Προβλήματα με τις φορολογικές αρχές της Ισπανίας για τη Σακίρα

Προβλήματα με τις φορολογικές αρχές της Ισπανίας για τη Σακίρα Facebook Twitter
0

Προβλήματα με τις ισπανικές φορολογικές αρχές αντιμετωπίζει η Κολομβιανή τραγουδίστρια Σακίρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «La Vanguardia».

Η Φορολογική Υπηρεσία απέστειλε στο γραφείο του εισαγγελέα καταγγελία για φορολογικές παραβάσεις σε βάθος τετραετίας, όπως επιβεβαιώνεται από πηγές κοντά στην κατηγορούσα αρχή.

Το περιβάλλον της Σακίρα απαντά ότι η τραγουδίστρια ήταν πάντα συνεπής με τις φορολογικές της υποχρεώσεις και ότι πρόκειται για μία διαφωνία «τεχνικής φύσης».

Ο πυρήνας της διαμάχης είναι ο τόπος κατοικίας της τραγουδίστριας, βάσει του οποίου καθορίζεται ο φορολογικός συντελεστής.

Από το 2011 - όταν δημοσιοποιήθηκε η σχέση της με τον ποδοσφαιριστή της Μπάρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ - και μέχρι το 2014, η τραγουδίστρια από την Κολομβία ζούσε εκτός Ισπανίας.

Από το 2015 όμως, θεωρείται «κανονικά» φορολογούμενη κάτοικος Ισπανίας.

Τα έτη που αποτελούν αντικείμενο ελέγχου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Σακίρα δεν είχε δικό της σπίτι στη Βαρκελώνη.

Ο νόμος ορίζει ότι στην περίπτωση φορολογούμενου κατοίκου Ισπανίας, ο ενδιαφερόμενος φορολογείται στη χώρα για τα εισοδήματά του σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ, στην αντίθετη περίπτωση, φορολογείται αποκλειστικά για το εισόδημα που απέκτησε σε ισπανικό έδαφος.

Στην τελευταία περίπτωση ο φορολογικός συντελεστής είναι 24%.

Οι εκπρόσωποι της τραγουδίστριας υποστηρίζουν ότι το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός της προέρχεται από τις περιοδείες και τις εμφανίσεις της σε όλο τον κόσμο και όχι από τη δραστηριότητά της στην Ισπανία.

Πηγές του Forbes, αναφέρουν ότι στις αρχές της δεκαετίας τα ετήσια εισοδήματά της ανέρχονταν σε 25 εκατομμύρια, κυρίως από τις παγκόσμιες περιοδείες της.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ταινία «Αρκάντια» του Γιώργου Ζώη επίσημη υποψηφιότητα της Ελλάδας για τα Όσκαρ

Πολιτισμός / Η ταινία «Αρκάντια» του Γιώργου Ζώη επίσημη υποψηφιότητα της Ελλάδας για τα Όσκαρ

Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό, η ταινία εκπροσωπεί τον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο και έχει ήδη αποσπάσει διεθνή αναγνώριση μέσω της συμμετοχής της σε σημαντικά φεστιβάλ
LIFO NEWSROOM
Στο πλευρό του Πάρι Ρούπου οι Έλληνες κωμικοί - Οι αναρτήσεις τους

Πολιτισμός / Στο πλευρό του Πάρι Ρούπου οι Έλληνες κωμικοί - Η νέα ανάρτηση της Pizza Fan μετά τις αντιδράσεις

Άλλοι με χιούμορ, άλλοι απορημένοι και άλλοι αναδημοσιεύοντας την ανακοίνωση του κωμικού, οι stand-up comedians έστειλαν το μήνυμά τους, απέναντι στην απόφαση για την απόλυση του Πάρι Ρούπου
LIFO NEWSROOM
Ταυτοποιήθηκε η Λαοδίκη, η γυναίκα που τιμήθηκε με άγαλμα στην Χερσόνησο της Κριμαίας

Πολιτισμός / Ταυτοποιήθηκε η Λαοδίκη, η γυναίκα που τιμήθηκε με άγαλμα στην Χερσόνησο της Κριμαίας

Η μαρμάρινη κεφαλή ανακαλύφθηκε το 2003 σε ένα μεγάλο οικιστικό συγκρότημα κοντά στο θέατρο και την αγορά της αρχαίας Χερσόνησου, κατά τις ανασκαφές σε κατοικία ύψους 718 τετραγωνικών μέτρων
LIFO NEWSROOM