικές αρχές αντιμετωπίζει η Κολομβιανή τραγουδίστρια Σακίρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «La Vanguardia».

Η Φορολογική Υπηρεσία απέστειλε στο γραφείο του εισαγγελέα καταγγελία για φορολογικές παραβάσεις σε βάθος τετραετίας, όπως επιβεβαιώνεται από πηγές κοντά στην κατηγορούσα αρχή.

Το περιβάλλον της Σακίρα απαντά ότι η τραγουδίστρια ήταν πάντα συνεπής με τις φορολογικές της υποχρεώσεις και ότι πρόκειται για μία διαφωνία «τεχνικής φύσης».

Ο πυρήνας της διαμάχης είναι ο τόπος κατοικίας της τραγουδίστριας, βάσει του οποίου καθορίζεται ο φορολογικός συντελεστής.

Από το 2011 - όταν δημοσιοποιήθηκε η σχέση της με τον ποδοσφαιριστή της Μπάρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ - και μέχρι το 2014, η τραγουδίστρια από την Κολομβία ζούσε εκτός Ισπανίας.

Από το 2015 όμως, θεωρείται «κανονικά» φορολογούμενη κάτοικος Ισπανίας.

Τα έτη που αποτελούν αντικείμενο ελέγχου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Σακίρα δεν είχε δικό της σπίτι στη Βαρκελώνη.

Ο νόμος ορίζει ότι στην περίπτωση φορολογούμενου κατοίκου Ισπανίας, ο ενδιαφερόμενος φορολογείται στη χώρα για τα εισοδήματά του σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ, στην αντίθετη περίπτωση, φορολογείται αποκλειστικά για το εισόδημα που απέκτησε σε ισπανικό έδαφος.

Στην τελευταία περίπτωση ο φορολογικός συντελεστής είναι 24%.

Οι εκπρόσωποι της τραγουδίστριας υποστηρίζουν ότι το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός της προέρχεται από τις περιοδείες και τις εμφανίσεις της σε όλο τον κόσμο και όχι από τη δραστηριότητά της στην Ισπανία.

Πηγές του Forbes, αναφέρουν ότι στις αρχές της δεκαετίας τα ετήσια εισοδήματά της ανέρχονταν σε 25 εκατομμύρια, κυρίως από τις παγκόσμιες περιοδείες της.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Νταϊάνα Ρος κάνει ντεμπούτο σε νέο Billboard Chart για πρώτη φορά στην καριέρα της

Πολιτισμός / Η Νταϊάνα Ρος κάνει ντεμπούτο σε Billboard Chart για πρώτη φορά στην καριέρα της χάρη στο «Stranger Things»

Παρά τις δεκαετίες επιτυχίας στα charts σε πολλαπλές μορφές, η Ρος δεν είχε εμφανιστεί ποτέ προηγουμένως σε αυτήν τη λίστα, κυρίως επειδή μεγάλο μέρος του μουσικού καταλόγου της προηγείται της εποχής των ψηφιακών πωλήσεων
THE LIFO TEAM
Αλέξης Ακριθάκης, Χωρίς τίτλο, 1970, 45 Χ 71 εκ., λάδι σε καμβά © The Estate of Alexis Akrithakis

Πολιτισμός / Μεγάλη αναδρομική έκθεση του Αλέξη Ακριθάκη στο Μουσείο Μπενάκη

Μετά από 30 χρόνια θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό σημαντικά έργα από ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές, αναδεικνύοντας το εύρος μιας από τις πιο αναγνωρίσιμες και ιδιοσυγκρασιακές μορφές της νεοελληνικής τέχνης.
THE LIFO TEAM
Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Η επιστροφή του Αμερικανού σκηνοθέτη στον πλανήτη της Πανδώρας και το ερμηνευτικό μπρα ντε φερ των δυο πρωταγωνιστριών σε ένα απολαυστικό throwback στα ‘90s ξεχωρίζουν από τις ταινίες της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ