Petros Klampanis Τrio σε streaming από το Half Note Jazz Club

Πέτρος Κλαμπάνης Τrio streaming στο Half Note Jazz Club  Facebook Twitter
0

Mε μια σειρά streaming live εμφανίσεων από κορυφαία σχήματα της σκηνής μας, το Half Note Jazz Club επέστρεψε κοντά μας αλλιώς. Κάθε εβδομάδα και για μία εβδομάδα, ένα εξαιρετικό live ξεχωριστών Ελλήνων καλλιτεχνών μεταφέρεται στο σαλόνι του σπιτιού μας, μέσα από το VIVA.GR.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τις 20 Φεβρουαρίου και μέχρι το τέλος Απριλίου έχουν προγραμματιστεί οι εμφανίσεις των: Dimitris Kalantzis Quartet, Γιώργος Κοντραφούρης Trio, Πέτρος Κλαμπάνης Trio, Human Touch, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος Quartet, Σωκράτης Σινόπουλος Quartet, Spiral Trio,  Δημήτρης Τσάκας Quartet, Αγγελική Τουμπανάκη/ Crossover Quintet.


Σάββατο 6 - Παρασκευή 12 Μαρτίου
PETROS KLAMPANIS TRIO (aka PKtrio)

 

Το πιάνο τρίο είναι, αν όχι το πιο διαδεδομένο, ένα από τα πιο διαδεδομένα σχήματα της jazz. Από το trio του Ahmad Jamal, του Oscar Peterson του McCoy Tyner, στα trio του Bill Evans ή του Keith Jarrett ή ακόμα πιο πρόσφατα του Brad Mehldau, ο ήχος αυτού του σχήματος είναι συνυφασμένος με την ιστορία της jazz. Υπάρχει άραγε χώρος για εξέλιξη;

Ο μπασίστας, συνθέτης και παραγωγός Πέτρος Κλαμπάνης είναι περισσότερο γνωστός για τους πειραματισμούς του με μεγαλύτερα σχήματα. Όμως το 2019 κυκλοφόρησε το πρώτο του trio album με τίτλο ‘Irrationalities’ από το γερμανικό label Enja το οποίο έλαβε διθυραμβικές κριτικές παγκοσμίως.

Σήμερα, παραμένοντας στην Αθήνα μακριά από το σχήμα του με τους Kristjan Randalu και Bodek Janke, προσκαλεί δυο νέους πολλά υποσχόμενους Έλληνες  μουσικούς για να μας παρουσιάσουν κομμάτια δικά του, καθώς και covers. Το νέο αυτό τρίο του Κλαμπάνη, με τον drummer Jason Wastor και τον πιανίστα Ραφαήλ Μελετέα, θα μας προτείνει τη δική του εκδοχή για το πως μπορεί να ακουστεί το πιάνο trio σήμερα.


 
Τιμή εισιτηρίου: 10€

Αγορά εισιτηρίων:  Viva.gr

Πληροφορίες: 2109213310 & www.halfnote.gr

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Billie Eilish και ο James Cameron φέρνουν την περιοδεία Hit Me Hard and Soft σε 3D στις αίθουσες

Πολιτισμός / Η Μπίλι Άιλις και ο Τζέιμς Κάμερον μεταφέρουν την περιοδεία «Hit Me Hard and Soft» σε 3D στις κινηματογραφικές αίθουσες

Η Μπίλι Άιλις συνεργάζεται με τον Τζέιμς Κάμερον για το Billie Eilish: Hit Me Hard and Soft - The Tour (Live in 3D), μια κινηματογραφική μεταφορά της περιοδείας της που συνδυάζει συναυλιακό υλικό, στιγμές από τα παρασκήνια και την εμπειρία του 3D.
THE LIFO TEAM
ΚΑΒΑΦΗΣ ΓΛΥΠΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ ΑΘΗΝΑ

Πολιτισμός / Το Ίδρυμα Ωνάση παρέδωσε στον Δήμο Αθηναίων γλυπτό με τον Κ.Π. Καβάφη

Η πρόταση του γλύπτη Πραξιτέλη Τζανουλίνου αποτυπώνει τον Καβάφη καθιστό - Πρόκειται για ένα γλυπτό σε φυσικό μέγεθος, από χαλκό με πατίνα υψηλής αντοχής για εξωτερικό χώρο, που επιτρέπει στον επισκέπτη να καθίσει δίπλα στον ποιητή
THE LIFO TEAM
Η queer κωμωδία που παίρνει τον πανικό για τις τρανς τουαλέτες και τον γυρίζει ανάποδα

Πολιτισμός / “She’s the He”: Η queer κωμωδία που παίρνει τον πανικό για τις τρανς τουαλέτες και τον γυρίζει ανάποδα

Το She’s the He μετατρέπει το ηθικό πανικό για τις τρανς τουαλέτες σε κωμωδία για τη φιλία, το coming out και τη χαρά της τρανς ορατότητας, έπειτα από μια δύσκολη διαδρομή προς τις αίθουσες σε μια ολοένα πιο εχθρική πολιτική συγκυρία στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM
Ο Διάβολος Φοράει Prada 2 γύρισε στο Runway και οι πρώτες αντιδράσεις είναι απρόσμενα θετικές

Πολιτισμός / Ο Διάβολος Φοράει Prada 2 επέστρεψε και οι πρώτες αντιδράσεις είναι απρόσμενα θετικές

Λίγο πριν από την έξοδο της ταινίας στις αίθουσες, οι πρώτες αντιδράσεις για το The Devil Wears Prada 2 μιλούν για ένα σίκουελ που επιστρέφει στη Μιράντα, την Άντι, την Έμιλι και τον κόσμο του Runway, αλλά με το βλέμμα στη σημερινή κρίση των μίντια.
THE LIFO TEAM
Δαίμονες, άγγελοι και αποκαλύψεις: Ο William Blake φτάνει για πρώτη φορά στην Ιρλανδία

Πολιτισμός / Δαίμονες, άγγελοι και αποκαλύψεις: Ο William Blake φτάνει για πρώτη φορά στην Ιρλανδία

Η έκθεση "William Blake: The Age of Romantic Fantasy" στη National Gallery of Ireland παρουσιάζει περισσότερα από 100 έργα του Blake και των συγχρόνων του, φέρνοντας στο Δουβλίνο έναν κόσμο ρομαντικής φαντασίας, γοτθικού τρόμου, πολιτικής αναταραχής και πνευματικής έντασης
THE LIFO TEAM
Η Tate ξανακοιτάζει τα 90s: Κέιτ Μος, ΜακΚουίν και η άλλη πλευρά της Cool Britannia

Πολιτισμός / Η Tate ξανακοιτάζει τα 90s: Κέιτ Μος, ΜακΚουίν και η άλλη πλευρά της Cool Britannia

Η μεγάλη έκθεση The 90s: Art and Fashion στην Tate Britain, σε επιμέλεια του πρώην αρχισυντάκτη της βρετανικής Vogue, Έντουαρντ Ένινφουλ, φέρνει στο ίδιο πεδίο την τέχνη, τη μόδα και την κουλτούρα των κλαμπ, επιχειρώντας μια νέα ανάγνωση της δεκαετίας πέρα από το απλουστευτικό αφήγημα της Cool Britannia.
THE LIFO TEAM
Ο Yung Lean στοιχειώνει ένα σχολείο του 2034 στο νέο φιλμ του Ρομέν Γαβρά

Πολιτισμός / Ο Yung Lean στοιχειώνει ένα σχολείο του 2034 στο νέο φιλμ του Ρομέν Γαβρά

Το "STORM I & II", η νέα συνεργασία του Yung Lean με το GENER8ION, είναι ένα επτάλεπτο μουσικό φιλμ του Ρομέν Γαβρά, σε ένα δυστοπικό σχολείο του 2034, όπου η αγορίστικη βία, η χορογραφία και η κινηματογραφική ένταση γίνονται ένα.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ