Πέθανε σε ηλικία 78 ετών η Γαλλίδα ηθοποιός Claudine Auger

 

Η Claudine Auger είχε γεννηθεί το 1941 στο Παρίσι και ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο. Το 1958, σε ηλικία 17 ετών, εκπροσώπησε την Γαλλία στον διαγωνισμό Μις Κόσμος όπου αναδείχθηκε Α' Αναπληρωματική. Στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής και σταδιακά άρχισε να παίρνει ρόλους σε κινηματογραφικές παραγωγές. 

 

Ωστόσο η Claudine Auger συστήθηκε εκ νέου στο διεθνές ακροατήριο το 1965 όταν ενσάρκωσε τον ρόλο της Domino στην ταινία στο Επιχείρηση Κεραυνός, δίπλα στον Σον Κόνερι. Έτσι έγινε η πρώτη Γαλλίδα «Κορίτσι του Τζέιμς Μποντ» στην ιστορία. Στην ταινία, που γυρίστηκε στις Μπαχάμες, η Claudine Auger, η οποία υπήρξε αθλήτρια, πήρε μέρος σε όλες τις σκηνές ακόμα και αυτές που γυρίστηκαν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. 

 

Σε τηλεοπτική της συνέντευξη το 1965 είχε πει ότι είτε πρωταγωνιστείς δίπλα στον διάσημο πράκτορα «είτε παίζεις Μολιέρο» είναι «ένα παιχνίδι, το ίδιο πράγμα».

 

 

 

Μετά τη δεκαετία του 1960 η Auger συνέχισε την τηλεοπτική και κινηματογραφική της καριέρα στη Γαλλία, την Ιταλία αλλά και τη Βρετανία. Πολλές από τα έργα που πήρε μέρος είχαν σκηνοθετηθεί από Jacques Deray ο οποίος υπήρξε επί χρόνια σύντροφός της. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η Auger πέθανε στη γενέτειρά της, το Παρίσι.

 

Με πληροφορίες από france24.com