LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Πέθανε η ηθοποιός Άννα Πολυτίμου

Πέθανε η ηθοποιός Άννα Πολυτίμου Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Πέθανε η θεατρική ηθοποιός Άννα Πολυτίμου.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

«Αννούλα μου γλυκιά πέταξες κι εσύ στον ουρανό!

Βαθιά θλίψη στον Καλλιτεχνικό χώρο από την νέα απώλεια της σπουδαίας ηθοποιού και φίλης μας ΑΝΝΑΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΥ, μοναδικής ερμηνεύτριας κλασσικών ρόλων, η απόλυτη ραψωδός των Ομηρείων επών που τα απήγγειλε από μνήμης, σπουδαία δασκάλα ηθοποιών, σύζυγος του επίσης σπουδαίου δασκάλου Βίκου Παπακωνσταντίνου και μητέρα του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου, από τις τελευταίες επιζώσες συμμαθήτριές της Αλίκης Βουγιουκλάκη, η γλυκιά μου Άννα που στην αρχή της καριέρας μου βρεθήκαμε συνοδοιπόροι και συνιδρυτές του αλησμόνητου ΑΣΚΗΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ με τις σπουδαίες παραστάσεις κ τις συμμετοχές στα διεθνή φεστιβάλ.

Η πάντα νεανική ΑΝΝΑ μας έφυγε για το μεγάλο ταξίδι, συλλυπητήρια στην οικογένεια κι από όλους εμάς καλό κατευόδιο».

Η Άννα Πολυτίμου έκανε το ντεμπούτο της στο θεατρικό σανίδι σε ηλικία μόλις 13 ετών.

Μεγαλώνοντας σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, έχοντας δίπλα της σημαντικούς δασκάλους, όπως ο Πέλος Κατσέλης, ο Δημήτρης Ροντήρης και ο Σπύρος Μελλάς.

Αφού αποφοίτησε το 1955, συνεργάστηκε με κορυφαίους ηθοποιούς και σκηνοθέτες του ελεύθερου θεάτρου, όπως ο Κώστας Μουσούρης, ο Δημήτρης Χορν, η Έλλη Λαμπέτη, ο Κωστής Μιχαηλίδης κά.

Συνεργάστηκε με πολλά ΔΗΠΕΘΕ και δημοτικά θέατρα κι ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο. Επί εννιά χρόνια συνεργαζόταν με το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας ως ραψωδός, απαγγέλλοντας από στήθους ραψωδίες του Ομήρου.

Μαζί με τον ηθοποιό και δάσκαλο του θεάτρου σύζυγό της, Νίκο Παπακωνσταντίνου, ίδρυσαν το «Θέατρο Σέττας» στην Εύβοια, που είναι μικρογραφία της Επιδαύρου.

Από το 1994, μαζί με τον γιο της, Δημήτρη Παπακωνσταντίνου, και τη Ματίνα Παπαγεωργίου δημιούργησαν το θίασο «Κασταλία» που παρουσιάζει αρχαίο δράμα και φεστιβαλικές εκδηλώσεις.

Πέθανε η ηθοποιός Άννα Πολυτίμου Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
Πολιτισμός
0

LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Paddington, Cate Blanchett και Tom Hiddleston ξεχωρίζουν στις υποψηφιότητες των Olivier Awards

Πολιτισμός / Paddington, Cate Blanchett και Tom Hiddleston ξεχωρίζουν στις υποψηφιότητες των Olivier Awards

Το Paddington και το Into the Woods προηγούνται στις φετινές υποψηφιότητες των Olivier Awards, σε μια λίστα που φέρνει δίπλα δίπλα το λαϊκό θέαμα, το θεατρικό κύρος και μεγάλα ονόματα όπως η Cate Blanchett, ο Tom Hiddleston και ο Bryan Cranston.
THE LIFO TEAM
Η Catherine Opie φέρνει την queer προσωπογραφία στο κέντρο της National Portrait Gallery

Πολιτισμός / Η Catherine Opie φέρνει την queer προσωπογραφία στο κέντρο της National Portrait Gallery

Η Catherine Opie παρουσιάζει την πρώτη μεγάλη έκθεσή της στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη National Portrait Gallery. Το To Be Seen συγκεντρώνει 30 χρόνια δουλειάς και επαναφέρει στο προσκήνιο τη συζήτηση για την ορατότητα και την εκπροσώπηση.
THE LIFO TEAM
Ο Harry Styles μιλά για τον θάνατο του Liam Payne: «Με έκανε να ξαναδώ τη ζωή μου»

Διεθνή / Ο Harry Styles μιλά για τον θάνατο του Liam Payne: «Με έκανε να ξαναδώ τη ζωή μου»

Ο Harry Styles δήλωσε ότι ο θάνατος του Liam Payne το 2024 τον ώθησε να επανεξετάσει τη ζωή του. Μιλώντας για το νέο του άλμπουμ, αναφέρθηκε στο πένθος, τη δημόσια έκθεση και τον τρόπο που τιμά τη μνήμη του πρώην συνεργάτη του.
THE LIFO TEAM
Να είναι γκέι»: Η Rosalía σχολιάζει με χιούμορ τι την ελκύει στους άντρες

Πολιτισμός / «Να είναι γκέι»: Η Rosalía σχολιάζει με χιούμορ τι την ελκύει στους άντρες

Η Rosalía απάντησε με χιούμορ ότι η ποιότητα που εκτιμά περισσότερο σε έναν άντρα είναι «να είναι γκέι», σε συνέντευξή της στο Spotify. Η ατάκα έγινε viral, ενώ η ίδια μίλησε και για την έλξη πέρα από τα στερεότυπα φύλου.
THE LIFO TEAM
BERLINALE TRICIA TUTTLE

Πολιτισμός / Berlinale: Η Tricia Tuttle παραμένει στη θέση της διευθύντριας του διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου

Η Tuttle παραμένει στη θέση της παρά τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης από κάποιους σκηνοθέτες στην πρόσφατη τελετή απονομής, με το φεστιβάλ να διευκρινίζει ότι οι «συστάσεις» του εποπτικού συμβουλίου δεν συνιστούν υποχρέωση επιβολής νέου κώδικα δεοντολογίας
THE LIFO TEAM