Ουκρανός στρατιώτης που έχασε και τα δύο πόδια στην πρώτη γραμμή, γίνεται αστέρι του μπαλέτου

Ουκρανός στρατιώτης που έχασε και τα δύο πόδια του στην πρώτη γραμμή, γίνεται αστέρι του μπαλέτου Facebook Twitter
0

Ουκρανός στρατιώτης που είχε πολεμήσει στην πρώτη γραμμή και ακρωτηριαστεί και στα δύο πόδια, έγινε σταρ του μπαλέτου. 

Ο 27χρονος Oleksandr Budko κάνει περιοδεία ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες με το United Ukrainian Ballet, χορεύοντας μπροστά σε έως και 3.000 άτομα, με και δίχως, τα προσθετικά του πόδια. 

«Αυτή η χορογραφία αφορά στις επιπτώσεις του πολέμου, έχει να κάνει με τους ανθρώπους και πώς είμαστε αδάμαστοι, παρά τον πόνο και την απώλεια» σημείωσε, σε ανάρτησή του στο Instagram.

Βίντεο δείχνουν τον Oleksandr Budko να ερμηνεύει σε παράσταση μπαλέτου σχετικά με τον πόλεμο. Φορά στρατιωτική στολή και ηγείται της ομάδας. 

Τον Μάιο του 2022, ο χορευτής έγινε εθελοντής στον πόλεμο, τρεις μήνες μετά τη μεγάλης κλίμακας ρωσική εισβολή. Πριν απ΄αυτό ήταν γραφίστας στο Κίεβο και εργαζόταν και σε καφετέρια. 

Τραυματίστηκε σοβαρά και έχασε τα πόδια κατά τη διάρκεια έκρηξης στην περιοχή Ίζιουμ, όπου πολεμούσε. 

«Ξαπλωμένος μπρούμυτα, δεν άκουσα καν τον ήχο από την οβίδα. Το μόνο που ένιωσα ήταν ένας κολασμένος πόνος, μία αποπνικτική μυρωδιά και χώμα στη μύτη μου» περιέγραψε, χαρακτηριστικά. 

Οι χειρούργοι επιχείρησαν να σώσουν το ένα πόδι, αλλά οι ελπίδες διαψεύστηκαν γρήγορα και ακρωτηριάστηκε κάτω από το γόνατο. 

Πλέον, θεωρεί τον εαυτό του πρότυπο για άλλους Ουκρανούς μαχητές, που προσπαθούν να ξεπεράσουν τα τράυματά του - σωματικά και ψυχικά. 

Πλην του μπαλέτου, λαμβάνει χώρα και στα  Invictus Games όπου συμμετέχουν τραυματισμένοι στρατιώτες. 

«Τι με παρακινήσει να συνεχίσω; Ο κόσμος. Όταν ακούω πως το παράδειγμά μου βοηθάει, καταλαβαίνω πως κάνω τα πάντα σωστά» είπε. 

Η Ottobock, μια γερμανική εταιρεία που παράγει προσθετικά άκρα, δήλωσε ότι μετά από 18 μήνες πολέμου, 50.000 Ουκρανοί στρατιώτες είχαν χάσει τουλάχιστον ένα μέλος τους, αριθμός μεγαλύτερος από τις απώλειες στον βρετανικό στρατό μέχρι το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Με πληροφορίες από Telegraph
 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Πολιτισμός / Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Η ανθολογία Heart Lamp για την οποία βραβεύτηκε περιλαμβάνει 12 διηγήματα που έγραψε η Mushtaq σε διάστημα τριών δεκαετιών, από το 1990 έως το 2023, αποτυπώνοντας με συγκίνηση και ευαισθησία τις δυσκολίες που βιώνουν οι μουσουλμάνες γυναίκες στη νότια Ινδία
LIFO NEWSROOM
Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας ξεχωρίζουν το «Mission Impossible: Τhe Final Reckoning» και δυο προσωπικές ταινίες μεγάλων δημιουργών, το «Δεν είμαι Εγώ» του Λεός Καράξ και το «Oh, Canada» του Πολ Σρέιντερ. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Ο Τομ Κρουζ βρέθηκε στις Κάννες για την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της νέας ταινίας του δημοφιλούς franchise, η οποία αποτελεί το δεύτερο μέρος της ιστορίας που ξεκίνησε με το Dead Reckoning
LIFO NEWSROOM
Αντιγόνη Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ούλριχ Ράσε

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου & Εθνικό Θέατρο: Πρώτες εικόνες από την Αντιγόνη του Ούλριχ Ράσε

Το φετινό επετειακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Επίδαυρο ξεκινά με την Αντιγόνη, σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο και σε σκηνοθεσία ενός από τους πιο συναρπαστικούς Γερμανούς σκηνοθέτες.
LIFO NEWSROOM