Πέθανε ο Ισπανός σερβιτόρος του "Fawlty Towers"

Πέθανε ο Ισπανός σερβιτόρος του "Fawlty Towers" Facebook Twitter
1

Πέθανε ο Ισπανός σερβιτόρος του "Fawlty Towers" Facebook Twitter

 

Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο Άντριου Σακς, ο Βρετανός ηθοποιός που έγινε ευρέως γνωστός από τον ρόλο του Ισπανού σερβιτόρου Μανουέλ στη σειρά του BBC "Fawlty Towers" (Ένα Τρελό, Τρελό Ξενοδοχείο) της δεκαετίας του΄70.

 

Ο Σακς, ο οποίος υποδυόταν έναν σερβιτόρο από τη Βαρκελώνη στη σειρά που συνυπέγραφε ο αστέρας των Monty Python Τζον Κλιζ, πέθανε στις 23 Νοεμβρίου και χθες τάφηκε στο βόρειο Λονδίνο, όπως δήλωσε η σύζυγός του Μέλοντι στην εφημερίδα Daily Mail.

 

 

Πριν από τέσσερα χρόνια είχε διαγνωστεί με άνοια. Ο 77χρονος Κλιζ εξέφρασε μέσω Twitter την θλίψη του για τον θάνατο του Σακς, τον οποίο χαρακτήρισε "πολύ γλυκό, ευγενικό και πράο άνθρωπο και πραγματικά εξαιρετικό φαρσέρ".

 


 


 


 

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς προβλήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 1975 και το τελευταίο στις 25 Οκτωβρίου 1979. Ο χαρακτήρας που υποδυόταν ο Σακς στη σειρά άφησε εποχή και όπως επισημαίνει το BBC, "ο σερβιτόρος... συχνά δεν έλεγε πολλά περισσότερα από τη λέξη ''Que?" (Τι;) κι αυτό αρκούσε για να προκαλέσει το γέλιο. Όμως αναμφίβολα η πιο διάσημη ατάκα του ήταν 'Δεν ξέρω τίποτα' ".

 

Μετά το Fawlty Towers, ο Σακς πρωταγωνίστησε στη διάσημη βρετανική σειρά "Coronation Street" κι είχε έναν μικρό ρόλο στη σειρά του BBC "EastEnders".

 

Το 2008, το BBC του ζήτησε συγγνώμη έπειτα από μία κακόγουστη φάρσα των ραδιοφωνικών παραγωγών Ράσελ Μπραντ και Τζόναθαν Ρος, οι οποίοι του άφησαν στον τηλεφωνητή χυδαία μηνύματα για την εγγονή του.

 

Αργότερα ο ίδιος είπε ότι το περιστατικό αυτό εξακολουθούσε να ταράζει την οικογένειά του. "Ο Μπραντ κι ο Ρος έκαναν σαν δύο αφηνιασμένοι έφηβοι που γέλαγαν με τα δικά τους αστεία, το οποίο δεν είναι κάτι που συνηθίζουν να κάνουν οι καλύτεροι κωμικοί", έγραψε σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην Daily Mail το 2014.

 

Ενώ οι θαυμαστές του και οι κριτικοί εξήραν το ταλέντο του στην κωμωδία, ο ίδιος ήταν μετριόφρων σε ό,τι αφορά τον ρόλο του Μανουέλ. "Ήταν απλώς ένας ρόλος που υποδυόμουν και φαίνεται ότι προκαλούσε γέλιο στον κόσμο", είχε δηλώσει το 2014 στο BBC.

 

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Πολιτισμός / Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Ο 80χρονος ηθοποιός και παραγωγός δηλώνει ότι είναι ευτυχισμένος μακριά από το κινηματογραφικό πλατό, μετά από σχεδόν 60 χρόνια αδιάκοπης δουλειάς – «Μου αρκεί να βλέπω τη σύζυγό μου να παίζει»
LIFO NEWSROOM
Ανακαλύφθηκε αρχαία πόλη 3.500 ετών στο Περού: Το Peñico και ο μυστηριώδης πολιτισμός Caral

Πολιτισμός / Ανακαλύφθηκε αρχαία πόλη 3.500 ετών στο Περού: Το Peñico και ο μυστηριώδης πολιτισμός Caral

Αρχαιολόγοι εντόπισαν την αρχαία πόλη Peñico στη βόρεια επαρχία Barranca του Περού - Η ανακάλυψη αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία για τον πολιτισμό Caral, τον αρχαιότερο της Αμερικής, και τη σύνδεσή του με τις πρώιμες κοινωνίες των Άνδεων και του Αμαζονίου
LIFO NEWSROOM
Όζι Όζμπορν: Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο φινάλε των Black Sabbath

Πολιτισμός / Όζι Όζμπορν: Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο φινάλε των Black Sabbath

Η συναυλία «Back To The Beginning» χαρακτηρίστηκε ως η "τελευταία υπόκλιση" για τον άνθρωπο που θεωρείται ο «πατέρας» του heavy metal έπειτα από αρκετά χρόνια προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Πάρκινσον
LIFO NEWSROOM
Oasis: Η μεγάλη επιστροφή ως ύμνος στη βρετανική μουσική - Η αγκαλιά των αδελφών Γκάλαχερ επί σκηνής

Πολιτισμός / Oasis: Η μεγάλη επιστροφή ως ύμνος στη βρετανική μουσική - Η αγκαλιά των αδελφών Γκάλαχερ επί σκηνής

Το συγκρότημα επανενώθηκε επί σκηνής έπειτα από 16 χρόνια - Ένα σετ γεμάτο ύμνους της βρετανικής μουσικής, πάθος, χιούμορ και η αγκαλιά που περίμεναν όλοι
LIFO NEWSROOM
Αναλύθηκε το αρχαιότερο γονιδίωμα της Αρχαίας Αιγύπτου: Τι αποκαλύπτει για την καταγωγή των πρώτων Αιγυπτίων

Πολιτισμός / Αναλύθηκε το αρχαιότερο γονιδίωμα της Αρχαίας Αιγύπτου: Τι αποκαλύπτει για την καταγωγή των πρώτων Αιγυπτίων

Για πρώτη φορά, επιστήμονες κατόρθωσαν να αποκωδικοποιήσουν το πλήρες DNA ενός ανθρώπου που έζησε στις απαρχές της αιγυπτιακής πολιτισμικής ιστορίας, φέρνοντας στο φως εκπλήξεις για τις γενετικές καταβολές των πρώτων κατοίκων της κοιλάδας του Νείλου
LIFO NEWSROOM
Δεινόσαυροι, Πολ Νιούμαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Δεινόσαυροι, Πολ Νιούμαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Η νέα προσθήκη στο franchise του Jurassic World, η επανέκδοση του «Cool Hand Luke» και μια κωμωδία με τον δημοφιλή Γάλλο κωμικό ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ