Οι ταινίες που θα δούμε στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 6/1

Οι ταινίες που θα δούμε στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου Facebook Twitter
Ταινία της εβδομάδας, αλλά και μία από τις καλύτερες της χρονιάς, είναι η «Πίτσα Γλυκόριζα» του Πολ Τόμας Άντερσον.
0

Με τα κρούσματα του κορωνοϊού να καλπάζουν, το Spiderman: No Way Home να εξακολουθεί να αποτελεί βασικό πόλο έλξης για το κοινό και τις δύο εξαιρετικές ταινίες της προηγούμενης εβδομάδας, τα Μικρή Μαμά και Πού Κρύβεται η Άννα Φρανκ, να έχουν χαμηλή προσέλευση, δύο νέες ταινίες βγαίνουν αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες, με αρκετές πιθανότητες να κινητοποιήσουν κάποιους θεατές που απέχουν, καθώς αμφότερες δεν έχουν να αντιμετωπίσουν και τον σκόπελο της πειρατείας.

Ταινία της εβδομάδας, αλλά και μία από τις καλύτερες της χρονιάς, είναι η Πίτσα Γλυκόριζα του Πολ Τόμας Άντερσον. Βιρτουόζικη, κινητική, χωρίς μεταβατικές σκηνές, αλλά με την αφήγηση να κυλάει νεράκι και άξονα μια ιστορία έλξης ανάμεσα στον δεκαπεντάχρονο Γκάρι και την εικοσιπεντάχρονη Αλάνα, όπως αυτή αναδεικνύεται μέσω επεισοδίων με φόντο το Σαν Φερνάντο Βάλεϊ του 1973.

Ερμηνευτικές αποκαλύψεις οι νεαροί Αλάνα Χάιμ και Κούπερ Χόφμαν (υιός του Φίλιπ Σέιμουρ) και σπαρταριστά cameos από τους Μπράντλεϊ Κούπερ, Σον Πεν και Τομ Γουέιτς σε μια τοιχογραφία εποχής με ένα πραγματικά ξεσηκωτικό φινάλε. Είχε επιχειρήσει μια ρομαντική δημιουργία και στο παρελθόν ο Πολ Τόμας Άντερσον, με το Punch-Drunk Love, εδώ κατάφερε να την τελειοποιήσει.

Ο Άνθρωπος του Βασιλιά: Το Ξεκίνημα, που απευθύνεται σε ένα ευρύτερο κοινό, είναι ένα origin story στο franchise του Kingsman που ξαναδιαβάζει την Ιστορία του εικοστού αιώνα. Διαθέτει ένα εκλεκτό βρετανικό καστ –Ρέιφ Φάινς, Τσαρλς Ντανς, Τζέμα Άρτερτον, Τομ Χολάντερ, Μάθιου Γκουντ και Ρις Ίφανς, μεταξύ άλλων– έχει και την ένοχα απολαυστική σκηνή με τον Ρασπούτιν να παίζει καρατιές με τον βασικό ήρωα ως κράχτη, υπηρετεί, όμως, μια ιδιαίτερα αντιδραστική ιδεολογία και είναι και τονικά ανισόρροπο, έτσι άτσαλα όπως ακροβατεί μεταξύ καφρίλας και μελοδράματος από τη μια σκηνή στην άλλη.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και πλήθους κόσμου, εγκαινιάστηκε στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς το νέο Δημοτικό Μουσείο αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο, στο σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε ο μεγάλος Έλληνας ποιητής
LIFO NEWSROOM
Εναλλακτική Σκηνή

Πολιτισμός / Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ ετοιμάζει ένα #έπικ comeback

Η πιο ανήσυχη φωνή του σύγχρονου μουσικού θεάτρου στη χώρα ετοιμάζει ένα πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας με περισσότερες από 30 παραγωγές, δύο φεστιβάλ, περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή στο 60ό Φεστιβάλ Δημητρίων.
LIFO NEWSROOM
Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Το καλαίσθητο δράμα μυστηρίου «When the Fall is Coming», η έκπληξη των Καννών «Sorry Baby», ο οργισμένος «Rebel Without a Cause», η «Malena» του Τζουζέπε Τορνατόρε και τέσσερις ακόμα επιλογές απαρτίζουν το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πέθανε σε ηλικία 49 ετών η Andrea Gibson,η ποιήτρια που ύμνησε την ταυτότητα, τον θάνατο και την αγάπη

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 49 ετών η Andrea Gibson, η ποιήτρια που ύμνησε την ταυτότητα, τον θάνατο και την αγάπη

Την τελευταία της περίοδο, η Gibson αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο του ντοκιμαντέρ Come See Me in the Good Light, που βραβεύτηκε φέτος στο Sundance και αναμένεται να μεταδοθεί μέσα στο φθινόπωρο από το Apple TV+
LIFO NEWSROOM
Emmy 2025: Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν –  Σάρωσε το «Severance», ξεχώρισε το «The Studio»

Πολιτισμός / Emmy 2025: Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες – Σάρωσε το «Severance», ξεχώρισε το «The Studio»

Ανάμεσα στους φετινούς διεκδικητές ξεχωρίζουν και νέες αφίξεις, όπως τα «The Pitt», «Paradise», «Nobody Wants This» και «The Studio», που κατάφεραν να προταθούν στις βασικές κατηγορίες Καλύτερης Δραματικής και Κωμικής Σειράς.
LIFO NEWSROOM
Hotel Amour: Το νέο μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη

Πολιτισμός / Hotel Amour: Το νέο μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη

Από 20 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Ακροπόλ, η νέα μουσικοθεατρική πρόταση των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη, σε σκηνοθεσία Σμαράγδας Καρύδη
LIFO NEWSROOM