Πέθανε ο πρώην γ.γ. του ΟΗΕ Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι

Πέθανε ο πρώην γ.γ. του ΟΗΕ Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι Facebook Twitter
1

Πέθανε, σήμερα Τρίτη, ο πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι, σε ηλικία 94 ετών.

Ο κ. Γκάλι ξέπνευσε σε νοσοκομείου του Καΐρου, σύμφωνα με αιγυπτιακά δημοσιεύματα, έπειτα από νοσηλεία λίγων ημερών.

Τη σχετική ενημέρωση έκανε ο πρέσβης της Βενεζουέλας, η οποία έχει την προεδρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αυτή την περίοδο.

Ο Γκάλι ήταν Αιγύπτιος διπλωμάτης και πολιτικός και είχε διατελέσει επί 15ετία υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου.

Στη γενική γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών είχε υπηρετήσει από το 1992 έως το 1996. Ανάμεσα στα θέματα που κλήθηκε να χειριστεί κατά τη διάρκεια της θητείας του ήταν ο πόλεμος της Βοσνίας, η ανεξαρτησία της Ερυθραίας, ο εμφύλιος της Ανγκόλας κ.α.

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Το Πράδο δεν χρειάζεται ούτε έναν επισκέπτη παραπάνω, δηλώνει ο

Πολιτισμός / Ισπανία: Το Πράδο δεν χρειάζεται ούτε έναν επισκέπτη παραπάνω, δηλώνει ο διευθυντής του μουσείου

Το εμβληματικό μουσείο της Μαδρίτης υποδέχτηκε 3,5 εκατομμύρια επισκέπτες το 2025, μία τεράστια επιτυχία την οποία ο διευθυντής του την αντιμετωπίζει με επιφύλαξη
THE LIFO TEAM
Σαλαμέ, Ρέιφ Φάινς και Ράντου Ζούντε από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Σαλαμέ, Ρέιφ Φάινς και Ράντου Ζούντε από αύριο στους κινηματογράφους

Ο οσκαρικός διεκδικητής «Marty Supreme», το ωραιότατο και πολιτικά καίριο «28 Years Later: The Bone Temple», το βραβευμένο στη Μπερλινάλε «Kontinental 25» και το What Does that Nature Say to you» του Χονγκ Σανγκ-Σου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ