Όλοι μπορούν να κάνουν τέχνη και ο Ρόμπι Γουίλιαμς πίνακες ζωγραφικής

 Όλοι μπορούν να κάνουν τέχνη και ο Ρόμπι Γουίλιαμς πίνακες ζωγραφικής Facebook Twitter
Ο Robbie Williams και ο Ed Godrich ποζάρουν μπροστά από τον πίνακα Sharon στην πρώτη τους έκθεση "Black and White Paintings" στον οίκο Sotheby's στο Λονδίνο. Φωτο: Sotheby's.
0

Ο σταρ της ποπ μουσικής Ρόμπι Γουίλιαμς παρουσιάζει στον οίκο Sotheby's τους νέους πίνακες που συνδημιούργησε με τον Έντ Γκόντριχ.

Η πιο πρόσφατη φιλοδοξία του Ρόμπι Γουίλιαμς είναι να γίνει ο αγαπημένος της αγοράς τέχνης και τα 14 έργα που παρουσίασε με τίτλο Black and White Paintings και με ψευδώνυμο Williams Godrich από τα επώνυμα των δυο συνδημιουργών είναι ένας στροβιλισμός λευκών μοτίβων σε μαύρους καμβάδες που αντλούν από την τέχνη του δρόμου και την Outsider art και έχουν γυναικεία ονόματα όπως Linda, Donna, Paula και Tracy, που θυμίζουν τα νεανικά χρόνια του Ουίλιαμς στη δεκαετία του 1980 στο Stoke-on-Trent του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Έντ Γκόντριχ, συνιδρυτής της εταιρείας Godrich Interiors, αναφέρει σε δήλωσή του: "Όλοι οι χαρακτήρες είναι στο μυαλό μας και ζωντανεύουν καθώς εξελίσσεται ο πίνακας. Μερικές φορές ένας χαρακτήρας θα προκύψει κατά λάθος ή μέρος μιας φιγούρας θα δημιουργηθεί τυχαία λόγω της κατεύθυνσης μιας μόνο πινελιάς. Ο Ρόμπι μπορεί να δει κάτι εντελώς διαφορετικό όταν έρθει η σειρά του να ζωγραφίσει, γι' αυτό και τα έργα μας αποκτούν πολλαπλές αφηγήσεις".

Ο Γουίλιαμς δήλωσε στους Times ότι η παρακολούθηση του ντοκιμαντέρ του Banksy, Exit Through the Gift Shop, αποτέλεσε την αφορμή για το έργο τέχνης. «Πήγα στο κατάστημα με είδη τέχνης και αγόρασα τα πάντα και άρχισα να κάνω πράγματα στο γκαράζ μου, τα οποία ήταν χάλια, και στη συνέχεια έγιναν λίγο καλύτερα».

Όλοι μπορούν να κάνουν τέχνη και ο Ρόμπι Γουίλιαμς πίνακες ζωγραφικής Facebook Twitter
Οι δυο συνδημιουργοί στο στούντιο. Φωτο: Courtesy Sotheby's.

Στη συνέντευξη μιλάει επίσης για έναν άλλο διάσημο μουσικό που στράφηκε στην τέχνη. "Ο Μπομπ Ντίλαν ανήκει σε εκείνη την κατηγορία όπου, αν έκανε μια μαλακία πάνω σε μια Chevrolet, ο κόσμος θα έλεγε: "Αυτό είναι το καλύτερο σκατό που έχει γίνει ποτέ πάνω σε Chevrolet. Κοιτάζω τα πράγματα του Ντίλαν και σκέφτομαι, «Θα μπορούσα να το κάνω κι εγώ αυτό».

Τον περασμένο Μάρτιο ο Ρόμπι Γουίλιαμς παρέδωσε τρεις πίνακες του Μπάνκσι στον οίκο Sotheby's στο Λονδίνο, μεταξύ των οποίων και το Girl With Balloon (2006, εκτίμηση 2 εκατ. - 3 εκατ. λίρες) που πωλήθηκε για 2,8 εκατ. λίρες.

Ο Ρόμπι Γουίλιαμς συλλέγει έργα των Banksy, Peter Blake, Christopher Page και Morris Wade για την προσωπική του συλλογή ενώ ο συνδημιουργός των έργων Έντ Γκόντριχ συλλέγει έργα καλλιτεχνών όπως οι Tracey Emin, Christopher Page, Jim Page Roberts και Jonas Wood.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα φυλαχτό για όλους και μια Αθηνά για την Αθήνα

Urban Culture / Δύο νέες τοιχογραφίες σε πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Στην Αλεξάνδρας μια τοιχογραφία-φυλαχτό για όλους μας από τον Άγγελο Πλέσσα, με τίτλο «Φυλαχτό όλων των Όντων», και στην Πανεπιστημίου η τοιχογραφία του Αριστείδη Λάππα «She Who Protects» με μια νέα, πολύχρωμη Αθηνά για μια νέα, πολυπολιτισμική Αθήνα.
THE LIFO TEAM
Για πρώτη φορά αναδημιουργήθηκε το DNA του ανθρώπου από την έκρηξη της Πομπηίας

Πολιτισμός / Για πρώτη φορά αναδημιουργήθηκε το DNA του ανθρώπου από την έκρηξη της Πομπηίας

Τα σώματα ανήκαν σε έναν άνδρα στα τέλη της δεκαετίας των 30 ή στις αρχές των 40 ετών και σε μια γυναίκα 50 ετών. Το γεγονός ότι πιθανότατα απολάμβαναν ένα χαλαρό γεύμα όταν τους χτύπησε η καταστροφή δεν είναι ασυνήθιστο.
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ