Oι ταινίες που θα δούμε στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 11/11

Oι ταινίες που θα δούμε στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 11/11 Facebook Twitter
Antlers
0

Νέα κινηματογραφική εβδομάδα με τα Καλάβρυτα 1943 να πραγματοποιούν απόβαση στις αίθουσες, φιλοδοξώντας να φέρουν εκ νέου σ’ αυτές ένα κοινό που δεν τις επισκέπτεται συχνά και διψά για mainstream ελληνική μυθοπλασία. Με αντικείμενο τη σφαγή των Καλαβρύτων και τον Μαξ Φον Σίντοφ στην τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση είναι μια ταινία που σίγουρα θα συζητηθεί.

Γνωριμία με το ελληνικό κοινό θα πραγματοποιήσει και ο Ιάπωνας Ριουσούκε Χαμαγκούτσι, που τα τελευταία χρόνια αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς και αναγνωρίζεται φεστιβαλικά, όπως στην περίπτωση των Ιστοριών της Τύχης και της Φαντασίας, της σπονδυλωτής δημιουργίας του που βραβεύτηκε με Αργυρή Άρκτο στο περασμένο Φεστιβάλ Βερολίνου και ξεκινά να προβάλλεται από αυτή την Πέμπτη.

Ο Εξόριστος είναι ένα υπαρξιστικό θρίλερ με ήρωα έναν Κοσοβάρο χημικό μηχανικό που ζει στη Γερμανία και νιώθει παρείσακτος τόσο στην οικογένειά του όσο και στον χώρο εργασίας του.

Στο Antlers ο Σκοτ Κούπερ (Crazy Heart, Out of the Furnace, Hostiles) συναντά τον παραγωγό Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο και η ανάδειξη των παθογενειών της αμερικανικής ενδοχώρας συνδυάζεται με την κατάδειξη των μυθικών πλασμάτων της αμερικανικής παράδοσης σε μια άνιση, πλην ενδιαφέρουσα, υβριδική ταινία τρόμου.

Το Εργοστάσιο είναι η ακριβώς επόμενη δουλειά του Γιούρι Μπίκοφ μετά τον Ηλίθιο (Durak) και θέλει τους εργαζομένους ενός εργοστασίου που κήρυξε πτώχευση να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Τέλος, βγαίνει στις αίθουσες και το animation Aρχηγός από Κούνια 2: Οικογενειακή Υπόθεση, sequel της ανέλπιστης επιτυχίας του 2017.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γουές Άντερσον, Τζέσικα Λανγκ και Ντέιβιντ Λιντς από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Γουές Άντερσον, Τζέσικα Λανγκ και Ντέιβιντ Λιντς από αύριο στους κινηματογράφους

Έντεκα (!) τίτλοι προστίθενται στο πρόγραμμα των αιθουσών αυτή την Πέμπτη, ανάμεσά τους και το «Phoenician Scheme», η πιο αστεία ταινία του Γουές Άντερσον από την εποχή του «Grand Budapest Hotel».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο Τζαφάρ Παναχί επέστρεψε χωρίς επεισόδια στο Ιράν μετά το βραβείο στις Κάννες

Πολιτισμός / Ο Τζαφάρ Παναχί επέστρεψε «χωρίς επεισόδια» στο Ιράν μετά το βραβείο στις Κάννες

«Στη χειρότερη, θα με ξαναβάλουν φυλακή», δήλωσε προ ολίγων ημερών από τις Κάννες ο Ιρανός σκηνοθέτης, αποδεχόμενος τις επιπτώσεις της κινηματογραφικής του αντίστασης
LIFO NEWSROOM
Plásmata 3: Υπό τους ήχους του stegi.radio για τρεις εβδομάδες το Πεδίον του Άρεως

Πολιτισμός / Plásmata 3: Υπό τους ήχους του stegi.radio για τρεις εβδομάδες το Πεδίον του Άρεως

Από τις 27 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου, πάνω από 70 παραγωγοί του διαδικτυακού ραδιοφώνου της Στέγης εμφανίζονται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο booth προσφέροντας στο κοινό μία πρωτόγνωρη εμπειρία.
LIFO NEWSROOM