Plásmata 3: Ένα σύγχρονο ταξίδι στην τέχνη, την τεχνολογία και τον πολιτισμό

Plásmata 3: Ένα σύγχρονο ταξίδι στην τέχνη, την τεχνολογία και τον πολιτισμό Facebook Twitter
0

​​​​​Στην έκθεση «Plásmata 3: We’ve met before, haven’t we?» της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, συμμετέχει η ΔΕΗ ως μεγάλος χορηγός, ενισχύοντας σταθερά δράσεις που προάγουν τη σύγχρονη καλλιτεχνική έκφραση και τροφοδοτούν τον πολιτιστικό διάλογο. Η έκθεση αποτελεί παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και από τις 27 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου,  μετατρέπει το αστικό τοπίο του Πεδίου του Άρεως σε ένα μοναδικό καλλιτεχνικό ταξίδι στην καρδιά της Αθήνας.

Η συμμετοχή της ΔΕΗ στα Plásmata 3 επιβεβαιώνει τη διαχρονική στήριξη της εταιρείας στον πολιτισμό ως καταλύτη κοινωνικής συνοχής και δημιουργικής ανανέωσης. Η σύμπραξη με τη Στέγη, έναν οργανισμό με ισχυρή καλλιτεχνική ταυτότητα και ενισχύει μια κοινή επιδίωξη: να παραμένει η τέχνη προσβάσιμη, ζωντανή και άρρηκτα συνδεδεμένη με την κοινωνία.

Plásmata 3: Ένα σύγχρονο ταξίδι στην τέχνη, την τεχνολογία και τον πολιτισμό Facebook Twitter

Η φετινή διοργάνωση των Plásmata εστιάζει στο δικαίωμα στην αδράνεια και την ονειρική περιπλάνηση, φωτίζοντας την ανακουφιστική δύναμη της συνύπαρξης. Μέσα από εμβληματικά έργα και πρωτότυπες αναθέσεις, η έκθεση επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του θεατή με την τέχνη, τη φύση και την πόλη. Καλλιτέχνες όπως ο Robert Wilson, ο William Kentridge, η Joana Hadjithomas & ο Khalil Joreige, η Τζάνις Ράφα, ο Ανδρέας Αγγελιδάκης, οι The Callas και πολλοί ακόμη, μετατρέπουν το Πεδίον του Άρεως σε ένα ανοιχτό μουσείο εν κινήσει, που δεν ζητά να το ερμηνεύσεις, αλλά να το βιώσεις.

Η ΔΕΗ, μέσα από τη συμμετοχή της σε δράσεις όπως η έκθεση Plásmata 3 της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, ενισχύει τη δέσμευσή της στην καινοτομία και τις αξίες του πολιτισμού.

Σε έναν κόσμο όπου το πραγματικό μπλέκεται με το τεχνητό και το φανταστικό, τα Plásmata 3 δημιουργούν έναν χώρο εξερεύνησης, πειραματισμού και βαθιάς σύνδεσης με το περιβάλλον. Περισσότεροι από 25 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζουν έργα που προσεγγίζουν την έννοια της ταυτότητας, της κοινότητας, της μνήμης και της ψηφιακής τεχνολογίας, καλώντας το κοινό να κινηθεί, να νιώσει, να αλληλεπιδράσει και να αναστοχαστεί.

Plásmata 3: Ένα σύγχρονο ταξίδι στην τέχνη, την τεχνολογία και τον πολιτισμό Facebook Twitter

Η ΔΕΗ μεταμορφώνεται πλέον σε μία σύγχρονη Powertech εταιρεία και επαναπροσδιορίζει τον ρόλο της στο ενεργειακό τοπίο, δημιουργώντας έναν βιώσιμο κόσμο που εμπνέει, ενώνει και αναδεικνύει την πολιτιστική ταυτότητα της Ελλάδας. Ως αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της χώρας, η ΔΕΗ υποστηρίζει όλους και όσα μας οδηγούν σε ένα μέλλον γεμάτο πολιτισμό, καθώς αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα προόδου και ευημερίας.

Με όραμα ένα καλύτερο μέλλον, η ΔΕΗ συνδέει την πράσινη ενέργεια με τον πολιτισμό, ενώ παράλληλα επενδύει σε συνεργασίες με θεσμούς και δημιουργούς που τολμούν να ανοίξουν νέους ορίζοντες.

Plásmata 3: Ένα σύγχρονο ταξίδι στην τέχνη, την τεχνολογία και τον πολιτισμό Facebook Twitter

Η ΔΕΗ, μέσα από τη συμμετοχή της σε δράσεις όπως η έκθεση Plásmata 3 της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, ενισχύει τη δέσμευσή της στην καινοτομία και τις αξίες του πολιτισμού. Προωθώντας τον κοινωνικό της ρόλο και την προοπτική μιας βιώσιμης ανάπτυξης για όλους, δίνει την η ευκαιρία σε νέους και καθιερωμένους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν το έργο τους σε ένα δυναμικό πολιτιστικό περιβάλλον, ελεύθερο από αποκλεισμούς και περιορισμούς.

Αναγνωρίζοντας την καλλιτεχνική δημιουργία ως κινητήριο δύναμη προόδου, η ΔΕΗ στέκεται αρωγός σε πρωτοβουλίες που συνδέουν την τεχνολογία με την τέχνη, το παρελθόν με το μέλλον και τον άνθρωπο με τον δημόσιο χώρο.

Plásmata 3: Ένα σύγχρονο ταξίδι στην τέχνη, την τεχνολογία και τον πολιτισμό Facebook Twitter

Πληροφορίες:

Plásmata 3: We’ve met before, haven’t we?
27 Μαΐου – 15 Ιουνίου 2025
Καθημερινά, 18:00–23:00 | Πεδίον του Άρεως
Με ελεύθερη είσοδο

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον προβάλεται ξανά μετά από 50 χρόνια

Πολιτισμός / «Με παρακολουθούν»: Η ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον που βρέθηκε 50 χρόνια μετά

Μια συνέντευξη του Τζον Λένον που χάθηκε για 50 χρόνια, όπου μιλά για την παρακολούθηση από την κυβέρνηση Νίξον και αποκαλύπτει σκέψεις για τη μουσική και τη ζωή του, προβάλλεται στο Boom Radio για τα 85α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM
To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Πολιτισμός / To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Ο οίκος Christie's το κατατάσσει στις πιο πολυτελείς αυτοκρατορικές δημιουργίες των Φαμπερζέ. Το σχεδίασε μια γυναίκα και δικαίως η προσθήκη του σε οποιαδήποτε συλλογή θεωρείται ανεκτίμητη.
LIFO NEWSROOM
Μια καλόψυχη Α.Ι. κι ένας αλαφροΐσκιωτος σκύλος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Μια ταινία τρόμου με πρωταγωνιστή ένα σκύλο, Τζάρεντ Λέτο αλλά και Έμα Τόμσον από αύριο στα σινεμά

Η τρίτη και χειρότερη κατάθεση στο σύμπαν του «Tron», η πολυσυζητημένη ταινία τρόμου «Good Boy», το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ και η Έμα Τόμσον ως ένοπλη προστάτιδα στο κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Πολιτισμός / Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Η Ντόλι Πάρτον αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και αναβάλει τη μεγάλη της περιοδεία στο Λας Βέγκας. Η αδελφή της ζητά προσευχές από τους θαυμαστές, ενώ η τραγουδίστρια παραμένει αισιόδοξη πως «ο Θεός απλώς της ζητά να επιβραδύνει»
LIFO NEWSROOM
Τέιλορ Σουίφτ: Eκτός υποψηφιοτήτων στα Grammy για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια

Πολιτισμός / Τέιλορ Σουίφτ: Η απάντησή της στα σχόλια για το νέο της άλμπουμ

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να νιώθει ακριβώς όπως θέλει, ο στόχος μας ως καλλιτέχνες είναι να λειτουργούμε σαν καθρέφτης», αναφέρει για τα σχόλια που απέσπασε το νέο της άλμπουμ, «The Life of a Showgirl»
LIFO NEWSROOM
Yohji Yamamoto: «Η μόδα έχει γίνει αστείο, όλα περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα»

Πολιτισμός / Yohji Yamamoto: «Η μόδα έχει γίνει αστείο, όλα περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα»

Ο αντισυμβατικός Ιάπωνας που εξυμνεί την avant-garde αισθητική μέσα από υπερμεγέθεις, ασύμμετρες σιλουέτες και τη διαχρονική του αφοσίωση στο μαύρο, συνεχίζει στα 82 του χρόνια να παλεύει «θυμωμένος αλλά ακούραστος» για την ουσία και την αλήθεια της μόδας
LIFO NEWSROOM
Βασίλης Μπισμπίκης: Επιστρέφει η παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» μετά από 5 χρόνια

Πολιτισμός / Βασίλης Μπισμπίκης: Επιστρέφει η παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» μετά από 5 χρόνια

Ο Βασίλης Μπισμπίκης αναβιώνει το αριστούργημα του Τζον Στάινμπεκ στο νέο Cartel στο Αιγάλεω, υπογράφοντας μια ωμή, ρεαλιστική και συναισθηματικά φορτισμένη σκηνοθεσία που φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον αγώνα των απλών ανθρώπων για αξιοπρέπεια και ελπίδα
LIFO NEWSROOM
«La Magie Noire»: Ο χαμένος θησαυρός του Ρενέ Μαγκρίτ βγαίνει στο φως μετά από 90 χρόνια

Πολιτισμός / «La Magie Noire»: Ο χαμένος θησαυρός του Ρενέ Μαγκρίτ βγαίνει στο φως μετά από 90 χρόνια

Ο πίνακας «La Magie Noire» του Ρενέ Μαγκρίτ, που παρέμεινε σε ιδιωτική συλλογή για 90 χρόνια, βγαίνει σε δημοπρασία στη Sotheby’s - Η συγκλονιστική ιστορία πίσω από το έργο και τη γυναίκα που έσωσε 163 παιδιά από τους ναζί
LIFO NEWSROOM