Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας Χάρης Χουρμούζης

Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας Χάρης Χουρμούζης Facebook Twitter
O σχεδιαστής μόδας Χάρης Χουρμούζης
0

Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας Χάρης Χουρμούζης που μαζί με τον Άγγελο Τάση, αποτελούσαν ένα σχεδιαστικό δίδυμο στον κόσμο της μόδας, σε ένα κίνημα νέων Ελλήνων σχεδιαστών που αναδύθηκε στη δεκαετία του ’80.

Οι δυο σχεδιαστές με την επωνυμία "Χάρης και Άγγελος" παρουσίαζαν ρούχα βασισμένα σε ένα νέο πνεύμα που άρχισε να επικρατεί, χρησιμοποιώντας καινοτόμα υλικά και αναδεικνύοντας γραμμές με αφαίρεση. Ο οίκος τους μεσουράνησε στη δεκαετία του ’80 και του ’90 για τις σοφιστικέ γραμμές τους και τα πολυτελή υλικά τους.

Οι εικόνες μόδας που παρουσίαζαν ήταν πρωτοπόρες και θεατρικές δίνοντας έμφαση στη λεπτομέρεια και εναρμονίζονταν με τ σύγχρονο πνεύμα της εποχής τους.

Ο Χάρης Χουρμούζης, υπήρξε από τους ανθρώπους που επιχείρησαν να ανανεώσουν και να εξάγουν την ελληνική μόδα σε μια εποχή που οι μεγάλες βιομηχανίες έκαναν την εισβολή τους στο χώρο του έτοιμου αλλά και του πολυτελούς ενδύματος.

Αποσύρθηκε από τον χώρο της μόδας στη δύση της δεκαετίας του 1990.

 
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο Moby προσφέρει δωρέαν την μουσική του και έχει γίνει «ο παράξενος γέρος που θα δεις στα βουνά»

Πολιτισμός / Γιατί ο Moby προσφέρει δωρέαν την μουσική του και έχει γίνει «ο παράξενος γέρος που θα δεις στα βουνά»

Νηφάλιος πλέον και με αρκετά χρόνια να τον χωρίζουν από τις μέρες της απόλυτης δόξας, ο Moby τα τελευταία χρόνια κάνει κάτι που λίγοι καταξιωμένοι καλλιτέχνες τολμούν
LIFO NEWSROOM
Τι θα δούμε φέτος στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας;

Χορός / Τι θα δούμε φέτος στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας;

Maguy Marin, Χρήστος Παπαδόπουλος, Damien Jalet, Omar Rajeh και άλλα εμβληματικά ονόματα του χορού πρωταγωνιστούν στις 20 παραστάσεις του φετινού προγράμματος του 31ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 18-27 Ιουλίου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ρωμαϊκή Εποχή: Η «καλύτερη ένδειξη» μέχρι σήμερα ότι οι μονομάχοι πάλευαν με λιοντάρια σε έναν σκελετό

Πολιτισμός / Ρωμαϊκή Εποχή: Η «καλύτερη ένδειξη» μέχρι σήμερα ότι οι μονομάχοι πάλευαν με λιοντάρια σε έναν σκελετό

«Είναι η πρώτη φορά που έχουμε φυσικές αποδείξεις για μονομάχους που πάλευαν, ή συμμετείχαν σε ένα θέαμα, με μεγάλες γάτες όπως τα λιοντάρια» σύμφωνα με τους ειδικούς
LIFO NEWSROOM