Όταν η μαμά της Γκρέτα Τούνμπεργκ διαγωνίστηκε στο φεστιβάλ της Eurovision

Όταν η μαμά της Γκρέτα Τούνμπεργκ διαγωνίστηκε στο φεστιβάλ της Eurovision Facebook Twitter
1

Η 49χρονη Μαλένα Έρνμαν, μητέρα της Γκρέτα Τούνμπεργκ, είχε διαγωνιστεί ως εκπρόσωπος της Σουηδίας στο φεστιβάλ της Eurovision του 2009 με το τραγούδι "La Voix" («Η φωνή») κατακτώντας τελικά την απογοητευτική 21η θέση.

Η Σάρα Μαγκνταλένα «Μαλένα» Έρνμαν ήταν μια σχετικά γνωστή στην πατρίδα της τραγουδίστρια της όπερας (mezzo-soprano) που τραγουδούσε επίσης και πιο «ελαφριά» ήδη, ενώ εμφανιζόταν και σε μιούζικαλ και παραστάσεις βαριετέ, όταν κλήθηκε να εκπροσωπήσει τη χώρα της στο φεστιβάλ τραγουδιού της Eurovision το 2009 στη Μόσχα.

Η 49χρονη είναι μέλος της Βασιλικής Σουηδικής Ακαδημίας Μουσικής, εγκατέλειψε όμως την διεθνή καριέρα της στην όπερα όταν πριν μερικά χρόνια την έπεισε η κόρη της Γκρέτα – η οποία από τότε έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο σύμβολο ακτιβισμού για την κλιματική αλλαγή – για τον ολέθρια επιβάρυνση των εμπορικών πτήσεων στο περιβάλλον.

Το τραγούδι που ερμήνευσε το 2009 στην Eurovision της Μόσχας ήταν τα πρώτο (και μοναδικό) Σουηδικό τραγούδι στην ιστορία του διαγωνισμού με γαλλικό στίχο και το τελευταίο σε άλλη γλώσσα πλην των αγγλικών. Το τραγούδι αποκόμισε τελικά μόλις 33 πόντους και κατετάγη 21ο, που είναι η δεύτερη χειρότερη θέση που έχει κατακτήσει η Σουηδία στον θεσμό.

  

 
Πολιτισμός
1

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ένα φορτηγό με 440 τόμους από τους φακέλους Έπσταϊν στάθμευσε έξω από το MoMA;

Πολιτισμός / Γιατί ένα φορτηγό με 440 τόμους από τους φακέλους Έπσταϊν στάθμευσε έξω από το MoMA;

Επιζώσες της κακοποίησης του Τζέφρι Έπσταϊν και ακτιβιστές έστησαν μια κινητή έκθεση έξω από το μουσείο της Νέας Υόρκης, ζητώντας την απομάκρυνση του δισεκατομμυριούχου Λίον Μπλακ από το διοικητικό του συμβούλιο.
THE LIFO TEAM
Η Τέσα Μπόφιν έβαλε λεσβίες αγγέλους να κάνουν σεξ στη Βρετανία της Θάτσερ

Πολιτισμός / Η Τέσα Μπόφιν έβαλε λεσβίες αγγέλους να κάνουν σεξ στη Βρετανία της Θάτσερ

Λευκά φτερά, δερμάτινα λουριά και λεσβιακή επιθυμία στην εποχή του AIDS. Οι φωτογραφίες της Τέσα Μπόφιν, που βρέθηκαν στο επίκεντρο λογοκρισίας το 1990, επιστρέφουν σε 2 νέες εκθέσεις στη Βρετανία.
THE LIFO TEAM
Ένας άντρας παίζει μια γυναίκα που υποδύεται έναν άντρα: Ο Τζόναθαν Γκροφ συναντά τον Σαίξπηρ

Πολιτισμός / Ένας άντρας παίζει μια γυναίκα που υποδύεται έναν άντρα: Ο Τζόναθαν Γκροφ συναντά τον Σαίξπηρ

Στο «Όπως σας αρέσει» της Royal Shakespeare Company, ο Γκροφ ανακαλύπτει ξανά τη χαρά της μεταμφίεσης. Και μιλά για το coming out, το «Looking» και όσα φοβόταν ότι θα του στερούσε η ομοφυλοφιλία του.
THE LIFO TEAM
Λουκ Έβανς: «Φυσικά και θεωρώ τον εαυτό μου woke»

Πολιτισμός / Λουκ Έβανς: «Φυσικά και θεωρώ τον εαυτό μου woke»

Ο ηθοποιός επανήλθε μετά τη δήλωσή του ότι οι γκέι δεν είναι απαραίτητα «woke», υποστηρίζοντας πως ορισμένοι τίτλοι δεν απέδωσαν σωστά τη θέση του. Μίλησε επίσης για τους ηθοποιούς του Χόλιγουντ που εξακολουθούν να κρύβουν τη σεξουαλικότητά τους.
THE LIFO TEAM
Ο Ίαν ΜακΚέλεν βράβευσε τους Pet Shop Boys, 38 χρόνια μετά το βιντεοκλίπ «Heart»

Πολιτισμός / Ο Ίαν ΜακΚέλεν βράβευσε τους Pet Shop Boys, 38 χρόνια μετά το βιντεοκλίπ «Heart»

Ο ηθοποιός απένειμε το Legend Award στους Pet Shop Boys, 38 χρόνια μετά τη συμμετοχή του στο βιντεοκλίπ «Heart» ως Δράκουλας. Θυμήθηκε το coming out του και τη χρονιά που τους έφερε κοντά ο αγώνας για τα γκέι δικαιώματα.
THE LIFO TEAM
Αντίο, Τσόρτσιλ: Οι Βρετανοί προτίμησαν σκαντζόχοιρους και μέλισσες στα χαρτονομίσματά τους

Διεθνή / Αντίο, Τσόρτσιλ: Οι Βρετανοί προτίμησαν σκαντζόχοιρους και μέλισσες στα χαρτονομίσματά τους

Κουκουβάγιες, αγριομέλισσες και σκαντζόχοιροι θα αντικαταστήσουν ιστορικές προσωπικότητες στα νέα χαρτονομίσματα της Βρετανίας. Η απόφαση έχει ήδη προκαλέσει έναν απροσδόκητο καβγά για την εθνική ιστορία.
THE LIFO TEAM
O Μπεν Άφλεκ και o Ματ Ντέιμον δημιουργούν νέο κινηματογραφικό τμήμα για ανεξάρτητες ταινίες

Πολιτισμός / O Μπεν Άφλεκ και o Ματ Ντέιμον δημιουργούν νέο κινηματογραφικό τμήμα για ανεξάρτητες ταινίες

Οι δύο σταρ του Χόλιγουντ επενδύουν σε νέους σκηνοθέτες, με ξεχωριστό χρηματοδοτικό κεφάλαιο και δύο ταινίες ήδη στα σκαριά. Στην πρώτη πρωταγωνιστούν η Ρενέ Ζελβέγκερ και η Σίσι Σπέισεκ.
THE LIFO TEAM
Μάθιου Λίλαρντ: Η οργισμένη παρέμβαση για τα τρανς παιδιά και τις καταγγελίες βιασμού στο Κορνέλ

Πολιτισμός / Μάθιου Λίλαρντ: Η οργισμένη παρέμβαση για τα τρανς παιδιά και τις καταγγελίες βιασμού στο Κορνέλ

Ο ηθοποιός των «Scream» και «Scooby-Doo» μίλησε για τα παιδιά που μεγαλώνουν στο περιθώριο και συνέδεσε τη συζήτηση για τους τρανς αθλητές με την υπόθεση σεξουαλικής βίας στο Κορνέλ.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια