Όσκαρ 2023: «Ο Aronofsky μου πέταξε μία δημιουργική σανίδα σωτηρίας»- Συγκινημένος ο Brendan Fraser παραλαμβάνει το βραβείο του

Όσκαρ 2023: «Ο Darren Aronofsky που μου πέταξε μία δημιουργική σανίδα σωτηρίας»- Συγκινημένος ο Breandan Frasier παρέλαβε το Όσκαρ του Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

O Brendan Fraser στα φετινά Όσκαρ κατάφερε αυτό που λίγοι έχουν καταφέρει στην ιστορία του σινεμά: κέρδισε το Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου ενώ η καριέρα του για πολλούς είχε τελειώσει.

Από ταινίες εύκολες, «της σειράς», ο Darren Arronofsky, τον εμπιστεύτηκε και εκείνος τον έβγαλε ασπροπρόσωπο με την ερμηνεία του στο «The Whale». Το Όσκαρ δεν ήταν έκπληξη καθώς η πορεία του στα προηγούμενα κινηματογραφικά βραβεία τον είχε ήδη δικαιώσει.

Ο Brendan Fraser ανεβαίνοντας να παραλάβει το Όσκαρ που χρόνια περίμενε δεν μπόρεσε να κρατήσει τα δάκρυα χαράς. Σχεδόν με αναφιλητά μίλησε με όρους «ναυτικούς» όπως πρόσταζε ο ρόλος του.

«Ώστε έτσι μοιάζει το πολυσύμπαν!» είπε ξεκινώντας την ομιλία του.

«Είμαι ευγνώμων στον Darren Aronofsky που μου πέταξε μία δημιουργική σανίδα σωτηρίας και με παρέσυρε σε αυτό το καλό πλοίο το «The Whale». Η ταινία γράφτηκε από τον Samuel D. Hunter που είναι ο φάρος μας. Κύριοι, απλώσατε τις καρδιές σας σε μέγεθος φάλαινας για να μπορέσουμε να δούμε μέσα στις ψυχές σας όπως κανείς άλλος.

»Είναι τιμή μου που βρίσκομαι μεταξύ των υποψηφίων, δίπλα σας σε αυτήν την κατηγορία. Θέλω να σας πω ότι μόνο οι φάλαινες μπορούν να κολυμπήσουν στο βάθος του ταλέντου της (συμπρωταγωνίστριας και υποψήφιας για Β' γυναικείο ρόλο) Hong Chau» είπε.

Συνέχισε επίσης λέγοντας πως «Ξεκίνησα σε αυτήν την βιομηχανία του θεάματος πριν από 30 χρόνια, τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για μένα, αλλά υπήρχε μια δυνατότητα που δεν εκτιμούσα εκείνη την εποχή, μέχρι που έπαψε να υπάρχει.

»Θέλω απλώς να σας ευχαριστήσω για αυτήν την αναγνώριση. Δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς το καστ μου. Ήταν σαν να ήμουν σε μια καταδυτική αποστολή και κάποιοι άνθρωποι στη ζωή μου, όπως οι γιοι μου, να παρακολουθούν την γραμμή του αέρα στην επιφάνεια (της θάλασσας)».

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσιάστηκε η ψηφιακή πύλη «Συλλογές Τατοΐου» – Ένα έργο που «ξεκλειδώνει» την ιστορία ενός αιώνα

Πολιτισμός / Παρουσιάστηκε η ψηφιακή πύλη «Συλλογές Τατοΐου» – Ένα έργο που «ξεκλειδώνει» την ιστορία ενός αιώνα

Η υπουργός, Λίνα Μενδώνη, υπενθύμισε ότι το κτήμα του Τατοΐου, αν και είχε «σημαντική ιστορική και περιβαλλοντική αξία», παρέμενε για δεκαετίες αναξιοποίητο
LIFO NEWSROOM
Victoria’s Secret Fashion Show 2025: Ο λόγος που η Κένταλ Τζένερ δεν περπάτησε στο φετινό σόου

Πολιτισμός / Victoria’s Secret Fashion Show 2025: Ο λόγος που η Κένταλ Τζένερ δεν περπάτησε στο φετινό σόου

Το θρυλικό σόου επέστρεψε στη Νέα Υόρκη, σηματοδοτώντας τη δεύτερη χρονιά του μεγάλου comeback του μετά την εξαετή παύση και την επανεκκίνηση του 2024, με μία ηχηρή ωστόσο απουσία
LIFO NEWSROOM
Baby Reindeer: Ο Μάκης Παπαδημητρίου σκηνοθετεί την επιτυχία του Netflix στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης

Πολιτισμός / Baby Reindeer: Ο Μάκης Παπαδημητρίου σκηνοθετεί την επιτυχία του Netflix στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης

Το «Baby Reindeer» είναι μια δραματική μαύρη κωμωδία, βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Βρετανού κωμικού Ρίτσαρντ Γκαντ, ο οποίος υπήρξε θύμα εμμονικής παρακολούθησης από μια γυναίκα
LIFO NEWSROOM
Στο μυαλό του Τζον Λε Καρέ

Πολιτισμός / Ένα βότσαλο με την ένδειξη «to fix» και άλλες 1200 κούτες είναι το αρχείο του Τζον Λε Καρέ

Μια νέα έκθεση ανοίγει το δαιδαλώδες αρχείο του πιο διάσημου συγγραφέα κατασκοπείας, φωτίζοντας τη συναρπαστική, συχνά ιδιόμορφη δημιουργική διαδικασία που έκρυβαν τα μυθιστορήματά του.
LIFO NEWSROOM