Οι ταινίες που βγαίνουν στους κινηματογράφους την Πέμπτη 28/04

Οι ταινίες που βγαίνουν στους κινηματογράφους την Πέμπτη 28/04 Facebook Twitter
O «Κήπος των Φίντσι-Κοντίνι» του Βιτόριο Ντε Σίκα ανοίγει ξανά τις πύλες του για να αποτελέσει ένα κουκούλι καλαισθησίας μέσα στην κινηματογραφική κακογουστιά.
0

Η νέα κινηματογραφική εβδομάδα εγκαινιάζει και τη θερινή περίοδο από τέλος Απριλίου.

Αφενός τα πρώτα θερινά άνοιξαν ή πρόκειται να ανοίξουν, αφετέρου έχουμε και την πρώτη επανέκδοση. Ο λόγος για τον ολάνθιστο Κήπο των Φίντσι-Κοντίνι του Βιτόριο Ντε Σίκα, ο οποίος, δεκαετίες μετά τη βράβευσή του με το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, ανοίγει ξανά τις πύλες του για να αποτελέσει ένα κουκούλι καλαισθησίας μέσα στην κινηματογραφική κακογουστιά.

Από τις νέες ταινίες ξεχωρίζει σίγουρα το φιλμ με τον εύγλωττο τίτλο Τα Πάντα Όλα. Αποτέλεσε το sleeper hit της Α24 στις ΗΠΑ, εξερευνά με ευρηματικό τρόπο την ιδέα του πολυσύμπαντος, αφουγκράζεται τη σημερινή αισθητική, έχει κάτι καλόψυχο να πει για τη μάστιγα της εποχής, τη σοσιαλμιντιακή πολυδιάσπαση, κρατά όμως και πολύ παραπάνω από όσο θα έπρεπε και επαναλαμβάνεται. 

Η Μνήμη του Δολοφόνου, παρά την παρουσία του Μάρτιν Κάμπελ στη σκηνοθεσία, κινείται στο χαμηλό επίπεδο των τελευταίων περιπετειών του Λίαμ Νίσον. Ο τελευταίος εμφανίζεται στον ρόλο ενός πληρωμένου εκτελεστή που βρίσκεται στα πρώτα στάδια Αλτσχάιμερ και αποκτά κρίση συνείδησης. 

Δύο ακόμα ταινίες συμπληρώνουν το παζλ των νέων κυκλοφοριών. Το τούρκικο Kerr αποτελεί την arthouse εκδοχή ενός κάφκικου εφιάλτη και διαθέτει ένα έξοχο τζαζίστικο μουσικό θέμα από τον Νίκο Κυπουργό, ενώ το animation Αίνμπο: Πριγκίπισσα του Αμαζονίου κοπιάρει ντισνεϊκές επιτυχίες του παρελθόντος σε μια απόπειρα να προσελκύσει τους μικρότερους θεατές.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

προτομή της Νεφερτίτης Αίγυπτος Βερολίνο

Πολιτισμός / Βερολίνο: Η Νεφερτίτη είναι «αμετακίνητη» παρά τις εκκλήσεις της Αιγύπτου

Παρότι κατά καιρούς διατυπώνονται δημόσιες εκκλήσεις για επαναπατρισμό, το ίδρυμα που κατέχει το έργο υποστηρίζει ότι η προτομή είναι τόσο εύθραυστη ώστε να θεωρείται «αμετακίνητη»
LIFO NEWSROOM
Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στις 19:00 - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Πολιτισμός / Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα στις 29 Νοεμβρίου - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Συναυλίες, παραστάσεις, DJ sets, προβολές ταινιών, παγοδρόμιο - και πολλά ακόμη - θα περιλαμβάνονται στον φετινό χριστουγεννιάτικο κόσμο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
LIFO NEWSROOM
Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Το δεύτερο και τελευταίο μέρος του «Wicked», το τρίτο «Now You See Me» και η ταινία που έδωσε στον Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ το μεγάλο βραβείο της Μπερλινάλε ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μια έκθεση με τα άγνωστα και σπάνια υφάσματα που σχεδίασε ο Άντι Γουόρχολ

Πολιτισμός / Μια έκθεση με τα άγνωστα και σπάνια υφάσματα που σχεδίασε ο Άντι Γουόρχολ

Για πρώτη φορά στην Ιταλία, εκτίθενται άγνωστες μέχρι σήμερα δημιουργίες του Άντι Γουόρχολ από τη δεκαετία του ’50, αποκαλύπτοντας μια σχεδόν άγνωστη πλευρά του καλλιτέχνη: εκείνη του γραφίστα μόδας και σχεδιαστή υφασμάτων.
LIFO NEWSROOM