Όταν η Αρίθα Φράνκλιν αποστόμωσε με μοναδικό τρόπο τη δημοσιογράφο που της έκανε body shaming

Όταν η Αρίθα Φράνκλιν αποστόμωσε με μοναδικό τρόπο τη δημοσιογράφο που της έκανε body shaming Facebook Twitter
5

Εκτός από τη μοναδική της φωνή και το αδιαμφισβήτητο μουσικό ταλέντο, η Αρίθα Φράνκλιν διακρίθηκε στη ζωή της και για την ισχυρή και ευαίσθητη προσωπικότητα της, εμπνέοντας με τη στάση της εκατομμύρια ανθρώπους. 

Η βασίλισσα της soul, που πέθανε σε ηλικία 76 ετών μετά από μάχη με τον παγκρεατικό καρκίνο, θα μείνει στη μνήμη όλων για τα τραγούδια της αλλά και για τις φορές που ύψωσε εμβληματικά το ανάστημά της.

Το 1993 η Νεοϋορκέζα αρθρογράφος Λιζ Σμιθ σχολίασε μία στιλιστική επιλογή της ανεπανάληπτης τραγουδίστριας, επικρίνοντας το μέγεθος του στήθους της και, εμμέσως, το σωματικό της βάρος.

«Η Αρίθα Φράνκλιν θα έπρεπε να γνωρίζει ότι παραέχει μεγάλο στήθος για να φορέσει ένα τέτοιο φόρεμα αλλά δεν ενδιαφέρεται για την άποψή μας και αυτή η συμπεριφορά διακρίνει τα απλά "αστέρια" από τις αληθινές ντίβες».

Όταν η κάτοχος 18 βραβείων Grammy πληροφορήθηκε για το επίμαχο κείμενο, έγραψε αμέσως μια επιστολή στην Σμιθ, σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο.

«Πως τολμάς να είσαι τόσο αυθάδης, υποθέτοντας ότι γνωρίζεις τις προθέσεις μου σε οτιδήποτε άλλο πέρα από τη μουσική (...) Προφανώς έχω ό,τι χρειάζεται για να φορέσω ένα ντεκολτέ και δεν έχω λάβει κανένα παράπονο», σημείωνε μεταξύ άλλων η Φράνκλιν. 

«Όταν θα γίνεις καταξιωμένη συντάκτρια μόδας, σε παρακαλώ ενημέρωσέ μας (...) Δεν είσαι σε θέση να προσδιορίζεις τι ξεχωρίζει τους σταρ από τις ντίβες, ούτε και έχεις δικαίωμα ελέγχου σε οποιασδήποτε από τις δύο κατηγορίες», έγραφε τότε η Φράνκλιν, που ήξερε να διοχετεύει με δεινότητα την ενέργεια και το πάθος της, τόσο στα μικρόφωνα όσο και στην υπόλοιπη ζωή της. 

 

Πολιτισμός
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας πίνακας του Γκιστάβ Κουρμπέ στο Κέιμπριτζ λεηλατημένο έργο τέχνης από τους Ναζί;

Πολιτισμός / Ένας πίνακας του Γκιστάβ Κουρμπέ στο Κέιμπριτζ λεηλατημένο έργο τέχνης από τους Ναζί;

Ο Κουρμπέ έχει υπογράψει ένα από τα πιο προκλητικά έργα στην ιστορία της τέχνης, τον περίφημο πίνακα «L'Origine du Monde» (Η προέλευση του κόσμου) που απεικονίζει ένα αιδοίο, ο οποίος δεν είχε εκτεθεί δημοσίως μέχρι το Γαλλία έως το 1995 και σήμερα βρίσκεται στο μουσείο Ορσέ.
THE LIFO TEAM
Queer Movie Nights - Τριήμερο LGBTQI+ ταινιών |  16-17-18 Μαΐου 2022 στον Κινηματογράφο Τριανόν

Πολιτισμός / Queer Movie Nights: Ένα τριήμερο LGBTQI+ ταινιών στον Κινηματογράφο Τριανόν

5 μεγάλου μήκους ξένες και 4 μικρού μήκους ελληνικές queer ταινίες θα προβληθούν στο Τριανόν από τις 16 μέχρι και τις 18 Μαΐου, με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας, της Αμφιφοβίας και της Iντερφοβίας.
THE LIFO TEAM
 Όλοι μπορούν να κάνουν τέχνη και ο Ρόμπι Γουίλιαμς πίνακες ζωγραφικής

Πολιτισμός / Όλοι μπορούν να κάνουν τέχνη και ο Ρόμπι Γουίλιαμς πίνακες ζωγραφικής

«Πήγα στο κατάστημα με είδη τέχνης και αγόρασα τα πάντα και άρχισα να κάνω πράγματα στο γκαράζ μου, τα οποία ήταν χάλια, και στη συνέχεια έγιναν λίγο καλύτερα», λέει για τα έργα του.
THE LIFO TEAM
Μυστήριο 12_Ελευσίνα & Επανάσταση στο Parking τουΠαλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας

Πολιτισμός / Μυστήριο 12: Ελευσίνα & Επανάσταση στο Parking του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας

Η  Έκθεση “Ελευσίνα & Επανάσταση” έναν χρόνο μετά τον σχεδιασμό της, έρχεται να θέσει έναν ακόμα βαθιά επίκαιρο προβληματισμό. Πόσο παγκόσμιες και διαχρονικές είναι, εν τέλει, οι παράμετροι που κρίνουν κάθε πόλεμο;
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ