Όσκαρ 2023: «Ο Aronofsky μου πέταξε μία δημιουργική σανίδα σωτηρίας»- Συγκινημένος ο Brendan Fraser παραλαμβάνει το βραβείο του

Όσκαρ 2023: «Ο Darren Aronofsky που μου πέταξε μία δημιουργική σανίδα σωτηρίας»- Συγκινημένος ο Breandan Frasier παρέλαβε το Όσκαρ του Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

O Brendan Fraser στα φετινά Όσκαρ κατάφερε αυτό που λίγοι έχουν καταφέρει στην ιστορία του σινεμά: κέρδισε το Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου ενώ η καριέρα του για πολλούς είχε τελειώσει.

Από ταινίες εύκολες, «της σειράς», ο Darren Arronofsky, τον εμπιστεύτηκε και εκείνος τον έβγαλε ασπροπρόσωπο με την ερμηνεία του στο «The Whale». Το Όσκαρ δεν ήταν έκπληξη καθώς η πορεία του στα προηγούμενα κινηματογραφικά βραβεία τον είχε ήδη δικαιώσει.

Ο Brendan Fraser ανεβαίνοντας να παραλάβει το Όσκαρ που χρόνια περίμενε δεν μπόρεσε να κρατήσει τα δάκρυα χαράς. Σχεδόν με αναφιλητά μίλησε με όρους «ναυτικούς» όπως πρόσταζε ο ρόλος του.

«Ώστε έτσι μοιάζει το πολυσύμπαν!» είπε ξεκινώντας την ομιλία του.

«Είμαι ευγνώμων στον Darren Aronofsky που μου πέταξε μία δημιουργική σανίδα σωτηρίας και με παρέσυρε σε αυτό το καλό πλοίο το «The Whale». Η ταινία γράφτηκε από τον Samuel D. Hunter που είναι ο φάρος μας. Κύριοι, απλώσατε τις καρδιές σας σε μέγεθος φάλαινας για να μπορέσουμε να δούμε μέσα στις ψυχές σας όπως κανείς άλλος.

»Είναι τιμή μου που βρίσκομαι μεταξύ των υποψηφίων, δίπλα σας σε αυτήν την κατηγορία. Θέλω να σας πω ότι μόνο οι φάλαινες μπορούν να κολυμπήσουν στο βάθος του ταλέντου της (συμπρωταγωνίστριας και υποψήφιας για Β' γυναικείο ρόλο) Hong Chau» είπε.

Συνέχισε επίσης λέγοντας πως «Ξεκίνησα σε αυτήν την βιομηχανία του θεάματος πριν από 30 χρόνια, τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για μένα, αλλά υπήρχε μια δυνατότητα που δεν εκτιμούσα εκείνη την εποχή, μέχρι που έπαψε να υπάρχει.

»Θέλω απλώς να σας ευχαριστήσω για αυτήν την αναγνώριση. Δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς το καστ μου. Ήταν σαν να ήμουν σε μια καταδυτική αποστολή και κάποιοι άνθρωποι στη ζωή μου, όπως οι γιοι μου, να παρακολουθούν την γραμμή του αέρα στην επιφάνεια (της θάλασσας)».

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Το «Μaterialists» της Σελίν Σονγκ, με τον ευφάνταστο ελληνικό τίτλο «Ταιριάζουμε;», το sequel «Freakier Friday», η αναβίωση των περιπετειών της «Red Sonja» και ο χιτσκοκικός κοσμοπολιτισμός του «To Catch a Thief» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Πολιτισμός / Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Το Ειδικό Βραβείο «Honorary Heart of Sarajevo» θα απονεμηθεί στον σπουδαίο ηθοποιό στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο, όπου θα δώσει και masterclass για την τέχνη της υποκριτικής
LIFO NEWSROOM
Το Fondation Louis Vuitton υποδέχεται 270 έργα του Gerhard Richter σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση

Εικαστικά / Gerhard Richter: «Τώρα που δεν απέμειναν ιερείς ή φιλόσοφοι, οι καλλιτέχνες είναι οι σημαντικότεροι άνθρωποι στον κόσμο»

270 έργα ενός από τους σημαντικότερους εν ζωή ζωγράφους θα εκτεθούν το φθινόπωρο στο Fondation Louis Vuitton σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Κατά την τελετή των εγκαινίων, η Λίνα Μενδώνη δήλωσε: «Η απόδοση ενός μουσείου σε μια τοπική κοινωνία δεν είναι απλώς ένα χαρμόσυνο γεγονός. Είναι μια πράξη με την οποία τιμάται η μακρά ιστορική διαχρονία του τόπου»
LIFO NEWSROOM
Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Η σπαρταριστή επιστροφή των «Τρελών Σφαιρών», η νέα ταινία των αδερφών Νταρντέν, η horror-έκπληξη που λέγεται «Together» και το απολαυστικό «Ηow to Steal a Million» του Γουίλιαμ Γουάιλερ είναι μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τερζόπουλος

Πολιτισμός / Η επιστροφή του Θεόδωρου Τερζόπουλου στους Δελφούς

Το κοινό παρακολούθησε με ευλαβική προσοχή την πρώτη συνεργασία του Τερζόπουλου με το Εθνικό Θέατρο, που χαρακτηρίστηκε ως μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
Onassis Ready: «You are invited» - Η έκθεση που εγκαινιάζει τον νέο χώρο του Ιδρύματος στου Ρέντη

Πολιτισμός / «You are invited»: Με έκθεση του διάσημου φωτογράφου Γιούργκεν Τέλερ ξεκινάει το Onassis Ready

Στην καρδιά του Αγίου Ιωάννη Ρέντη το Ίδρυμα Ωνάση μεταμορφώνει ένα παλιό εργοστάσιο πλαστικών σε χώρο πολιτισμού και ξεκινά τη λειτουργία του με μια σπουδαία έκθεση
LIFO NEWSROOM