Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από την Πέμπτη 23/12

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου Facebook Twitter
Στο Matrix Resurrections οι Κιάνου Ριβς και Κάρι Αν Μος επιστρέφουν στον κόσμο του Matrix δεκαοχτώ χρόνια μετά. Φωτο: Warner Bros. Pictures
0

Με το Spiderman: No Way Home να επιτρέπει στους αιθουσάρχες να ανασάνουν, κόβοντας πάνω από 150 χιλιάδες εισιτήρια κατά το πρώτο τετραήμερο προβολής του, αυτή την Πέμπτη έρχονται άλλες δύο ταινίες που αναμένεται να αυξήσουν την γενική προσέλευση στις αίθουσες.

Στο Matrix Resurrections οι Κιάνου Ριβς και Κάρι Αν Μος επιστρέφουν στον κόσμο του Matrix δεκαοχτώ χρόνια μετά την τελευταία ταινία του franchise. Το προωθητικό υλικό αποκάλυψε ελάχιστα πράγματα για την ταινία και όταν την δεις, καταλαβαίνεις το γιατί. Θα πούμε μόνο ότι διασκεδάζει τις αλγεινές εντυπώσεις που είχαν αφήσει τα δύο σίκουελ του original, ότι είναι πιο ελαφριά, πιο ρομαντική και επιχειρεί να σε πιάσει στον ύπνο όχι τόσο με το εικαστικό της σκέλος, όσο με το concept της. Ανεξάρτητα από το πώς θα σας φανεί το τελικό αποτέλεσμα, αξίζει ένα μπράβο στη Λάνα Γουατσόφσκι και τους συνεργάτες της που πήραν ένα δημιουργικό ρίσκο, εκεί που οι περισσότερες νοσταλγικές κινηματογραφικές αναβιώσεις  ακολουθούν πιο συμβατικά μονοπάτια.

Το Σμύρνη μου Αγαπημένη, η κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού της Μιμής Ντενίση από τον Γρηγόρη Καραντινάκη, έρχεται για να προσελκύσει στις αίθουσες (και) ένα κοινό που δεν τις έχει στις πρώτες επιλογές, με μεγάλο του ατού μια ακριβή παραγωγή, ένα πολυσυλλεκτικό καστ και τη συγκίνηση που συνοδεύει μία από τις μεγάλες τραγωδίες της νεοελληνικής ιστορίας. Μονταρισμένο με τρόπο που (μάλλον) στοχεύει να γοητεύσει κι ένα νεαρότερο κοινό, καταφέρνει στην τρίτη του πράξη να αποδώσει το χάος της καταστροφής, ταυτόχρονα, όμως, παραδίνεται στις ευκολίες ενός σκληρού μελό.

Πλάι στους δύο αυτούς «κράχτες» έρχεται διακριτικά για να διεκδικήσει το μερίδιο του από την κινηματογραφική πίτα το Gunda, ένα πανέμορφο, ζωόφιλο φιλμ από τη Νορβηγία, κινούμενο κάπου ανάμεσα στη μυθοπλασία και την τεκμηρίωση, το οποίο επιχειρεί και καταφέρνει να μας κάνει να δούμε τον κόσμο με τα μάτια των ζώων μιας φάρμας.

Τέλος, για τους μικρούς μας φίλους βγαίνει και η ταινία κινουμένων σχεδίων Φεγγαρόσκονη.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτογραφική περιοδική έκθεση «… “ἐν τυμπάνῳ καί χορῷ” στις λαξευτές εκκλησιές της Lalibela» στο Βυζαντινό μουσείο

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός / Φωτογραφική περιοδική έκθεση «… “ἐν τυμπάνῳ καί χορῷ” στις λαξευτές εκκλησιές της Lalibela» στο Βυζαντινό μουσείο

Οι εντυπωσιακές αυτές εκκλησιές, που θεωρούνται το όγδοο θαύμα του κόσμου, έχουν εγγραφεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO
THE LIFO TEAM
Χάρις Αλεξίου – Όλια Λαζαρίδου στο θέατρο Πειραιά

Πολιτισμός / Χάρις Αλεξίου και Όλια Λαζαρίδου μαζί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, παρουσιάζει το κείμενο του Φώτη Κόντογλου «Το Αϊβαλί η Πατρίδα μου», σε μια θεατροποιημένη σκηνική παρουσίαση.
THE LIFO TEAM
World Weather Network: Μια νέα παγκόσμια πολιτιστική πλατφόρμα, για την επείγουσα κατάσταση της κλιματικής αλλαγής

Πολιτισμός / World Weather Network: Μια νέα παγκόσμια πολιτιστική πλατφόρμα για την κλιματική αλλαγή

Δημιουργείται μια νέα παγκόσμια πλατφόρμα, που εκφράζει φωνές και απόψεις σχετικά με την επείγουσα κατάσταση της κλιματικής αλλαγής και καλεί τη διεθνή κοινότητα να δει, να ακούσει, να μάθει και να δράσει.
THE LIFO TEAM
Κινηματογραφικός Καμπανέλλης: Αφιέρωμα στο κινηματογραφικό έργο του συγγραφέα με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.

Πολιτισμός / Κινηματογραφικός Καμπανέλλης: Ένα αφιέρωμα της Ταινιοθήκης με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του

Ένα αφιέρωμα στο κινηματογραφικό έργο του πολυσχιδούς Έλληνα δημιουργού, θεατρικού συγγραφέα, στιχουργού, σεναριογράφου, δημοσιογράφου και ακαδημαϊκού Ιάκωβου Καμπανέλλη στην ταράτσα της Ταινιοθήκης.
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ