Μια βραδιά με drag show και την οικογένεια Φλωρινιώτη

I WAS THERE Facebook Twitter
Το «ιερό δίδυμο», ο Γιάννης και η Αννούλα Φλωρινιώτη, η cult οικογένεια που τα σόου της δεν ήταν της γενιάς κανενός από το κοινό. Φωτ.: Γιώτα Καραγιαννίδη
0

Ένα τρελό, τρελό καρναβάλι

Red Jasper Cabaret Theatre

Τελευταία, για κάποιον λόγο περίμενα με ανυπομονησία μόνο τα «not to be missed events» που παίζουν σε αυτή την πόλη, έχω καιρό να τσεκάρω πού κρύβονται τα πιο μικρά πάρτι, αυτά που πας χωρίς μεγάλες προσδοκίες, όλο και κάποιον γνωστό θα βρεις και την επόμενη μέρα καταλήγετε να στέλνετε μηνύματα γράφοντας «τι ζήσαμε;».

Το περασμένο Σάββατο, λοιπόν, δυο φίλοι θα πήγαιναν στο Red Jasper Cabaret Theatre, σε έναν μαζεμένο χώρο και σε ένα πάρτι με τίτλο «Ένα τρελό, τρελό καρναβάλι». Είπα ότι θα ακολουθήσω για την παρέα, περιμένοντας να περάσουμε απλά καλά. Πού να φανταστώ ότι θα ουρλιάζαμε.

Όλο αυτό εξελίχθηκε σε ένα δίωρο πάρτι στο οποίο κουνήθηκαν οι πάντες απενοχοποιημένα ‒ άλλωστε μέχρι τις δύο είμαστε όλοι indie, που λέει και μια φίλη.

Αυτιά ξωτικού, ένα βελούδινο φόρεμα με (γατίσια μάλλον) ουρά, Κραουνάκης, διασκευασμένη Βίσση και ιστορίες από το περίφημο καρναβάλι της Πάτρας. Η Mariannah Grindr και η ΦΙλοθέη, οι δυο drag queens-οικοδέσποινες του πάρτι κράτησαν το πρώτο μέρος της βραδιάς και όσο περνούσε η ώρα και χαλάρωναν τόσο καλύτερο ήταν και το μεταξύ τους flow, τόσο πιο διασκεδαστικό το κείμενό τους.

Mariannah Grindr ΦΙλοθέη Facebook Twitter
Η Mariannah Grindr και η ΦΙλοθέη, οι δυο drag queens-οικοδέσποινες του πάρτι κράτησαν το πρώτο μέρος της βραδιάς.

Μετά το διάλειμμα θα εμφανιζόταν το «ιερό δίδυμο», ο Γιάννης και η Αννούλα Φλωρινιώτη, η cult οικογένεια που τα σόου της δεν ήταν της γενιάς κανενός από το κοινό. Και εκεί που νόμιζα ότι θα εμφανιστούν και θα πουν τρία, το πολύ πέντε τραγούδια, όλο αυτό εξελίχθηκε σε ένα δίωρο πάρτι στο οποίο κουνήθηκαν οι πάντες απενοχοποιημένα ‒ άλλωστε μέχρι τις δύο είμαστε όλοι indie, που λέει και μια φίλη.

Μετά από αυτό, έχω κάνει follow Mariannah και Φιλοθέη, περιμένοντας το επόμενό τους χτύπημα.

Red Jasper Cabaret Theatre, Κεφαλληνίας 18, Αθήνα, τηλ.: 21 0882 2551
Facebook: Red Jasper Cabaret Theatre
Instagram: @redjaspertheatre

— Ζωή Παρασίδη

Μια συναυλία σε ένα κρυφό εργοστάσιο παπουτσιών

Τρία νέα σχήματα παρουσίασαν την δουλειά τους σε έναν απρόσμενο χώρο.

patari records Facebook Twitter
Είναι πραγματικά μυστική η τοποθεσία των συναυλιών που παρακολούθησα αυτό το Σάββατο, όχι αστεία.

Είναι πραγματικά μυστική η τοποθεσία των συναυλιών που παρακολούθησα αυτό το Σάββατο, όχι αστεία. O χώρος μπορεί να αντέξει συγκεκριμένο αριθμό ατόμων και τα παιδιά από την Patari Records που διοργανώνουν αυτό το event είναι αυστηρά. Δηλώνεις ενδιαφέρον μέσω social media και σου στέλνουν τη διεύθυνση.

Και η αλήθεια είναι ότι όταν φτάσεις –αν δεν τρέχεις να προλάβεις επειδή άργησες μέχρι να το βρεις, όπως συνέβη στην περίπτωσή μου‒, αντικρίζεις μπροστά σου ένα εντυπωσιακό κτίριο, πρώην εργοστάσιο παπουτσιών σε μια περιοχή εκτός κέντρου, με διάφορες πολυκατοικίες να το περιτριγυρίζουν. Τα δύο επίπεδα που χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες της συναυλίας την ημέρα λειτουργούν ως προβάδικο συγκροτημάτων.

Πάντως, όλως περιέργως δεν έχουν πρόβλημα με τους γείτονες λόγω της έντασης της μουσικής. Η άψογη για την περίσταση ποιότητα του ήχου φαίνεται όταν αρχίζουν να παίζουν τα σχήματα. Οι headliners–ας τους πούμε έτσι‒ της βραδιάς ήταν οι Giorgio and the Hiddentears, ο τραγουδοποιός Γιώργος Ζαβός και η φολκ/ροκ μπάντα που δημιούργησε με λίγη βοήθεια από τους φίλους του. Τους λέω έτσι επειδή ο περισσότερος κόσμος φάνηκε να ήρθε γι’ αυτούς.

Πριν είχαμε δει τους Aquatic Ensemble, το side project του Tili και του Mάρκου από τους Acid Baby Jesus σε ένα ηλεκτρονικό set με krautrock και new age ήχους. Τελευταίοι ανεβαίνουν στη σκηνή οι Kasēti Zakar, το αυτοσχεδιαστικό ντουέτο του ντράμερ Ντάνιελ Παλαιοδήμου και του Άγγελου Κράλλη (Chicken), που ακροβατεί μεταξύ τζαζ και tropical ρυθμών. Η βραδιά κλείνει χαλαρά λίγο μετά τα μεσάνυχτα, με τον κόσμο να αράζει κουβεντιάζοντας στο υπαίθριο του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου και κάτι κλαρίνα να ακούγονται στο βάθος από μια εκδήλωση σε κοντινή πλατεία.

patarirecords.com
Facebook: Patari Records
Instagram: @patari_records
Bandcamp: Patari Records

— Μαρία Παππά

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

To νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στην αρχή με ενοχλούσαν τα σχόλια για το Ozempic, όχι όμως πια»

Lifo Videos / «Στην αρχή με ενοχλούσαν τα σχόλια για το Ozempic, όχι όμως πια»

Η Marseaux, μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές της σύγχρονης ελληνικής ποπ σκηνής μιλά για την τυχαία της συνάντηση με το τραγούδι αλλά και για τις προσωπικές δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει και την έφεραν μέχρι το σήμερα.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
 Φεστιβάλ Ελάτειας: Κι αν έβρεξε μια μέρα, ποιος σταματάει τη μουσική;

Μουσική / Φεστιβάλ Ελάτειας: Κι αν έβρεξε μια μέρα, ποιος σταματάει τη μουσική;

Παρά την ακύρωση της πρώτης βραδιάς λόγω έντονης κακοκαιρίας, το 12ο Μουσικό Φεστιβάλ Ελάτειας επέστρεψε δυναμικά, με τριήμερο ζωντανών εμφανίσεων, γεμάτο ενέργεια, συγκίνηση και αυθεντικές στιγμές κάτω από τα δέντρα του Αλωνιού.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Deadly Festivals

Μουσική / 9 φορές που το πάρτι μετατράπηκε σε εφιάλτη

Πάμε σε συναυλίες και φεστιβάλ για να περάσουμε καλά - δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Πράξεις βίας που έχουν σημειωθεί σε διοργανώσεις σε όλο τον κόσμο αποδεικνύουν πως η ασφάλεια των συμμετεχόντων δεν μπορεί να είναι μια τεχνική υποσημείωση αλλά το θεμέλιο κάθε πολιτιστικής συγκέντρωσης.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Η ηλεκτρονική μουσική δεν είναι απολιτίκ - ή τουλάχιστον δεν ήταν

Μουσική / Η ηλεκτρονική μουσική δεν είναι απολιτίκ - ή τουλάχιστον δεν ήταν

Μέσα σε ένα παγκόσμιο σκηνικό βίας, πολέμων και γενοκτονιών, η ηλεκτρονική μουσική καλείται να ξαναβρεί τη χαμένη της τιμή, ανακτώντας τον άμεσο, ενωτικό και απελευθερωτικό της χαρακτήρα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
«Έπαθα νευρολογική διαταραχή, είχα αυτοκτονικές σκέψεις» - Κι εκεί γεννήθηκε ο Ivy Robins

Μουσική / Πέτρος Βεντουρής: «Έγραψα τραγούδια για να μην πεθάνω»

Όταν ο Πέτρος Βεντουρής βυθίστηκε στη σιωπή της κατάθλιψης λόγω μιας νευρολογικής ασθένειας, γεννήθηκε ένας άλλος εαυτός, ο Ivy Robins. Περνώντας μέσα από το σκοτάδι, την απώλεια και την ψυχοθεραπεία, βρήκε στη μουσική τον τρόπο να ξανασταθεί στα πόδια του.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Φεστιβάλ Ελάτειας: Εκεί που η μουσική στήνει φωλιά κάτω απ’ τα πλατάνια εδώ και 12 χρόνια

Φεστιβαλ Ελάτειας / «Δεν ήταν φεστιβάλ, δεν υπήρχε σκηνή, ούτε πρόγραμμα»

Ξεκίνησε ως ένα πάρτι στο δάσος. Σήμερα, δώδεκα χρόνια μετά, το Μουσικό Φεστιβάλ Ελάτειας έχει γίνει σημείο αναφοράς για όσους πιστεύουν στη δύναμη της κοινότητας, της αυθεντικότητας και της μουσικής που ενώνει.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ