ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από την Πέμπτη 20/1

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από την Πέμπτη 20/01 Facebook Twitter
0

Το Μονοπάτι των Χαμένων Ψυχών του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο κλέβει τις εντυπώσεις στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα.

Η νέα ταινία του Μεξικανού σκηνοθέτη, μετά τον οσκαρικό θρίαμβο της Μορφής του Νερού, είναι ένα ριμέικ του Nightmare Alley του Έντμοντ Γκούλντιγκ και συγκεντρώνει ένα εντυπωσιακό καστ, αποτελούμενο από τους Μπράντλεϊ Κούπερ, Κέιτ Μπλάνσετ, Γουιλέμ Νταφό, Ρούνεϊ Μάρα, Ντέιβιντ Στράδερν, Τόνι Κολέτ και Ρον Πέρλμαν.

H ταινία ποντάρει «στη μέθη της ύβρεως, το high του αμνήμονος ανθρώπου που έλκεται από τα άκρα και το παίζει Θεός, γνωρίζοντας πολύ καλά το μέγεθος του τσαρλατανισμού του, αλλά και την ικανότητά του να γοητεύει», γράφει ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος στη θετικότατη κριτική του και μας ανοίγει την όρεξη.

Τρεις ακόμα τίτλοι θα επιχειρήσουν να φέρουν πίσω στις αίθουσες το κοινό πιο arthouse θεαμάτων, το οποίο, δυστυχώς, δηλώνει απουσία εδώ και μερικές εβδομάδες. Η Έρημη Χώρα έρχεται φορτωμένη με το μεγάλο βραβείο στο τμήμα Ορίζοντες του Φεστιβάλ Βενετίας του 2020 και παραλληλισμούς με το σινεμά του Μπέλα Ταρ, οι οποίοι δικαιολογούνται μερικώς από την ασπρόμαυρη φωτογραφία και τον πεσιμισμό της.

Το Γάζα, Αγάπη Μου επιχειρεί να αφηγηθεί μια τρυφερή ερωτική ιστορία ανάμεσα σε δυο μεσήλικες με φόντο την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Tέλος, αυτή την εβδομάδα επιστρέφουν για να «ψυχράνουν» την ψυχή μας και οι Σκηνές από έναν Γάμο, το αδυσώπητο δράμα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν που αποτέλεσε τη μαγιά και για την πρόσφατη, ομώνυμη σειρά του HBO με τους Όσκαρ Άιζακ και Τζέσικα Τσαστέιν.

Πολιτισμός
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αρχαιότερο αγγλικό ποίημα βρέθηκε ξεχασμένο σε βιβλιοθήκη της Ρώμης

Πολιτισμός / Το αρχαιότερο αγγλικό ποίημα βρέθηκε ξεχασμένο σε βιβλιοθήκη της Ρώμης

Μελετητές του Trinity College Dublin εντόπισαν στην Εθνική Κεντρική Βιβλιοθήκη της Ρώμης ένα άγνωστο χειρόγραφο του Caedmon's Hymn, του ποιήματος του 7ου αιώνα που θεωρείται το αρχαιότερο σωζόμενο ποίημα στην αγγλική γλώσσα.
THE LIFO TEAM
Η Billie Eilish και ο James Cameron φέρνουν την περιοδεία Hit Me Hard and Soft σε 3D στις αίθουσες

Πολιτισμός / Η Μπίλι Άιλις και ο Τζέιμς Κάμερον μεταφέρουν την περιοδεία «Hit Me Hard and Soft» σε 3D στις κινηματογραφικές αίθουσες

Η Μπίλι Άιλις συνεργάζεται με τον Τζέιμς Κάμερον για το Billie Eilish: Hit Me Hard and Soft - The Tour (Live in 3D), μια κινηματογραφική μεταφορά της περιοδείας της που συνδυάζει συναυλιακό υλικό, στιγμές από τα παρασκήνια και την εμπειρία του 3D.
THE LIFO TEAM
ΚΑΒΑΦΗΣ ΓΛΥΠΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ ΑΘΗΝΑ

Πολιτισμός / Το Ίδρυμα Ωνάση παρέδωσε στον Δήμο Αθηναίων γλυπτό με τον Κ.Π. Καβάφη

Η πρόταση του γλύπτη Πραξιτέλη Τζανουλίνου αποτυπώνει τον Καβάφη καθιστό - Πρόκειται για ένα γλυπτό σε φυσικό μέγεθος, από χαλκό με πατίνα υψηλής αντοχής για εξωτερικό χώρο, που επιτρέπει στον επισκέπτη να καθίσει δίπλα στον ποιητή
THE LIFO TEAM
Η queer κωμωδία που παίρνει τον πανικό για τις τρανς τουαλέτες και τον γυρίζει ανάποδα

Πολιτισμός / “She’s the He”: Η queer κωμωδία που παίρνει τον πανικό για τις τρανς τουαλέτες και τον γυρίζει ανάποδα

Το She’s the He μετατρέπει το ηθικό πανικό για τις τρανς τουαλέτες σε κωμωδία για τη φιλία, το coming out και τη χαρά της τρανς ορατότητας, έπειτα από μια δύσκολη διαδρομή προς τις αίθουσες σε μια ολοένα πιο εχθρική πολιτική συγκυρία στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM
Ο Διάβολος Φοράει Prada 2 γύρισε στο Runway και οι πρώτες αντιδράσεις είναι απρόσμενα θετικές

Πολιτισμός / Ο Διάβολος Φοράει Prada 2 επέστρεψε και οι πρώτες αντιδράσεις είναι απρόσμενα θετικές

Λίγο πριν από την έξοδο της ταινίας στις αίθουσες, οι πρώτες αντιδράσεις για το The Devil Wears Prada 2 μιλούν για ένα σίκουελ που επιστρέφει στη Μιράντα, την Άντι, την Έμιλι και τον κόσμο του Runway, αλλά με το βλέμμα στη σημερινή κρίση των μίντια.
THE LIFO TEAM
Δαίμονες, άγγελοι και αποκαλύψεις: Ο William Blake φτάνει για πρώτη φορά στην Ιρλανδία

Πολιτισμός / Δαίμονες, άγγελοι και αποκαλύψεις: Ο William Blake φτάνει για πρώτη φορά στην Ιρλανδία

Η έκθεση "William Blake: The Age of Romantic Fantasy" στη National Gallery of Ireland παρουσιάζει περισσότερα από 100 έργα του Blake και των συγχρόνων του, φέρνοντας στο Δουβλίνο έναν κόσμο ρομαντικής φαντασίας, γοτθικού τρόμου, πολιτικής αναταραχής και πνευματικής έντασης
THE LIFO TEAM
Η Tate ξανακοιτάζει τα 90s: Κέιτ Μος, ΜακΚουίν και η άλλη πλευρά της Cool Britannia

Πολιτισμός / Η Tate ξανακοιτάζει τα 90s: Κέιτ Μος, ΜακΚουίν και η άλλη πλευρά της Cool Britannia

Η μεγάλη έκθεση The 90s: Art and Fashion στην Tate Britain, σε επιμέλεια του πρώην αρχισυντάκτη της βρετανικής Vogue, Έντουαρντ Ένινφουλ, φέρνει στο ίδιο πεδίο την τέχνη, τη μόδα και την κουλτούρα των κλαμπ, επιχειρώντας μια νέα ανάγνωση της δεκαετίας πέρα από το απλουστευτικό αφήγημα της Cool Britannia.
THE LIFO TEAM