Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Όλη μου τη ζωή «αγκάλιαζα» τον Χάρι, δεν μπορώ να το κάνω πια

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Όλη μου τη ζωή «αγκάλιαζα» τον Χάρι, δεν μπορώ να το κάνω πια Facebook Twitter
GETTY IMAGES
5

Ο Δούκας του Κέμπριτζ, πρίγκιπας Ουίλιαμ, εξέφρασε την θλίψη που του προκάλεσε η ρήξη στη σχέση του με τον αδελφό του, πρίγκιπα Χάρι

Ενώ η Μέγκαν Μαρκλ είναι ήδη στον Καναδά, ο πρίγκιπας Oυίλιαμ λέει πως θλίβεται που η βασιλική οικογένεια δεν είναι πια μια ενωμένη όπως παλιά. Σύμφωνα με προσωπικό φίλο του Δούκα που επικαλούνται οι κυριακάτικοι Times του Λονδίνου, ο Ουίλιαμ είπε επί λέξει: «Όλη μας τη ζωή αγκάλιαζα τον αδερφό μου αλλά δεν μπορώ να το κάνω πια. Είμαστε ξεχωριστές οντότητες. Θλίβομαι για αυτό».

«Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, το μόνο που μπορώ να κάνω προσωπικά, είναι να προσπαθήσω να τους υποστηρίξω, με την ελπίδα ότι όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή θα είμαστε πάλι όλοι στο "ίδιο μήκος κύματος". Θέλω να παίζουμε στην ίδια ομάδα». 

Τα σχόλια αποκαλύπτουν και το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται για την ώρα οι προσπάθειες για μία λειτουργική λύση, για την οποία η βασίλισσα έχει δώσει άτυπη διορία 72 ωρών. Η Ελισάβετ η Β' έχει καλέσει για αυτόν τον λόγο τόσο τα δύο αδέλφια όσο και τον πατέρα τους, Πρίγκιπα Κάρολο στο Sandringham, ενώ στις συζητήσεις αναμένεται να συμμετάσχει και η Μέγκαν Μαρκλ τηλεφωνικώς. 

Αυτή θα είναι και η πρώτη οικογενειακή συνάντηση μετά τη δημόσια ανακοίνωση του Χάρι και της Μέγκαν στο Instagram, πως θέλουν να αποσυρθούν από την βασιλική οικογένεια και να παραιτηθούν από τα πριγκιπικά τους καθήκοντα, ζώντας εν μέρει στην βόρεια Αμερική όπου θα θέλουν να μεγαλώσουν τον γιο τους Άρτσι και να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι. Άλλωστε το ζευγάρι έχει περιουσία δεκάδων εκατομμυρίων λιρών που θα μπορούσε να τους συντηρήσει, ακόμα και αν αύριο κόβονταν τα εκατομμύρια που λαμβάνουν κάθε χρόνο από τις επιχορηγήσεις της βασίλισσας και του Καρόλου. 

Άνθρωποι του παλατιού και κυβερνητικοί αξιωματούχοι κάνουν ήδη ασκήσεις επί χάρτου για τις πιθανές λύσεις που περιλαμβάνουν:

-το επίσημο έργο για το Στέμμα που θα μπορούσαν να αναλάβουν ακόμα και στην άλλη άκρη του ατλαντικού ο Χάρι και η Μέγκαν, ώστε να μην διαρραγούν πλήρως οι «γαλαζοαίματοι» δεσμοί

-πιθανές αλλαγές στους τίτλους ευγενείας του ζευγαριού

-το ποσό που θα λαμβάνουν από το Παλάτι, σε περίπτωση που συναινέσουν στην ανάληψη κάποιων καθηκόντων

-ποιες εμπορικές και επαγγελματικές συμφωνίες θα επιτρέπεται να επιδιώξει το ζευγάρι χωρίς να πληγεί η εικόνα της βασιλικής οικογένειας.

Ο πρίγκιπας Χάρι αναμένεται να κάνει την πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά την παραίτηση, την ερχόμενη Πέμπτη, στο Μπάκιγχαμ, για το Rugby League World Cup 2021. Πηγές του Παλατιού απορρίπτουν αναφορές που θέλουν τον Δούκα να έχει αδειάσει από την ατζέντα του όλες τις επόμενες επίσημες εμφανίσεις. 

Ενδεικτικό πάντως του πόσο περίπλοκη παραμένει η κατάσταση πίσω από τις κλειστές πόρτες, είναι και το σχόλιο που έκανε η νέα γραμματέας του ζευγαριού, Φιόνα ΜάκΙλγουαμ, που μιλώντας σε συναδέλφους της την περασμένη εβδομάδα είπε: «Μου πρότειναν το γραφείο για τις σχέσεις με το Ιράν. Αυτό ίσως να ήταν πιο εύκολο πόστο».  

Με πληροφορίες από The Times

Πολιτισμός
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντυπωσιακή ανακάλυψη στην Πομπηία: Γιατρός αναγνωρίστηκε από τα εργαλεία του

Πολιτισμός / Εντυπωσιακή ανακάλυψη στην Πομπηία: Γιατρός αναγνωρίστηκε από τα εργαλεία του

Νέα εξέταση σε εκμαγείο θύματος της έκρηξης του Βεζούβιου αποκάλυψε ευρήματα που βοήθησαν τους αρχαιολόγους να ταυτοποιήσουν το επάγγελμά του, σχεδόν 2.000 χρόνια μετά τον θάνατό του
THE LIFO TEAM
Πότε οι γυναίκες έπαψαν να θεωρούνται το πιο σεξουαλικό φύλο;

Πολιτισμός / Οι αρχαίοι πίστευαν ότι οι γυναίκες ήταν πιο ακόρεστες σεξουαλικά από τους άνδρες

Η ιστορικός Jean Menzies γράφει για τη γυναικεία επιθυμία στην αρχαιότητα: από την «περιπλανώμενη μήτρα» και τη Σαπφώ μέχρι την Πομπηία, τα αρχαία sex toys και τη σημερινή σεξουαλική ύφεση.
THE LIFO TEAM
Πέθανε η Βάλι Εξπορτ, η καλλιτέχνιδα που έκανε το σώμα της σινεμά, όπλο και φεμινιστικό μανιφέστο

Πολιτισμός / Πέθανε η Βάλι Εξπορτ, η καλλιτέχνιδα που έκανε το σώμα της σινεμά, όπλο και φεμινιστικό μανιφέστο

Η Βάλι Εξπορτ πέθανε στη Βιέννη σε ηλικία 85 ετών. Με έργα όπως το Tapp und Tastkino και το Genital Panic, άλλαξε ριζικά τη φεμινιστική performance και το βλέμμα πάνω στο γυναικείο σώμα.
THE LIFO TEAM
Για ποιον ρόλο πήρε 27 κιλά ο Ράιαν Γκόσλινγκ και τελικά δεν τον έπαιξε ποτέ;

Πολιτισμός / Για ποιον ρόλο πήρε 27 κιλά ο Ράιαν Γκόσλινγκ και τελικά δεν τον έπαιξε ποτέ;

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ είχε αλλάξει εντυπωσιακά το σώμα του για έναν ρόλο που τελικά δεν έπαιξε ποτέ. Χρόνια αργότερα, ο Πίτερ Τζάκσον εξήγησε στις Κάννες τι είχε συμβεί πίσω από την αντικατάστασή του.
THE LIFO TEAM
Ο Ίαν ΜακΚέλεν επιστρέφει ως Βασιλιάς Ληρ μετά την πτώση του από τη σκηνή

Πολιτισμός / Ο Ίαν ΜακΚέλεν επιστρέφει ως Βασιλιάς Ληρ μετά την πτώση του από τη σκηνή

Ο Ίαν ΜακΚέλεν θα ενσαρκώσει ξανά τον Βασιλιά Ληρ, στον πρώτο μεγάλο θεατρικό του ρόλο μετά το ατύχημα του 2024, όταν έπεσε από τη σκηνή κατά τη διάρκεια παράστασης στο Γουέστ Εντ.
THE LIFO TEAM
Ο Πίτερ Τζάκσον αποκάλυψε στις Κάννες πώς ο Στίβεν Κόλμπερτ βρέθηκε να γράφει νέα ταινία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Πολιτισμός / Ο Πίτερ Τζάκσον αποκάλυψε στις Κάννες πώς ο Στίβεν Κόλμπερτ βρέθηκε να γράφει τη νέα ταινία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο Στίβεν Κόλμπερτ είχε προτείνει στον Πίτερ Τζάκσον μια ιδέα για νέα ταινία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών πριν ανακοινωθεί το τέλος του Late Show.
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια