Πέθανε ο τραγουδιστής Τζίμι Μπάφετ- Γνωστός από το «Margaritaville»

Πέθανε ο τραγουδιστής του «Margaritaville» Τζίμι Μπάφετ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Σε ηλικία 76 ετών πέθανε ο Αμερικανός τραγουδιστής και στιχουργός, Τζίμι Μπάφετ, που έγινε ευρύτερα γνωστός για το τραγούδι του «Margaritaville». 

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από ανάρτηση στην ιστοσελίδα του, η οποία ανέφερε: «Ο Τζίμι πέθανε ήσυχα τη νύχτα της 1ης Σεπτεμβρίου περιβαλλόμενος από την οικογένεια, τους φίλους, τη μουσική και τα σκυλιά του. Έζησε τη ζωή του σαν ένα τραγούδι μέχρι και την τελευταία του πνοή και θα λείψει πάρα πολύ σε πάρα πολλούς», ανέφερε η ανακοίνωση στον ιστότοπο.

Το «Margaritaville» κυκλοφόρησε το 1977 και έφθασε στον αριθμό 8 του Billboard Hot 100 όπου παρέμεινε για 22 εβδομάδες, κάνοντάς το πιο δημοφιλές τραγούδι του.

Η καριέρα του Μπάφετ διήρκησε για περισσότερα από 50 χρόνια. Ηχογράφησε 27 άλμπουμ, από τα οποία τα τέσσερα έγιναν πλατινένια και τα οκτώ χρυσά. Παράλληλα, έγραφε και στίχους, ενώ εκμεταλλεύτηκε το όνομα που δημιούργησε για να ασχοληθεί και με τις επιχειρήσεις. 

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Νταϊάνα Ρος κάνει ντεμπούτο σε νέο Billboard Chart για πρώτη φορά στην καριέρα της

Πολιτισμός / Η Νταϊάνα Ρος κάνει ντεμπούτο σε Billboard Chart για πρώτη φορά στην καριέρα της χάρη στο «Stranger Things»

Παρά τις δεκαετίες επιτυχίας στα charts σε πολλαπλές μορφές, η Ρος δεν είχε εμφανιστεί ποτέ προηγουμένως σε αυτήν τη λίστα, κυρίως επειδή μεγάλο μέρος του μουσικού καταλόγου της προηγείται της εποχής των ψηφιακών πωλήσεων
THE LIFO TEAM
Αλέξης Ακριθάκης, Χωρίς τίτλο, 1970, 45 Χ 71 εκ., λάδι σε καμβά © The Estate of Alexis Akrithakis

Πολιτισμός / Μεγάλη αναδρομική έκθεση του Αλέξη Ακριθάκη στο Μουσείο Μπενάκη

Μετά από 30 χρόνια θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό σημαντικά έργα από ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές, αναδεικνύοντας το εύρος μιας από τις πιο αναγνωρίσιμες και ιδιοσυγκρασιακές μορφές της νεοελληνικής τέχνης.
THE LIFO TEAM
Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Η επιστροφή του Αμερικανού σκηνοθέτη στον πλανήτη της Πανδώρας και το ερμηνευτικό μπρα ντε φερ των δυο πρωταγωνιστριών σε ένα απολαυστικό throwback στα ‘90s ξεχωρίζουν από τις ταινίες της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ