Πέθανε ο ηθοποιός της Λάμψης και του Blade Runner, Τζο Τούρκελ

Πέθανε ο ηθοποιός της Λάμψης και του Blade Runner, Τζο Τούρκελ Facebook Twitter
Φωτ.: Imdb
0

Ο Τζο Τούρκελ, γνωστός για τους ρόλους στις ταινίες «Η Λάμψη» και «Blade Runner», πέθανε σε ηλικία 94 ετών.

Ο ηθοποιός πέθανε στο νοσοκομείο St. John's στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια τη Δευτέρα, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπός του στο Variety.

Ο Τούρκελ είναι περισσότερο γνωστός για τους δεύτερους ρόλους του σε πολλές ταινίες του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, συμπεριλαμβανομένης της Λάμψης του 1980, όπου υποδύθηκε τον ανατριχιαστικό μπάρμαν Lloyd.

Πρωταγωνίστησε επίσης στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Κιούμπρικ, «The Killing» και στο «Paths Of Glory» του 1957 ως στρατιώτης Pierre Arnaud.

Ο ηθοποιός είχε επίσης εξέχοντα ρόλο στο πρωτότυπο «Blade Runner» του 1982 του Ρίντλεϊ Σκοτ, όπου έπαιξε τον δρ. Έλντον Τάιρελ.

Άλλοι αξιόλογοι ρόλοι του περιλαμβάνουν τρεις από τις ταινίες του σκηνοθέτη επιστημονικής φαντασίας Μπερτ Ι. Γκόρντον, συμπεριλαμβανομένων των Tormented, The Boy and the Pirates και Village of the Giants. Ο τελευταίος του ρόλος ήταν στο The Dark Side Of The Moon το 1990.

Ο Τούρκελ έκανε επίσης αρκετές εμφανίσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως το Bonanza, οι Σκληροί του Μαϊάμι, το Tales From The Darkside, το Asphalt Jungle, το Bat Masterson και το Κότζακ.

Σύμφωνα με το Variety, ο ηθοποιός ολοκλήρωσε τα απομνημονεύματα με τίτλο «The Misery Of Success» πριν από τον θάνατό του, τα οποία η οικογένεια σχεδιάζει να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη χρονιά.

Με πληροφορίες του Variety

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Πολιτισμός / Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Με φόντο, στο κάτω μέρος, το κεφάλι ενός αρχαιοελληνικού αγάλματος η λιτή αφίσα συνοδεύεται από το σύνθημα «Αψήφησε τους Θεούς» τονίζοντας μαζί με τον τίτλο και το όνομα του σκηνοθέτη ότι η ταινία γυρίστηκε «εξ ολοκλήρου με κάμερες IMAX»
LIFO NEWSROOM
Αυτές είναι οι 100 καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα για τους New York Times

Πολιτισμός / Αυτές είναι οι 100 καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα για τους New York Times

Από το "In the Mood for Love" μέχρι το "Get Out" και το "Mad Max: Fury Road", η λίστα που παρουσίασαν οι New York Times συγκεντρώνει τις πιο επιδραστικές ταινίες των τελευταίων 24 ετών, όπως τις ψήφισαν εκατοντάδες δημιουργοί, ηθοποιοί και κριτικοί σε όλο τον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ο Rick Owens επέστρεψε στο Παρίσι για «να προκαλέσει και να σοκάρει», και τα κατάφερε

Πολιτισμός / Ο Rick Owens επέστρεψε στο Παρίσι για «να προκαλέσει και να σοκάρει», και τα κατάφερε

Ο «σκοτεινός μάγος της μόδας» ξεδιπλώνει την 30ή πορεία του με μια αναδρομική έκθεση που περιλαμβάνει από τα φθαρμένα υφάσματα μέχρι τα κοστούμια με βάτες τύπου Φρανκενστάιν και το γλυπτό που παρουσιάζει τον ίδιο να ουρεί
LIFO NEWSROOM