ΤΩΡΑ!

Πέθανε ο Γιάννης Φλωρινιώτης

Πέθανε ο Γιάννης Φλωρινιώτης Facebook Twitter
Φωτ.: Ιnstagram
0

Πέθανε ο γνωστός τραγουδιστής Γιάννης Φλωρινιώτης.

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης πέθανε σήμερα σε ηλικία 76 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες πέθανε στο νοσοκομείο Σωτηρία όπου νοσηλευόταν με πνευμονικό οίδημα.

Την είδηση για τον θάνατο του Γιάννη Φλωρινιώτη έκανε γνωστή η φίλη του και μουσική παραγωγός Εύη Κρανιδέλη. «40 χρόνια φίλοι οικογενειακώς Προχθές τον πήρα τηλέφωνο Του λέω τι κάνεις πουλάκι μου; Μου λέει είμαι με οξυγόνο δε μπορώ να περπατήσω θα πάω στη Θεσσαλονίκη σε ένα γιατρό. Και τώρα πέθανε ο Γιαννάκης μου από ανακοπή. Καλή ανάσταση Γιάννη Φλωρινιώτη ψυχή μου. Πειράζει που θα είσαι πάντα μεγάλη φίρμα;» έγραψε σε ανάρτηση της στα social media.

Η ζωή και η καριέρα του Γιάννη Φλωρινιώτη

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης γεννήθηκε ως Γιάννης Αποστολίδης στη Φλώρινα στις 15 Φεβρουαρίου του 1947.

Ξεκίνησε να τραγουδάει σε ηλικία 14 ετών και αργότερα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου τραγούδησε δίπλα σε μεγάλους ρεμπέτες, όπως Μάρκος Βαμβακάρης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Γιώργος Λαύκας, Πρόδρομος Τσαουσάκης, Θεόδωρος Πολυκανδριώτης ενώ τραγούδησε και δίπλα στη Ρίτα Σακελλαρίου.

Το 1970-71, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και δουλεύει σε διάφορα κέντρα, τραγουδώντας χορεύοντας και δημιουργώντας μία νέα περσόνα, ξεχωριστή για την αθηναϊκή νύχτα, ντυμένος πάντα εκκεντρικά και εντυπωσιακά.

Όπου εμφανίζεται έχει μεγάλη επιτυχία, αλλά δέχεται και σκληρή κριτική. Στη δισκογραφία, κάνει την πρώτη του εμφάνιση με το άλμπουμ "Τώρα Θέλω Τώρα", που αμέσως γίνεται χρυσό.

Από τις πιο γνωστές επιτυχίες του ήταν το «Πειράζει που είμαι φίρμα», «Τάκα τάκα» κ.λπ.

Πολιτισμός
0

ΤΩΡΑ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζόντι Φόστερ, Φίδια και Ζόμπι την Πρωτοχρονιά στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζόντι Φόστερ, Φίδια και Ζόμπι την Πρωτοχρονιά στους κινηματογράφους

To γαλλόφωνο πρωταγωνιστικό ντεμπούτο της Αμερικανίδας ηθοποιού «Vie Privee», το δραματικό θρίλερ «We Bury the Dead» από την Αυστραλία και το μεταμοντέρνο ριμέικ του «Anaconda» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανανεώνεται η θητεία του Γιώργου Κουμεντάκη στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση

Πολιτισμός / Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανανεώνεται η θητεία του Γιώργου Κουμεντάκη στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση

«Αισθάνομαι εξαιρετική τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη για την απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για την τέταρτη ανανέωση της θητείας μου έως το 2029», αναφέρει σε δήλωσή του, ο Γιώργος Κουμεντάκης
THE LIFO TEAM